Опалення в крольчатнику.
|
|
УниКрол | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 13:47 | Сообщение # 16 |
Статус: Offline
| charodei, Я не гуру у цьому питанні, але вже кілька котлів зробив і теорію вивчив теж непогано. Тому дозволю собі розкритикувати вашу задумку
Як на мене, то ваша компоновка зовсім невдала. 1) Заслонка "збагачення" працювати коректно небуде.Забір повітря береться звідки? З основного каналу "засувки потужності"? Тоді кисню критично не вистачатиме, основна його кількість піде в "костер" 2) Кисень має поступати знизу а гарячі гази туда ж і повертатися і все через колосники? Зі старту буде мала проходимість для гарячих газів. Після кількох годин роботи, коли колосники заб'ються, взагалі потухне. 3)Я так поняв, що була їдея допалювати гази підпитуючи з під заслонки "збагачення"? По моєму в такій компоновці воно не працюватиме. А навіть якщо й якесь догоряння буде то частково за рахунок повітря у димоході, де й по факту воно відбуватиметься. А значить, якщо навіть якимось чудом там щось буде догоряти, то все добро від того догоряння полетить просто в трубу і в прямому і в перенносному значенні.
Ну і мої думки,як виправити ситуацію 1)Канал для виходу горючих газів зробити внизу відразу над колосником. 2)Зробити додаткову камеру догоряння газів (піролізну) і заставити гази рухатися вниз. 3)В піролізній камері організувати регульовану подачу свіжого повітря для контролю піролізного горіння (відкривається після виходу котла на робочі температури). Ну і по максимуму обварити все водяною сороскою і можливо ще якимись встроєними теплообмінниками.
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 14:06 | Сообщение # 17 |
| По свому ще хочу добавити. Слідуючий етап, хочу методом тику визначити кількість і діаметр отворів для збагачення суміші у вторинній камері і контролю піролізного догоряння.
Далі по плану водяні сорочки і автоматика.
|
|
|
|
charodei | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 14:41 | Сообщение # 18 |
| УниКрол, ну що ж - ні дати, ні взяти А не могли б Ви свій агрегат в розрізі змалювати, бо якщо чесно, мало зрозуміло чого Ви домагаєтеся. В чому "фішка" ?
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 15:10 | Сообщение # 19 |
| Цитата charodei ( ) В чому "фішка" ? Фішкок аж 5 !!! 1) Компактність 2) Відносна простота у виготовленні 3)Дешевизна Ну і саме головне 4)Економність (за рахунок нижнього горіння) 5)Високий КПД (за рахунок практично повного догоряння газів у вторинній камері) Для ілюстрації: Принцип роботи звичайного котла-
Принцип роботи котла з вторинною камерою (піролізного догоряння газів)
Мінус один - такий котел треба догружати кожні 1,5-2 години.
|
|
|
|
Vladislaff | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 17:27 | Сообщение # 20 |
| УниКрол, а якщо шнек подачі палива зробити??
|
|
|
|
storozhv | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 18:02 | Сообщение # 21 |
| https://youtu.be/XPvaERCJ9Xw принцип такий?
|
|
|
|
Vladislaff | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 18:11 | Сообщение # 22 |
| storozhv, так. а також можна написати реактивна піч там куча в ютубі варіацій на любий смак. В мене в гаражі стоїть робив з мталобрухту, трішки помилку зробив з подачею повітря в камеру повторного горіння (догорання)
Сообщение отредактировал Vladislaff - Понеділок, 04.12.2017, 18:13 |
|
|
|
УниКрол | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 18:15 | Сообщение # 23 |
| Цитата Vladislaff ( ) а якщо шнек подачі палива зробити?? Ну то буде реактивна піч на пеллетах
|
|
|
|
storozhv | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 18:15 | Сообщение # 24 |
| Vladislaff,
|
|
|
|
charodei | Дата: Понеділок, 04.12.2017, 23:16 | Сообщение # 25 |
| УниКрол, довго я дивився на Вашу "ракету" . що безперечно: то це те, що кпд у неї буде більше ніж у бубофоні. Решта все як у класичного котла з допалюванням, відрізняється формою, а не суттю. Вважаю плюсом Вашої ракети : Можливість перенести більшу частину зони горіння в можливо зручнішу для Вас частину котла, що можливо краще Вам вдасться реалізувати теплообмін. Більше нічого примітити не зміг. Мінуси сперечаються в моїй голові, тому озвучувати те не слід
Трішки про свій... Я не ставив за мету зробити десь йому допалювання, навпаки, хотів щоб всі виділені гази ( так, їх можна назвати піролізні) згорали в камері за засувкою регулювання, внизу теплообмінника. Якби те сталося, то допалювати було б просто нічого. Чого й хотів добитися. Вважаю що саме ефективно (кпд) можливо спалити гази тоді, коли вони гарячі, при нормально відрегульованій кількості повітря подаваємого в гази (піролізні) і гарно те змішане. Тоді горіння буде саме ефективне. Забрати те тепло, то вже діло не хитре.
До речі, у Вашому випадку (подача повітря на допалювання) я б на канали зробив коллектор (як в автодвигуні) і поставив засувку, відрегулював і діло в шляпі Як мислЯ ?Добавлено (04.12.2017, 21:52) --------------------------------------------- Ось шукав одне, а знайшов інше. Хоч і не без реклами, але принцип мужик пояснив не погано https://m.youtube.com/watch?v=HXPznMlW5Ps Добавлено (04.12.2017, 21:57) --------------------------------------------- Ой, якщо не йтиме, то викиньте буковку m. І крапку з посилання це мобільна Добавлено (04.12.2017, 22:16) --------------------------------------------- Цей самий мужик про піроліз і котли, дуже толково. Буковку m. уже викинув, ітиме по любе. https://youtube.com/watch?v=zQIShnXEhe0
|
|
|
|
УниКрол | Дата: Вівторок, 05.12.2017, 09:59 | Сообщение # 26 |
| Цитата charodei ( ) До речі, у Вашому випадку (подача повітря на допалювання) я б на канали зробив коллектор (як в автодвигуні) і поста
Так і буде. При "розгоні" котла вони повинні бути закриті інакше через них повалить дим. При виході котла у робочий режим, відкриваємо і провокуємо догоряння газів.
|
|
|
|
ihor | Дата: Вівторок, 05.12.2017, 17:33 | Сообщение # 27 |
| Можливо когось зацікавить такий варіант. Дешево і сердито. Зроблена на швидкоруч і н а тимчасово, але використовую вже четвертий сезон.
Тягне на собі хату 200 м.2. Правду кажучи і дров трошки йде.
Сообщение отредактировал ihor - Вівторок, 05.12.2017, 17:36 |
|
|
|
charodei | Дата: Вівторок, 05.12.2017, 18:12 | Сообщение # 28 |
| Цитата УниКрол ( ) При "розгоні" котла вони повинні бути закриті інакше через них повалить дим. Зовсім не обов'язково, якщо зробити спуск трубою нижче Вашого агрегата
|
|
|
|
Beso | Дата: Вівторок, 05.12.2017, 19:15 | Сообщение # 29 |
| ihor, прокладки на батереях не вигорають ?
|
|
|
|
charodei | Дата: Вівторок, 05.12.2017, 19:23 | Сообщение # 30 |
| Цитата Beso ( ) прокладки на батереях не вигорають ? А чого вони повинні вигоріти ? Їхня температура не більше 100°. Ну звісно якщо в системі є вода
|
|
|
|