П`ятниця, 13.12.2024, 11:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Фото кліток - Сторінка 633 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Статистика
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Фото кліток
УниКролДата: П`ятниця, 17.02.2017, 21:29 | Сообщение # 9481
Статус: Offline
Kalinov, За презентацію +
Але з практичної сторони, на жаль дуже багато мінусів
Цитата Igor ()
1) дорогий проект, для 2-х шедів
2) сітка по Золотухіну заб'ється сіном, всі какахи будуть в клітці, в ринвах буде тільки моча,
3) якщо в кожній клітці, по 4 шт на відгодівлі, то для 24-х кроликів замалий "тазік"
4) взимку, якщо не опалювать, від середини і до стелі буде +, а ось в нижній ринві вся моча буде замерзать (дуже близько до зовнішньої стіни)
5) 2,5 метри, по фасаду, без допоміжної опори посередені, довго не витримють навантаження (24 кролики по 3 кг+ вода, їжа, сіно, какахи) - це більше 100 кг
6) приміщення потрібно буде штучно освітлювать цілий рік (бо одне віконечко, це замало).
7) враховуючи, що це закрите приміщення, плануйте витяжку і приточку, бо навіть в літку, від відкритих дверей та вікна буде протяг, і через тиждень риніт у 48 кролів!

Підписуюся під усім вищесказаним. І добавлю:
1)Зимою, коли буде сніг і мороз, Ви не відкриєте тих задніх дверей для обслуговування кліток.
2) При запланованій довжині клітки, логічно розбити її на 3 відділення. Таких відділень вам буде достатньо і на відгодівлю по 4-6 шт, і в якості маточного відділення.
3) Забудьте про "підлогу по Золотухіну" якщо Ви робите закрите приміщення, набагато практичніше поставити підлоги із сітки повністю.

НельсонДата: П`ятниця, 17.02.2017, 21:57 | Сообщение # 9482
Кому-то обещал выслать фотку клетки. На снимке еще не в полной готовности, но все понятно.
Прикрепления: 7375475.jpg (338.1 Kb)

rentgen81Дата: П`ятниця, 17.02.2017, 22:10 | Сообщение # 9483
Нельсон, гарно,все просто і практично

KalinovДата: П`ятниця, 17.02.2017, 23:55 | Сообщение # 9484
А де він буде знаходитись?
Цитата charodei ()
І що з освітленням?

Буде знаходитись в тіні великого горіха. На двері буде віконце і коли потрібно буде економка по таймеру включатись.

Добавлено (17.02.2017, 22:40)
---------------------------------------------

Цитата Igor ()
Igor

Дякую за критику, будем подумати:-)
Цитата Igor ()
1) дорогий проект, для 2-х шедів

Для себе роблю щоб раз і надовго!
Цитата Igor ()
2) сітка по Золотухіну заб'ється сіном, всі какахи будуть в клітці, в ринвах буде тільки моча,

на форумі багато позитивних відгуків по Золотухіну
Цитата Igor ()
замалий "тазік"
так на відео це умовне корито, в натурі буде більше:-)
Цитата Igor ()
без допоміжної опори посередені, довго не витримють навантаження

дверні стойки і є допоміжні опори
За вентиляцію плюс!
Сінники 7см...ну зробим 10

Добавлено (17.02.2017, 22:55)

Цитата УниКрол ()
)Зимою, коли буде сніг і мороз, Ви не відкриєте тих задніх дверей для обслуговування кліток.

Ну...сніг ще можна й відкинути
Цитата УниКрол ()
логічно розбити її на 3 відділення

Це вже буде зовсім друга концепція клітки, навісні маточники і сінники в цьому шеді не проходять
І дякую
Цитата УниКрол ()
За презентацію +

УниКролДата: Субота, 18.02.2017, 00:26 | Сообщение # 9485
Цитата Kalinov ()
на форумі багато позитивних відгуків по Золотухіну

Від тих хто тільки починає і немає досвіду кількохсезонного використання такої підлоги, особливо в маточних відділеннях.
Цитата Kalinov ()
дверні стойки і є допоміжні опори

Дверні стійки тут нідочого. Малася на увазі, я так розумію, задня частина клітки (2,4м висить в повітрі).
Цитата Kalinov ()
Ну...сніг ще можна й відкинути

Можна, але крім снігу ще буде і намерзла крига після відлиги і розбухші двері від перепадів вологи і морозу.
Цитата Kalinov ()
Це вже буде зовсім друга концепція клітки, навісні маточники і сінники в цьому шеді не проходять

До чого тут "концепція"? Мова йде про невиправдано-великі відділення, які будуть завеликими не тільки для маточних відділень, а й тим більше на відгодівлю.

Думаю, Вам не потрібна була конструктивна критика, а похвала. Ви, як і більшість початківців, свято вірите у те, що створили ідеальний проект. Нам притаманно вперто наступати на власні граблі. Якщо Ви втілите свою задумку в життя у первозданному вигляді, то я впевнений на всі 100%, що буквально за один сезон Ви дуже розчаруєтеся і зрозумієте що це не
Цитата Kalinov ()
раз і надовго!

Ще раз добре обмозгуйте все що Вам радять, оцініть всі за і проти. Подивіться реально в роботі похожі клітки і не по інтернету, а в живу.
Успіхів!

