|
|
|
Біогаз своїми руками
| |
| nova | Дата: Середа, 19.11.2014, 09:34 | Сообщение # 46 |
|
Группа: Друзья
Сообщений: 4735
Репутация: 276
Статус: Offline
| Vladislaff, краще на "культурні" добрива.
|
| |
|
|
| Vladislaff | Дата: Середа, 19.11.2014, 10:13 | Сообщение # 47 |
Группа: Друзья
Сообщений: 674
Репутация: 27
Статус: Offline
| nova, Які це "культурні" добрива??? чому не можна просто гній на грядку?
|
| |
|
|
| nova | Дата: Середа, 19.11.2014, 11:14 | Сообщение # 48 |
|
Группа: Друзья
Сообщений: 4735
Репутация: 276
Статус: Offline
| Vladislaff, Це ми можем "гній на грядку",а декотрим це "не комільфо"  Добавлено (19.11.2014, 10:14) --------------------------------------------- крім того ,можна ж його ще чимсь"присмачити" 
|
| |
|
|
| Vladislaff | Дата: Середа, 19.11.2014, 11:53 | Сообщение # 49 |
Группа: Друзья
Сообщений: 674
Репутация: 27
Статус: Offline
| nova, загнав в тупік !!! Вимагаю пояснень
|
| |
|
|
| pawketzaitsev | Дата: Середа, 19.11.2014, 12:03 | Сообщение # 50 |
|
Группа: Видалені
| Цитата Vladislaff (  ) nova, загнав в тупік не загнав, а загнала - це жіночка
|
| |
|
|
| lina_cactus | Дата: Середа, 26.11.2014, 21:21 | Сообщение # 51 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 323
Репутация: 22
Статус: Offline
| Vladislaff #44 тоже возникали такие мысли... у супруга на работе продают топливные пилеты, он говорит, что они с соломы прессованой. стало интересно можно ли их делать из "подстилок и отходов"
|
| |
|
|
| Vladislaff | Дата: Середа, 26.11.2014, 22:00 | Сообщение # 52 |
Группа: Друзья
Сообщений: 674
Репутация: 27
Статус: Offline
| lina_cactus, а дома гранулятор есть? попробуете, расскажите обязательно, если у меня первого получится отчитаюсь
|
| |
|
|
| USK | Дата: Понеділок, 19.10.2015, 17:44 | Сообщение # 53 |
Группа: Друзья
Сообщений: 1379
Репутация: 212
Статус: Offline
| натрапив на тему випадково... А так як і сам думаю куди гу-но дівати то зачитався... Тим більше що на свої очі бачив дві системи по переробці гною. Перша - в селі біля Тячове (Закарпаття) один пенсіонер-механік газ виробляє для будинку, з коров'ячого гною. (знайомий завіз показував) Друга - свиноферма в Польщі - обігріває 140м.кв. будинок + гаряча вода.
Що можу сказати... В першому випадку - дід молодець звичайно але повірте, такої атмосфери на подвір'ї та в будинку ніхто з вас не захоче. Загруз й вигруз "в ручну", більша половина подвір'я в тій жижі, но це пів біди, ще можна подумати й зробити більш грамотно... Але - газ, таки смердить тухлими яйцями і добряче. Взимку пічка не вимикається (бо КПД не високий), тож сусіди в межах 200м - натішитись не можуть... ))) Кажуть що вже готові діду скидатись на природній газ, а він впертий і не хоче. ))) А в хаті - це не до описання, цей запах вже в штукатурці... Я там не заночував би. Проблема - в установці по відділенню сірководню... В домашніх умовах її не реально виконати. І казав дід, що нормально працює коли 5 дорослих корів є. А 5 корів це добрий кусок роботи! У вільний від роботи час не побавишся, як з кроликами.
А ось у другому випадку - все набагато простіше і обстановка "до навпаки" з першою. Свинарник в 15м. від будинку, запаху - 0 !!! Сток з ферми є, але витікає дуже мало чистої води! Поки мене не завели й не показали не міг повірити що в ньому 250 свиней. В свинарнику теж жодного смороду. Був під час годівлі то буряку-суміш було чути найбільше. Найбільше вразило, що в самому свинарнику було 26*С (пізня осінь, лежав сніг), і як казав господар - літом температура така сама. І її не треба нічим регулювати! Витяжки - нема, вона працює за рахунок природного виходу тепла в верх, де по середині, в здовж ферми, другий рівень даху піднайнятий і в боки нема стінок. Потім завели в будинок,,, температура води на вході - 76*С. Все опалення в підлозі, і як мені пояснили з обов'язковими тремо-регулюючими клапанами, щоб відсікати при перегріві. Вся заморочка тільки при побудові свинарнику... Рівень підлоги треба опустити на 8 метрів і обладнати пластиковою трубою-радіатор. Правда є й витрати....: Раз на 5-6 років треба купувати тирсу, і вивозити стару (як мін добриво) + пару кілограм бактерій.... ))) Але як пояснив господар, за ті гроші, якби він купив вугілля (як і вся Польща), то йому б цього вистачило на півтора роки.
