Вівторок, 07.10.2025, 01:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Поение кроликов зимой - Сторінка 52 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Поение кроликов зимой
Ruslan312Дата: П`ятниця, 06.11.2015, 16:16 | Сообщение # 766
Статус: Offline
Не забывайте ,что при нагреве воды в баке ,примерзнуть может удаленный отвод и просто нипель .Потребление воды зимой ниже,проток меньше.

Добавлено (06.11.2015, 15:16)
---------------------------------------------
ХУТОРЯНИН, он так и стоит,а целесообразно(по такой цене) его применять или нет решать Вам smile

vladkolДата: П`ятниця, 06.11.2015, 21:11 | Сообщение # 767
Зробив на днях собі систему напування, вся система закольцована зверху на шеді поставив ємкість 100л , ззаду шеда де виходить труба зліва і с права зєднав їх там поставив водонагрівач з болера 2кВт + терморелле насос перед насосом фільтр грубої очистки. Воду в зимку буду доливать через верх відром на даний момент підведена вода зі скважини

Прикрепления: 0128794.jpg (207.9 Kb) · 1413255.jpg (236.9 Kb) · 4430617.jpg (173.7 Kb) · 1689502.jpg (152.2 Kb)

prezident-yaДата: П`ятниця, 11.12.2015, 00:13 | Сообщение # 768
Дуже багато цікавого! Звичайно, мені з кількома кроликами обігрів не зробити - затратно. Однак, покращувати зимнє поїння треба - стає більше часу.
Цікаво, а чи можна через ніпельне чи вакуумне поїння зробити термос? І скільки він витримає на морозі? І на крайній випадок, якщо він триматиме теплу воду кілька годин, - зробити злив води, щоб через певний період часу знову можна залити теплої води .... знову злити....

gleb-gДата: П`ятниця, 11.12.2015, 14:16 | Сообщение # 769
vladkol, насос тягне від нагрівача, чи на нагрівач?

chehoviyДата: П`ятниця, 11.12.2015, 14:28 | Сообщение # 770
gleb-g, там по фільтру видно, на нагрівач)))

gleb-gДата: П`ятниця, 11.12.2015, 14:49 | Сообщение # 771
chehoviy, тому і питав, тен стоїть в металевій трубі, тому фільтр треба перенесті на вихід з неї, бо серед зими почнуть забиватися поїлки іржою і будуть протікати, треба фільтрувати воду до поїлок, а не після. Я спочатку свою систему запускав теж з металевим котлом, потім пожалкував і переробив. Чесно кажучи, мені фільтр не допоміг навіть перед поїлками. Кожного дня мав чистити одну-дві, бо текли постійно, це не тільки не приємно, а і витрати на воду, тен працював постійно, бо весь час добавлялася холодна, якщо немає автоматичного доливу, то може закінчитись вода і тен і насос скажуть пока. Тижня вистачило, щоб плюнути і переробити. Може в даній системі щось інакше, і господарю пощастить більше.

chehoviyДата: П`ятниця, 11.12.2015, 14:59 | Сообщение # 772
gleb-g, prof Дякую за роз"яснення... Врахую і собі, як буду робити...
Як варіант , котел зробити з н/ж труби )))

gleb-gДата: П`ятниця, 11.12.2015, 15:22 | Сообщение # 773
Цитата chehoviy ()
н/ж труби

варіант, от тільки дорожче, думаю в рази. Та і як не крути, а теплопровідність любого металу вища ніж поліпропілену чи пластику, тому всі металеві частині будуть набагато швидше охолоджуватись, а головне, падатиме температура води, а це або лишні затрати на обігрів, або замерзання у разі недостатьньої єфективності нагрівача. Можна звісно утепляти, робіти це правильно - лишні кошти, а ми намагаємось знизити собівартість системи до мінімуму, обмотування ж різними ганчірками не дасть результату, тільки накопичення бактерій, що через певний час дасть про себе знати. Ідеальної системи не існує, просто намагаємось по максимуму наблизитись до такої.

shmirinДата: П`ятниця, 11.12.2015, 22:13 | Сообщение # 774
Может кому будет интересно - https://www.youtube.com/watch?v=aY3idxX4pTU. Пользуюсь такой системой поением уже 3 год, поставил недавно новый терморегулятор и пока все ОК. Максимальное количество кролей при этой системе у меня была 50-70 кролей в месяц и показало в прошлом году удачную работу по обогреву. На данный момент 10 сам.рег по 50см. проводов по 40вт за 1метр. В среднем с терморегулятором до -5 ночью у меня за сутки набигает в среднем 3-4квт, в более морозные до -20 5-7квт.

vladkolДата: Неділя, 13.12.2015, 11:36 | Сообщение # 775
Цитата gleb-g ()
насос тягне від нагрівача, чи на нагрівач?