KalinovДата: Субота, 18.02.2017, 00:59 | Сообщение # 9486
Цитата УниКрол ()
створили ідеальний проект

я так не думаю, інакше не виложив би на форум

Цитата УниКрол ()
Ще раз добре обмозгуйте
...дякую за пораду, буду ще думати

НельсонДата: Субота, 18.02.2017, 12:25 | Сообщение # 9487
Kalinov, видео хорошее, только музыка неправильная. Надо было поставить Фреди Меркьюри "we are the champions" biggrin
А если серьезно, то это все излишества. Обшивка от морозов не поможет. Зимой придется постоянно подчищать снег(как говорил Уникрол), иначе двери заклинит. И надо ставить на возвышении, чтобы двери работали.
Когда сделаете, то в первый год будет красиво смотреться, и все будет работать. Через год все начнет кривиться, прогибаться, чернеть, пачкаться и забиваться.
Лишнего материала много. Если бы было хотя бы в 3 раза больше клеток, то тогда может и стоило бы обшивать все по контуру. Да и то немного по другому.
По Золотухину тоже делал. Многие хвалят, а для себя сделал вывод, что это фигня полная. Может просто у меня перышек гусиных не было, поэтому так smile
Также делал калосборники, как у Вас. Моча отдельно - кал отдельно. Это прикольно, но я оторвал все через месяц. Понял, что это просто показуха для выставки. В реальности это куча проблем, времени, и обязательно постоянно надо быть в подчистке. Иначе все будет забиваться.
Самый лучший вариант - это когда кал свободно падает на землю, где его можно сгребать. Или как в промышленных вариантах - механический скребок. Но лучше всего, когда под клетками земля или песок, куда моча свободно уходит, и не дает образовываться аммиаку.
Всегда рассчитывайте, что в какой-то момент у Вас может не оказаться гранулированного корма, и придется давать отдельно сено. тогда Вы еще раз убедитесь, что по Золотухину будут проблемы.
Если уже решили что-то интересного изобрести, то придумайте шеды, где кал будет сразу попадать на транспортер, и дальше идти по нему до какой-то емкости. Это будет интересно.

KalinovДата: Субота, 18.02.2017, 14:56 | Сообщение # 9488
Нельсон, критику приймаю, дякую. Вже думаю як зробити не по Золотухіну

Добавлено (18.02.2017, 13:56)
Так как сарая нет , то хочу прсто сделать кроличий дом, а обшивка не от мороза, а для защиты от непогоды.

storozhvДата: Субота, 18.02.2017, 15:47 | Сообщение # 9489
В мене теж є клітки по Золотухіно, більше не буду робити
Цитата УниКрол ()
Забудьте про "підлогу по Золотухіну" якщо Ви робите закрите приміщення, набагато практичніше поставити підлоги із сітки повністю.

yes

USKДата: Неділя, 19.02.2017, 12:29 | Сообщение # 9490
словами "класика":
- Покажи мені як відводиться кал, і я скажу чи добрі в тебе клітки!!! biggrin wink

Годування, поїння, та все інше - це 6% роботи біля кроликів. І це робота - "в задоволення".
А всі решта робіт (94%), це - вигрібання гі...ною, миття, чищення.
Тому уважно читайте другий рядок. Якщо хочете щоб ваше заняття було "в задоволення".
bye

andrypganДата: Неділя, 19.02.2017, 13:21 | Сообщение # 9491
Цитата USK ()
Годування, поїння, та все інше - це 6% роботи біля кроликів. І це робота - "в задоволення".
А всі решта робіт (94%), це - вигрібання гі...ною, миття, чищення.

все вірно Костя але від тих 94% десь 50% треба таки віддати на годівлю бо правильний тип годівлі(в тому числі профілактичні міри) це багато значить якщо невсе.

НельсонДата: Неділя, 19.02.2017, 13:59 | Сообщение # 9492
Цитата Kalinov ()
Вже думаю як зробити не по Золотухіну

Это уже прогресс. Значит Вы прислушались к мнению общества smile
Тогда я Вам посоветовал бы делать шед с сеточным полом или реечным. Если потом Вы вокруг оградите плотным материалом, без отверстий и щелей, то лучше с сеточным полом. Если решите не замарачиваться ограждением - то лучше с реечным полом.
Если ограждать, то уже делать как сарайчик, с дверями, окнами, вентиляцией, доп.освещением, удобными проходами между клетками и сзади клеток, для очистки(хотя бы 1 метр, и с возможность завезти туда тачку)
Потолки каждого яруса(кроме верхнего) сделайте из жести, под наклоном.
Если есть достаточно материала и площади, то стройте сразу стационарные клетки, длиной около 10 метров, в два ряда. Чтобы вокруг было свободное пространство для подхода.
Желательно ставить такой шед не боком к северной стороне, или к той стороне откуда чаще ветры дуют. Если так не получается, то с того боку надо оградить, но на всякий случай с дверцей.
Опять же, если решите делать как сарай, то учтите, что польза от этого будет только в том случае, если вы сделаете все правильно - с утеплением каким-то материалом и использованием гидробарьеров и т.д. Иначе опять все будет без толку. То же самое надо и с потолком делать. Но тогда обязательным станет вопрос с вентиляцией.
Но, как многие здесь делали, и как показывает их практика - вполне достаточно сделать открытый шед, правильные маточники, правильные полы, и правильно поставить.
Над местом, где будет отходить кал с мочой, можно набить полоски резины или целлофана, чтобы исключить сквозняков.

KalinovДата: Неділя, 19.02.2017, 16:32 | Сообщение # 9493
Цитата Нельсон ()
Нельсон
Щиро дякую за поради. Уже э задумка...чекайте результату tongue

pawketzaitsevДата: Понеділок, 20.02.2017, 12:16 | Сообщение # 9494

Kalinov, Вы должны себе задать самый главный вопрос:
Как часто я хочу получать приплод ?
И исходя из этого уже проектировать тот или иной крольчатник, так как это на прямую зависит от конструкции крольчатника и его ТТХ. А потом уже все остальные нюансы

charodeiДата: Вівторок, 28.02.2017, 11:47 | Сообщение # 9495
Прикрепления: 1350819.jpg (476.5 Kb)

Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2024