Коли вже знав що це таке - на ю-тубі бачив аналоги таких ферм є і в Росії і в Україні...
Одна річ по темі здивувала... Ви тут хочете робити газ, але з газу потім можна робити тільки тепло. То чи не простіше виробляти відразу тепло? Я розумію, свій газ - це круто!
|
| |
|
|
| Vladislaff | Дата: Понеділок, 19.10.2015, 20:17 | Сообщение # 54 |
Группа: Друзья
Сообщений: 674
Репутация: 27
Статус: Offline
| USK, на 8 метрів від чого потрібно опустити?
|
| |
|
|
| УниКрол | Дата: Понеділок, 19.10.2015, 22:14 | Сообщение # 55 |
Группа: Модераторы
Сообщений: 3170
Репутация: 445
Статус: Offline
| USK, Розжуй тему про свиноферму, або кинь ссилочку де глянути можна. А то нічого не поняв, чесно кажучи
|
| |
|
|
| Гедзь_Валентин | Дата: Понеділок, 19.10.2015, 22:54 | Сообщение # 56 |
Группа: Друзья
Сообщений: 1884
Репутация: 91
Статус: Offline
| УниКрол, якщо не помиляюсь то щось на зразок такого https://www.youtube.com/watch?v=l6vpS63b3O8
|
| |
|
|
| сава | Дата: Четвер, 22.10.2015, 09:59 | Сообщение # 57 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 167
Репутация: 20
Статус: Offline
| Цитата varif (  ) УниКрол, якщо не помиляюсь то щось на зразок такого https://www.youtube.com/watch?v=l6vpS63b3O8
Так, якщо це правда що в ссередині тирси температура 40 градусів, то можна викопати яму, вставити теплообмінник, засипати тирсою з бактеріями, зверху кидати кролячі какахи і ганяти насосом, принаймі, в кролятник тепло. Або під клітками зробити так, запаху ж не повинно бути.Добавлено (22.10.2015, 09:59) ---------------------------------------------
Цитата Vladislaff (  ) USK, на 8 метрів від чого потрібно опустити? Скоріше 80 см
|
| |
|
|
| Arpanx | Дата: Четвер, 22.10.2015, 19:22 | Сообщение # 58 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 70
Репутация: 5
Статус: Offline
| Я пробовал модель в 20 литровом бутеле. Газ я так и не получил, но кое какие выводы сформировались.
- перемешивание периодическое все таки обязательно. (у меня не было) - поддержка стабильной температуры надо. У меня на 2-3 день так булькотела в банке что спать мешало. Но после ночи холода все заглохло, и нагрев уже не помогал.
Поняв что надо стабильная температура и периодическое перемещиваение забросил установку. Через 20 дней вылил из бутыля реальный коровий навоз. Запах 1 в 1.
P.S. Изначально в банке были резаные одуванчики и чуток картофеля. Бактерии анаэробы реально буйствовали. Но они не могут вскрыть клеточную стенку. Нужно чтобы содержимое клеток, типа кофемолкой перемолоть зеленую массу (дорого), либо в процессе перемешивания биомаса будет деградировать и вскрывать клеточное содержимое, все новые порции еды. А температура стабильная чтобы бактерии не подохли. Размножаются они меделенно.
Сообщение отредактировал Arpanx - П`ятниця, 23.10.2015, 01:01 |
| |
|
|
| Нельсон | Дата: Четвер, 22.10.2015, 22:47 | Сообщение # 59 |
Группа: Друзья
Сообщений: 8841
Репутация: 402
Статус: Offline
| Arpanx, так нельзя делать! А если бы физик Ом в свое время, плюнул бы на расчеты, и поехал на шашлыки?! Если бы Гагарин сказал не "Поехали", а "Пацаны, мне к теще надо, тормозите!"?! Я уже молчу про то, если бы Менделеев не изобрел водку!
|
| |
|
|
| АМАТОР | Дата: П`ятниця, 23.10.2015, 17:24 | Сообщение # 60 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 442
Репутация: 31
Статус: Offline
| Цитата Нельсон (  ) Я уже молчу про то, если бы Менделеев не изобрел водку! Еще древние племена бухали аж курява стояла, а ты говоришь Менделеев
|
| |
|
|
|
|