Вівторок, 02.12.2025, 21:07
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Епідемія! - Сторінка 2 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 2 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • »
Епідемія!
MabifДата: П`ятниця, 10.08.2012, 00:40 | Сообщение # 16
Статус: Offline
Quote (catkyiv)
Діло,звичайно, хазяйське. Але якщо вакцинований кролик навіть захворіє, то він перенесе хворобу в легкій формі і великі шанси що він видужає. Тоді як невакциновані вимирають майже поголовно...

Ви оптиміст однако...зайдіть в тему міксоматоз.
Якщо всепрочитане грубо кинути на око, з привитих виживає 3-10% ну може трохи більше.
В непривитих аналогічно.
Філосовське питання лишається відкритим
"Колоть чи не колоть"

Андрій

catkyivДата: П`ятниця, 10.08.2012, 00:46 | Сообщение # 17
Quote (Mabif)
"Колоть чи не колоть"

це вже кожен сам вирішує

0957865369

Владимир-МангушДата: П`ятниця, 10.08.2012, 00:49 | Сообщение # 18
Quote (Mabif)
3-10% ну може трохи більше

Мабуть ви кидали не на око.
Quote (Mabif)
"Колоть чи не колоть"

А це в іншій темі.
Хана це з мого досвіду.
Та багатьох хто тримає кролів не перший десяток років.

pritorianetДата: П`ятниця, 10.08.2012, 11:20 | Сообщение # 19
Mabif, Філосовське питання лишається відкритим
"Колоть чи не колоть"

Это скорей провакационый вопрос чем философский. Однозначено колоть. Выжываемость одинаковая- чушь кем вилась такая статистика скоко хозяйств было под наблюдением .Научитесь правельно прививать ,кролик должен быть(как правельно подметел cocon123) кленически здоровым ,если кролик имеит гельминтов или другую инфекцию с который имунитет бориться то естествено что в ответ на вакцинацию организм кролика не выработает никакого имунитета.

okumentДата: П`ятниця, 10.08.2012, 12:16 | Сообщение # 20
Quote (Mabif)
"Колоть чи не колоть"

Колоть и проводить ревакцинацию. И это даже не должно обсуждаться.

Влад

MabifДата: П`ятниця, 10.08.2012, 13:05 | Сообщение # 21
Ладно, напишу популярно
Я от тримаю кролів 9не багато але трохи є) читаю форум, особливо про хвороби, вакцинацію, комбікорма.
І от що получається ( це беручи з форума) в авторитетних людей які багато що рорузіють в кролях і займаються не один десяток років, в яких кролі в належних умовах, вакцинують, ревакцинуються. і т.д. Получається
Для прикладу те що запам"яталось
Ушко - все було нормально. Вакцинація-падіж
Алік - були вакциновані -падіж. Форумчани помогли має нове поголів"я
Влад-Мангуш = хана з його дозвіду якому мін 10 р.
+ в 500 "провереных" напевно в 90% випадках в вакц. кролів також був падіж
Ще з десяток а той більше подібних випадків.
При міксоматозі всі пишуть НЕ ВИЛІКОВУЄТЬСЯ. Лікування = палка
Геморологічка - практично не виліковується. Лікування палка.
В львівський обл. ферма - з ветеренаром і т.д. - падіж практично всього пологів"я
а також " йде гемка, косить все підряд навіть молодняк" - практично по всій Україні.

Тобто якщо прийде час "Ч" то з моїх вакцинованих кролів може лишитись аж 10% і то в кращому випадку

І якщо б в мого сусіда кролі не вакциновані і прийде час "Ч" в нього тоже лишиться аж 10% і то в кращому випадку
Но сусід на вакцини гроші не тратить а я трачу, а результат= одинаковий
Більше того Падермотит - пишуть навіть якщо вилікувати, через деякий час він знов почнеться. Найбільш єфективне лікування = ПАЛКА
Мені дешевше добру дубову палку купити а той дві на запас. biggrin
а ви кажите статистика, наблюдения.
Можливо ми не вту сторну дивимся
Мікса=комарі Треба більше ламп"рапторів" "евкаліптових масел" "пищалок" щоб комар за кілометер боявся підлітати
Гемор = ніхто не знає звідки береться, значить ніхто толком не знає як лікується. Лотерея 50/50 що появиться, і завжди 90/10 на користь Гемки.
але всі пишуть колоть...колоть..колоть
або люди зомбі ( це так утрирую), або я щось не доганяю
Того вопрос
Нафіга колоть, якщо результат один=падіж???

Андрій

Сообщение отредактировал Mabif - П`ятниця, 10.08.2012, 13:09

seyvalterДата: П`ятниця, 10.08.2012, 13:16 | Сообщение # 22
Лікування = палка. Але прививка - збільшує шанси на те що лікувати або бити не прийдеться -бо вони НЕ ЗАХВОРІЮТЬ. Умене був спалах геморогічкі того року -кролі були непривиті, під час спалаху срочно всіх проколов - і за 2 дні пошесть зупинилась, за цей час лишилось 30% від того що було - але якби не проколов - лишився б 0, якби проколов вчасно - булоб 90-100%. Що не ясно?
ПиСи. у мене зараз приблизно 20 кролів племінних + десяток простяків + молодняк. Тримаю у томуж сараї де того року була епідемія (правда дезинфекцію робив) і на вулиці поряд з сараєм. Всі проколоті. За рік - від гемкі чи мікси не здох ні один, просто НЕ ХВОРІЮТЬ. Може мій кролятник Бог береже - та я більше вірю в вакцину.

