Середа, 27.11.2024, 03:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Борьба с мышами / крысами - Сторінка 12 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Статистика
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Борьба с мышами / крысами
storozhvДата: Середа, 07.09.2016, 09:15 | Сообщение # 166
Статус: Offline
Доброго ранку, підскажіть хто як бореться з зерновою молю?

prezident-yaДата: Неділя, 19.02.2017, 19:21 | Сообщение # 167
Шановні форумчани! Сподіваюсь, трапив на ту тему, де це питання буде правильним.
Суть проблеми "Обгризений хвіст у кролика" - хто міг це спричинити - миш, щур чи щось побільше? Моя підозра падає на мишей, оскільки бачив їх у клітці. Одну з них встиг знищити, іншу - не встиг. Можливо, їх є і більше, адже цей рік їх повсюду досить багато - "улов" постійний.
Спочатку не звернув уваги, що у однієї самки відгризений хвіст, оскільки сиділи разом дві самочки віком 7-8 місяців. Думав, що це одна-одній нашкодила - розсадив. Але сьогодні помітив, що у кількох кроликів також обгризені хвостики: по два-три сантиметри у самому кінці хвоста. У однієї так сильно, що кінець хвоста можна обламати. Хто з таким стикався і на кого падає підозра? Тим більше, що інші погризені самки у клітці самі. Страшнувато у злучку пускати! Геть мальок понищить... Прошу поділитися досвідом...

MiksДата: Неділя, 19.02.2017, 20:22 | Сообщение # 168
prezident-ya, 99% сами друг-другу обгрызают! Пересмотрите кормление.

Сообщение отредактировал Miks - Неділя, 19.02.2017, 20:24

prezident-yaДата: Неділя, 19.02.2017, 20:25 | Сообщение # 169
Miks, ОГО!
Годування - сіно, вода, ячмінь-овес (50/50).
Та ну, такого я ще не бачив!!!

MiksДата: Неділя, 19.02.2017, 20:30 | Сообщение # 170
Цитата prezident-ya ()
Та ну, такого я ще не бачив!!!

Вы не видели, чтоб друг-другу хвосты и уши отгрызали? smile

prezident-yaДата: Неділя, 19.02.2017, 20:31 | Сообщение # 171
один-одному так, бачив!!! Чи не раз. І "колокольчики", і інше...
Однак,
Цитата Miks ()
Тим більше, що інші погризені самки у клітці самі.

Я ж написав, що кролик сидить кожен по один із тих, у яких пообризені хвости. Тільки в одній клітці були 2 самки, яких я розсадив.

Сообщение отредактировал prezident-ya - Неділя, 19.02.2017, 20:33

MiksДата: Неділя, 19.02.2017, 20:33 | Сообщение # 172
Цитата prezident-ya ()
Тим більше, що інші погризені самки у клітці самі.

Сразу не заметил эту фразу. smile
Котика рядом нет? wink

Сообщение отредактировал Miks - Неділя, 19.02.2017, 20:34

prezident-yaДата: Неділя, 19.02.2017, 20:38 | Сообщение # 173
Цитата Miks ()
Котика рядом нет?

Є! Та за ним нічого не помічав. Є і сусідські! Та думаю кішки би не обргризали, а виривали геть. Не знаю, не впевнений, що це може зробити кіт. Почекаю ще може хто таку життєву історію вже проходив.

andr1k2008Дата: Неділя, 19.02.2017, 21:56 | Сообщение # 174
prezident-ya, а в чому проблема розкидайте різну отруту, обмежте до неї доступ свійських тварин і все... У мене того року в цю пору 4 кролички розкидали гнізда з кролятами, тому що миші і криси залізли в маточніки...

prezident-yaДата: Неділя, 19.02.2017, 23:12 | Сообщение # 175
andr1k2008, Це неможливо! Обмежити доступ свійських тварин неможливо! Як Ви собі це уявляєте: обмежити доступ заражених (отруєних) мишей до курей, свиней? Дякую за пораду, але це абсурд.

ihorДата: Неділя, 19.02.2017, 23:33 | Сообщение # 176
Цитата prezident-ya ()
Є і сусідські! Та думаю кішки би не обргризали, а виривали геть. Не знаю, не впевнений, що це може зробити кіт. Почекаю ще може хто таку життєву історію вже проходив

Приходив і до мене сусідський кіт. Після його приходу завжди були жертви, але зловити його було неможливо. Більше як пів року ставив капкани з ковбасою, з відбивною та ін., але йому кролятина була найсмачніша. Після його приходу завжди виявляв покалічених кролів, особливо молодняк: обгрижені лапи, голови, животи. Доставав їх через рейчату підлогу, або через сінник. Але всетаки його походеньки закінчились після того, як я позакривав вікна, і залишив відчиненими тільки двері, почув як кроленя пищить і одразу забіг всередину з вилами. Приблизно за пів хвилини він встиг обгризти двом малим кролям по одній лапі. Так що робіть висновки самі...

prezident-yaДата: Неділя, 19.02.2017, 23:43 | Сообщение # 177
ihor, Дяку!
Річ у тім, що у мене зараз молодняка взагалі немає! Найменші - 5 місяців. Інші - по 2-3 роки. Обгризені хвости у дорослих. Більше ніде обгризеності не помічав, в тому числі і на лапах. Виключно обгризені кінчики хвостів або трохи вище кінчиків, у деяких - кінчики хвостів повідкусувані. Не можу зрозуміти що це за ...? Вже поставив клей і ін. живоловки на мишей, але поки-що результатів не бачу!
Прошу підключитися досвідчених кролиководів!!! І дякую всім за підтримку, буду вдячний за інформацію.

charodeiДата: Понеділок, 20.02.2017, 00:19 | Сообщение # 178
prezident-ya, тю, а я думав що то просто пообмерзали, а тут кажуть щури.
Щось у мене таке ніби тільки після сильних морозів бува, то я таке й думав. В тіх що у приміщенні такого не бачив.

prezident-yaДата: Понеділок, 20.02.2017, 00:23 | Сообщение # 179
charodei, Дякую, варіант дійсно цікавий! В плані хорошого - то хорошого в цьому мало. Але це можливий підхід до проблеми - як варіант.
+1
Можливо, треба мені зробити фото. Однак, чи дасть воно тут щось для результату? Треба буде - зроблю. Наблюдаю відхід від теми - це якщо миші тут не при чому.
Але дві абсолютно однакові самки по віку, вазі і ін. (що сиділи разом), у однією хвіст відкушений, а в іншої - ні. Знов щось не склеюється. Ребус, йо-майо!

Сообщение отредактировал prezident-ya - Понеділок, 20.02.2017, 00:26

НельсонДата: Понеділок, 20.02.2017, 01:13 | Сообщение # 180
prezident-ya, не думаю, что это мыши. У меня как-то мыши жили под клетками, и свободно бегали везде. Так им и зерна хватало. А если есть кошка рядом, то они тем более не будут настолько наглеть. Да и мелкие они, чтобы такое творить.
А вот за крыс подумать можно.
И насчет котов - впервые слышу такое. К моей кошке постоянно приходят в гости все соседские падлы, но им как-то и не до этого.

Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2024