|
Годування молодняку
|
|
| tolianchik77 | Дата: Неділя, 21.08.2016, 10:23 | Сообщение # 1051 |
Статус: Offline
| Saveliy, было время, когда то несколько месяцев кормили только ним (жито).
|
| |
|
|
| Bogdan | Дата: Неділя, 21.08.2016, 14:19 | Сообщение # 1052 |
|
| Доброго всім дня. Підскажіть чи варто, чи можна давати кролям мішанку (зерно) овес, вику, горошок. Сіяв на зелене, сіно, але залишилось щей на зерно. Буду вдячний за поради що з ним робити.
|
| |
|
|
| USK | Дата: Понеділок, 22.08.2016, 00:53 | Сообщение # 1053 |
| гороху не більш як 5% від суміші. Вздуває... А вони його дуже люблять, він для них як наркотик... Правда, якщо його вводити поступово збільшуючи, то звикнуть (як до буряків). Але потім не схочуть щось інше їсти, будуть тільки його вибирати, а решту вигрібають. Вику - аналогічно. Але за нею вже не так трясуться...
|
| |
|
|
| vitalivarbanski | Дата: Понеділок, 22.08.2016, 08:03 | Сообщение # 1054 |
| Цитата USK (  ) А вони його дуже люблять, він для них як наркотик... Не заметил такого.Всю зерносмесь съедают а горох всегда остается.
|
| |
|
|
| USK | Дата: Понеділок, 22.08.2016, 10:10 | Сообщение # 1055 |
| ваші кролики - поломилисі.... Здавайте в ремонт!
P.S. можливо якийсь сорт гороху? я "столовий колотий", той що для людей саджу/купую... домашній як висохне потовчу трохи в бочці, щоб поколоти) Хоча, минулого року 20кг кормового попало на халяву цільні горошини, то теж трохи лишався, в меньших (до 2міс.) На смак, то кормовий - гірчить (не спорчений), а столовий - солодкуватий.
Сообщение отредактировал USK - Понеділок, 22.08.2016, 10:18 |
| |
|
|
| Bogdan | Дата: Понеділок, 22.08.2016, 13:40 | Сообщение # 1056 |
|
| Гороху там небагато, а ось вики десь приблизно 40% від усього. Я замітив що спочатку вибирають овес а потім вику.
|
| |
|
|
| vitalivarbanski | Дата: Понеділок, 22.08.2016, 14:17 | Сообщение # 1057 |
| USK, Цитата USK (  ) горох кормовий
Сообщение отредактировал vitalivarbanski - Понеділок, 22.08.2016, 14:21 |
| |
|
|
| skif | Дата: Неділя, 16.10.2016, 00:30 | Сообщение # 1058 |
|
| Цитата prezident-ya (  ) десь тут читав, що проблеми з ЖКТ у молодняка кроликів починаються в залежності від погоди. Так от, вчора після дощу ще роздав їжу, а сьогодні вже в різних клітках молодняк кроликів в"ялий. Хоча їжа та сама і фактично в тій же самій кількості, а кролики у різних клітках. При цьому, майже всі залишили їжу в кормушках (раніше ту саму кількість з"їдали), хоча в деяких клітках годування нормоване. Чому так? У моїх було подібно, думав у них здуття - прогулянка не допомагала, стан тільки погіршувався. Почав поїти солікоксом два дні по 0,4 і більшість (8-9 шт)видужали, троє (важчих) відійшло. Кормлю малих усім: кукурудза, ячмінь, овес, комбікорм, буряк кормовий, капуста, сіно, яблука, гарбузи, час від часу галузи верби, яблуні, суха кропива, варена картопля, премікс. Файно було б мати якусь схему (чи є така) годівлі молодняку і профілактики (від кокцидозу і глистів), бо бачу що кокцидії з молодняком можуть завдати шкоди. З профілактики тільки кусочки солі.
Сообщение отредактировал skif - Неділя, 16.10.2016, 00:31 |
| |
|
|
| tolianchik77 | Дата: Неділя, 16.10.2016, 10:46 | Сообщение # 1059 |
| skif, неслабый ассортимент для крольчат... При таком кормлении и без кокцидий будут проблемы с работой ЖКТ. Уж извините, пишу как есть.
|
| |
|
|
| Нельсон | Дата: Неділя, 16.10.2016, 12:05 | Сообщение # 1060 |
| skif, Цитата tolianchik77 (  ) При таком кормлении и без кокцидий будут проблемы с работой ЖКТ. Я полностью согласен с Толянчиком. Очень тяжелый корм для молодняка. Старайтесь хотя бы меньше давать сочного корма, такого как буряк, яблоки, арбузы и капусту. Последние два я бы вообще не рекомендовал давать.
|
| |
|
|
| skif | Дата: Неділя, 16.10.2016, 13:20 | Сообщение # 1061 |
|
| Цитата Нельсон (  ) skif, Цитата tolianchik77 () При таком кормлении и без кокцидий будут проблемы с работой ЖКТ.
Я полностью согласен с Толянчиком. Очень тяжелый корм для молодняка. Старайтесь хотя бы меньше давать сочного корма, такого как буряк, яблоки, арбузы и капусту. Последние два я бы вообще не рекомендовал давать. це їм даю не відразу, а чергую через день. Тому й питаю чи є розроблені схеми з якого віку що можна давати. Моїм сьогодні 2 міс і 3 дні.
|
| |
|
|
| pawketzaitsev | Дата: Неділя, 16.10.2016, 13:37 | Сообщение # 1062 |
|
| Цитата skif (  ) Тому й питаю чи є розроблені схеми з якого віку що можна давати. Конечно есть! Тут есть раздел "Библиотека кроликовода", в которой имеется книга Н.С.Зусмана РАЗВЕДЕНИЕ КРОЛИКОВ. Полезно прочесть всю, но касаемо вашего вопроса начиная со ст. 27 и по 63-ю
|
| |
|
|
| Нельсон | Дата: Неділя, 16.10.2016, 13:39 | Сообщение # 1063 |
| skif, нет, таких схем не бывает. Вы просто перечислили набор съедобных компонентов. Схемы и рецепты делают только для полноценного питания. Об этом можете почитать в теме Комбикорма.Добавлено (16.10.2016, 13:39) ---------------------------------------------
Цитата pawketzaitsev (  ) имеется книга Н.С.Зусмана РАЗВЕДЕНИЕ КРОЛИКОВ. 5 балов! Респект!
|
| |
|
|
| pawketzaitsev | Дата: Неділя, 16.10.2016, 13:46 | Сообщение # 1064 |
|
| Цитата Нельсон (  ) 5 балов! Респект! если стёб, а лично Вы знаете больше чем там написано, то Вам тоже РЕСПЕКТ, но возможно человек не знает даже того, что собрано там. Поверьте, а там есть что выбрать
|
| |
|
|
| skif | Дата: Понеділок, 17.10.2016, 21:12 | Сообщение # 1065 |
|
| Цитата pawketzaitsev (  ) возможно человек не знает даже того, что собрано там. не знаю. Беру на замітку. Кролики для мене це одна з сфер діяльності, бджільництво попереду. Тільки цього року (після 10) почав більше цікавитись про кролів
|
| |
|
|