СашаДата: П`ятниця, 10.08.2012, 13:40 | Сообщение # 23
Mabif, вакицнація одного кроля грубо- 1 грн. Це гроші? Напевно ні) вас ніхто не змушує, але коли людина виносить 20-30-100 голів, то вона краще перестрахується й спатиме безпечніше з надією, що все обійдеться. А те, що в когось пропали кролі вакциновані може бути наслідком неправильного вакцинування або неякісної вакцини.

seyvalterДата: П`ятниця, 10.08.2012, 13:48 | Сообщение # 24
А власне, ХТО розбирався - ЧОМУ вони пропали? Вакцина захищає від ДВОХ хвороб - а не дає кролю безсмертя. Це могла бути одна з десятка інфекцій - які просто менш поширені - але існують.
Або як писав Саша -порушення технології вакцинації, як варіант - перегрів вакцини, просрочана або прививання кролів з слабким імунітетом.

Сообщение отредактировал seyvalter - П`ятниця, 10.08.2012, 13:59

СашаДата: П`ятниця, 10.08.2012, 13:56 | Сообщение # 25
seyvalter, так і розібратись не так легко, якщо симптоми не типові...

Сергей_ЮрьевкаДата: П`ятниця, 10.08.2012, 13:57 | Сообщение # 26
Mabif, У Тани_Ушко падеж по вине вакцины, Алик не успел сделать вакцинацию и делал ее уже в момент эпидемии. Так что все равно, вакцинировать нужно, своих детей и нас так же вакцинировали, и были случаи что люди после этого болели и даже с летальным исходом. Но в случае с людьми играет злую шутку медицинский осмотр на мать-так, у меня дочку "овца в белом халате" не посмотрела и сделала прививку в результате 3 года по больницам, слава Богу уже все позади. И с кролями таже ситуация или же вакцина простреливает или кроль уже был чем-то болен. Еще заметил разницу эпидем порогов на территориях где у соседей по близости нет кролей, там и болячек нет, если соседи раздолбаи и кроли у них такие же, тогда и болячки нападают. Сколько мне звонят и спрашивают, что делать уже кроли заболели, начинаешь говорить о вакцине, сразу на кой она нужна, вот и выгребают трупы со двора.

Alexander76Дата: П`ятниця, 10.08.2012, 14:40 | Сообщение # 27
Вакцинировать нужно однозначно но нужно до держиватся простых правил вакцинации например: каждого кролика колоть не одной иголкой как многие а новой .

MabifДата: П`ятниця, 10.08.2012, 15:29 | Сообщение # 28
Quote (seyvalter)
Вакцина захищає від ДВОХ хвороб - а не дає кролю безсмертя.

Все правильно, але в більшості випадках вакциновані кролі також мруть, значить вона НЕ захищає від 2-х хворіб.
Або де гарантія що мені не попадеться вакцина як Ушко.
( дореці БТЛ сказала що вакцина внормі, А Ушко її правилтно транспортувала і колола) но результат лишається фактом
І чому якщо я не помиляють в Ушко не всі кролі які були провацниновані впали, деякі лишились. Чому?
Так само в Аліка деякі лишились. Чому?
Значить питання в другому, в організмі чи імунітеті кроля, і заслуга що вони вижили це заслуга кроля (імунітету)
Значить серед кролів є індивіди які мають добрий імунітет, ауру гени, які переносять гемку чи міксу і вона їм не страшна. Тому це заслуга його діда прадіда, але не вакцини.
Ще коли мій дід тримав кролів різних і дуже багато. Чомусь рісля Гемки з однієї клітки 3-6 викидалось, а 2-3 здорові бігали???
От в чому суть, а ми замість того щоб докопатись до суті, хочем вірити, та надіятись на вакцину яка помагає реально на 20 %, я тоже своїх вакцину бо тоже хочу вірити що це поможе.
Але воно получається не так однака!!!

Андрій

СашаДнепрДата: П`ятниця, 10.08.2012, 16:38 | Сообщение # 29
Mabif, у Вас завжди крайнощі...
"Колоть чи не колоть" - вважаю провокацією.
Звичайно треба колоть! Не такі великі гроші, щоб на цьому заощаджувати...
Не доведи Господи, але краще знати, що невпоралась вакцина, ніж кусати лікті за своє скнарство! Така моя думка.

а "регіон поширення" це таке... Куди вітер дуне - туди и пошириться...
П.С. Береженого Бог береже!

udav_2011

СашаДата: П`ятниця, 10.08.2012, 16:56 | Сообщение # 30
Quote (Mabif)
а ми замість того щоб докопатись до суті

Якщо мені пам"ять не зраджує, то щось подібне я вже чув від Вас в темі про чупакабру.
Quote (Mabif)
Рано чи пізно ми цю тварюку розколем і замочем killed

Не треба казати "МИ" й робити гучних заяв, Вам люди з досвідом вище щось пишуть, а Ви на своєму стоїте, ніхто Вас не змушує колоти вакцину. НЕ хочете не коліть. От і все, кожен сам собі пріорітети розставляє

• Сторінка 2 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2025