Термондська біла
|
|
Сергей_ | Дата: Середа, 03.01.2018, 22:46 | Сообщение # 1006 |
Статус: Offline
| Цитата Печерский ( ) дебет с кредетом не сойдется Дак в тому то и справа,що більшість людей на професійному рівні не тримають кролів.А держать по 10-30 кроликів в підсобному хозяйстві для власного споживання мяса і отримують це мясо при мінімальних витратах на корма( сіно, буряк і зерно яке є).А коли вони читають про термона якій іде в забій в 75-90 днів.То купуючи цю породу вони чекають те саме.Але люди повинні розуміти,що при такому утриманні результати будть зовсім інші,і чи готові купувати комбікорм і чи зійдеться дебіт с кредітом потім.Це гарна порода для промислового чи племінного утримання.І моя власна думка якщо порівнювати с каліфорнією то я б вибрав термона.Плюсів дуже багато ніж у каліфорнії.Але кожному своє.
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:03 | Сообщение # 1007 |
| Цитата Сергей_ ( ) ... купуючи цю породу...
По перше - дилетанти таку породу не купляють....вони взагалі ніякої не купляють дорого!!! Краще взяти у кума самку двортер'єра на розплодок і буде дармове м'ясо По друге - перед продажем початківцю (якщо такі трапляються), проводиться роз'яснювальна бесіда
Суть можна прочитати тут
Коротка цитата: "Для начала, нужно спросить человака (клиента-дилетанта)- А для чего, с какой целью, Вы держите или собираетесь заводить кролика? Вопрос ключевой, потому что определившись с ответом, человек выбирает одно из двух основных направлений в разведении кроликов. Ответ №1- для себя, для души, ну и возможно, что б по выставках шататься, потом потомство (возможно) продавать за бешенные деньги. Тогда пожалуйста, заводи хоть барана, хоть ризена, хоть любое другое чудо-юдо, корми как свинью, получай два окрола в год и хвастай перед соседями какие у тебя большие кролики. Ответ №2 - на мясо, неважно для себя и родственников или в перспективе как бизнес. Вот тут совсем другие пироги. Нужна рентабельная порода, которая будет жрать мало (а значит средняя), рожать много и часто и расти быстро. В эту категорию можно отнести с десяток пород, о гибридах речь вообще не идет. Для наглядного сравнения приведу четыре породы, которые сам содержал последние пару лет и в итоге остановилса исключительно на Термондской, полностью отказавшись от остальных."
|
|
|
|
Андрій | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:04 | Сообщение # 1008 |
| УниКрол, Доброго вечора, скажіть будь ласка яка оптимальна температура для того щоб самки прийшли в охоту , в мене 6-8г
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:06 | Сообщение # 1009 |
| Андрій, Холод не проблема, я теж мікроклімату не підтримую , зимою +5-10, а от літом якщо температура в крольчатнику вище 26 градусів, починаються проблеми, тому охолодження повітря обов'язкове.
|
|
|
|
Андрій | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:09 | Сообщение # 1010 |
| УниКрол, чому питаю бо далі мучусь з кількома самками не ідуть в злучку і все, шукаю причину, щось порадьте
|
|
|
|
artem_ПОЛТАВА | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:14 | Сообщение # 1011 |
| я хоть не Унікрол але вставлю і свої 5. або зажиріли або мясо.
|
|
|
|
Андрій | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:16 | Сообщение # 1012 |
| artem_ПОЛТАВА, зажиріли ніяк, а м'ясо чому, це ж робоччі перевірені самки
|
|
|
|
artem_ПОЛТАВА | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:20 | Сообщение # 1013 |
| Андрій, на мою думку якщо робочі не йдуть в злучку то по них приходить палка АБО інший самчик. в мене було одному не дае а на другого сама скаче.
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:21 | Сообщение # 1014 |
| Андрій, Не йдуть в злучку? Чи йдуть, але не запліднюються? Вік самок?
|
|
|
|
Сергей_ | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:26 | Сообщение # 1015 |
| Цитата УниКрол ( ) По перше - дилетанти таку породу не купляють Брехня.Я ж купив Читавши про неї тут на цьому форумі рік тому Там все написано правильно ,але я б на 3 пункти ділив.№1- для себя, для души(хоббі у людей) №2 - на мясо, неважно для себя и родственников ( не важно, що ти тримаєш головне щоб не боліло,затрати на корма мінімум,аж виросте колись)№3-в перспективе как бизнес.
|
|
|
|
Андрій | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:29 | Сообщение # 1016 |
| УниКрол, є і такі і такі, є кілька молодих 4-5м і кілька 10-12м
|
|
|
|
artem_ПОЛТАВА | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:32 | Сообщение # 1017 |
| Цитата Сергей_ ( ) виросте колись) з таким успіхом можна тримати коня і не мати ні брички ні саней. алеж кінь є і то добре. як буде доживати швиденько дорізати і ласувати конину.
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:39 | Сообщение # 1018 |
| Цитата Сергей_ ( ) Брехня.Я ж купив Значить неуважно тему перечитав, тут раз сто наголошується, що для отримання хороших показників потрібно годувати якисним кормом Добавлено (03.01.2018, 22:39) ---------------------------------------------
Цитата Андрій ( ) є і такі і такі, є кілька молодих 4-5м і кілька 10-12м 5 місяців, то вже "стара дєва" яка зажиріла і збилася з циклу. 10-12 місяців, якщо ніразу не родили - під палку! На хорошому кормі самки швидко жиріють, якщо злучка пізніше як через 3-4 тижні після окролу. Потрібно садити на дієту однозначно. Ну і нарешті самець. Якщо він усього один, то проблема може бути і у ньому. І такі варіанти теж не рідкість
Цитата artem_ПОЛТАВА ( ) АБО інший самчик. в мене було одному не дае а на другого сама скаче.
|
|
|
|
Сергей_ | Дата: Середа, 03.01.2018, 23:49 | Сообщение # 1019 |
| Кролиць яких я купив.Годував комбікорма давав 70%,ячмінь і сіно,всі вижили.Менше 5 кг не було не одної з 7 що купував.Хоча годував не самим кращим кк.Але навіть при такому годуванні в 4 місяці менше 3.5 кг не було.А от коли я почав експерементувати щоб хоч якось здешевити собівартісь( зерно,картошка варена,буряк морква).Тут де які нюанси були.Але кращі ніж у каліфов показники це факт бо є і каліфорнія.
Сообщение отредактировал Сергей_ - Четвер, 04.01.2018, 00:39 |
|
|
|
d_egor | Дата: Четвер, 04.01.2018, 00:15 | Сообщение # 1020 |
| Перечитав декілька останніх сторінок. Дежавю якесь. Майже слово в слово тема Панон кількарічноі давнини.
|
|
|
|