Цитата chehoviy ()
там по фільтру видно, на нагрівач)

фільт ставив перед насосом щоб не забився насос
На даний момент заливаю воду через верхній бак відром , в горловині баку єсть сітка грубої очистки, те що відложується в магістральних трубах чистить фільтр біля насоса . Вода зі своєї скважини не ржава, без свяких домішок
Чистить поїлки поки що получається не викручуючи її пару раз понатискав на неї потім покрутив ніпельок знову понатискав щоб струя води вимила і прокапування проходить

Добавлено (13.12.2015, 10:36)

Цитата gleb-g ()
може закінчитись вода і тен і насос скажуть пока.

В моєму варіанті такого не може бути бо тен знаходиться нижще всих поїлок , якщо кролі випють воду чи вибіжить то в тені і насосі вода останеться

gleb-gДата: Неділя, 13.12.2015, 11:54 | Сообщение # 776
Цитата vladkol ()
фільт ставив перед насосом щоб не забився насос

Якщо почне забиватися насос, то там в трубах буде така картина, що ні один кролик не витримає. А чістити маєте не тількі від іржі, а і накипу, який осідає на тені, а потім відшаровується і потрапляє в поїлки. А при використанні води зі скважени, цього нальоту буде в рази більше, не мені вам це роз'ясняти.
Цитата vladkol ()
без свяких домішок

там тільки солей різних купа, не кажучі про вапно і т.д.
Цитата vladkol ()
В моєму варіанті такого не може бути бо тен знаходиться нижще всих поїлок , якщо кролі випють воду чи вибіжить то в тені і насосі вода останеться

В даному варіанті як раз і є загроза, по Ви спокійно думєте нічого страшного, а тим часом вода закінчилася, і насос видавлює останні краплини, у самому насосі сухо і він перегрівається (принцип роботи такого насоса полягає не в створенні тиску в системі, а в підтриманні стовпа води, для того, щоб батареї грілися рівномірно і у підвалі і на 4-му поверсі)
P.S. Я не намагаюся Вас переконати, просто ділюся, бо вище Ви самі виклали матеріал для спільного перегляду, хтось буде намагатися це повторити, лише ділюсь тим, через що пройшов.

vladkolДата: Неділя, 13.12.2015, 12:15 | Сообщение # 777
gleb-g, я думаю насоси ці не можуть вибрати до останньої каплі , проводив експеремент набирав воду в трубу до насоса, на моєму четвертому фото видно уголок я його відкрутив і набрав води, потім відкрутив дельту після тена на третьому фото і включив насос то насос не вибрав всю воду трішки вийшло потім насос почав ганяти воду на місці.
Цитата gleb-g ()
чістити маєте не тількі від іржі, а і накипу, який осідає на тені, а потім відшаровується і потрапляє в поїлки.

Тут не можу нічого сказати як кажуть поживем побачим

gleb-gДата: Понеділок, 14.12.2015, 22:31 | Сообщение # 778
vladkol, щасти Вам!
Насос не всю воду викача, а просто почне хапати повітря, а воно збираеться навколо якоря і спричиняє капєц. Будем сподіватись що я не правий

kolobokДата: Середа, 16.12.2015, 21:09 | Сообщение # 779
Подскажите как обустроить подогрев воды для сетчатой клетки размеpом 1х1 метр на 2 отделения. Подача воды соответственно в каждое отделение клетки?

Добавлено (16.12.2015, 20:09)
Посмотрел пару роликов как греют воду с помощью самонагревающегося кабеля. Есть пара вопросов...
Можно ли организовать систему поения на три такие клетки как я указал выше к примеру состоящую из пятилитровой канистры, пластикового шланга, непосредствено самих нипельных поилок которые крепятся при помощи пружирки к самой сетке клетки ну и самонагревающегося кабеля? Не будет ли остывать вода пока дойдет от канистры до нипелей каждой клетки?
Клетки будут в зимнее время распологаться в необогреваемом капитальном сарае, размер сарая 2,5х2,5 метра.

Сообщение отредактировал kolobok - Четвер, 17.12.2015, 13:39

vladkolДата: П`ятниця, 01.01.2016, 12:03 | Сообщение # 780

Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2025