|
HYPLUS - это порода или...?
| |
olegzb | Дата: Четвер, 07.07.2011, 22:22 | Сообщение # 46 |
Статус: Offline
| HYPLUS получене потомство від твоїх хіплюсів уже не плем матеріал ,а тільки мясо.А люди в україні не косерватори а просто користуються породами кролів які перевірені часом,і які передають стійкі ознаки потомству.Ти ж не будеш тримати одну лінію хіплюсів для получ батьківського поголівя а другу лінію для отрим. самиць а потім їх зводити на мясо.тому що то в малих господарствах не рентабельно.Простіше мати декілька самици і самців одної породи.Тому на мою думку у хіплюса немає майбутнього у кролівників,тільки великі кролеферми мають виробничі потужності для їх утримання. ---------------------------------- Добре. Можливо в мене мало досвіду, але.......... Час від часу в тих же перевіренних кролефермах можна купляти самців і самок для батьківського поголівя. Чи не так?Навіщо вести дрі родові лінії, якщо принамі раз в рік, можна по тел. замовити собі з десяток другий самичок і пару самців. Купляєш готовий матеріал і працюєш з ним, а не мудруєш, кого і з ким і як, і коли злучити, та й ще фантазувати що з того вийде. Кілограм батьківського поголівья у них коштує від 70 до 100 гр. Що тоді вигідніше? Добавлено (07.07.2011, 21:22) --------------------------------------------- я лично для мяса, но мясо мясу рознь, БРОЙЛЕР это ГМО, холестерин, но не диетическое мясо. ---------------------------------------- Що цікаве найшов. Вибачаюся за пегеклад Гугл.Macijauskiene В., Ribikauskiene Д. 2010. Мясо качественных различий между чистокровными и скрещивания новозеландских кроликов. Acta Biol. Университет Daugavp, 10 (2): 177 - 181.. Два экспериментальных групп кроликов были сформированы: группа 1 - чистокровные Новая Зеландия (NZ), группа 2 - Hyplus гибридных и французский Лоб и Новой Зеландии помесей ((HHxFL) xNZ). кролики были подняты на тех же кормления и содержания состоянии. Кролики были откармливали для в среднем 64 дней. Целью исследования был анализ качества мяса чистокровных и коммерческих гибридных кроликов. Физико-химические показатели мяса и Содержание fattyacids были определены на theAnalytical Laboratoryofthe Институт ofAnimal Наука LVA. Анализ проводился на образцах М. длиннейшей мышцы спины. Lean мясо анализ показал, что содержание myristoleic (C14: 1) и heptadecenoic (C17: 1) acidswere significantlylower andthose oflinoleic (C18: 2) Andi-линоленовой (С18: 3) выше в мясо (HHxFL) xNZ скрещивании кроликов по сравнению с чистокровными кроликов. Ratioofn-6 / п-3 fattyacids в скрещивании группы составил 3,1% ниже. Мясо qualityof скрещивании кроликов ofhigher значения с более низким содержанием жира и выше qualityofprotein и внутримышечного жира. Ключевые слова: кролик, чистокровных, гибрид, качество мяса. Vale Macijauskiene. Шяуляй университета, Санкт-Vilniaus 88, LT-76285 Шяуляй, Литва; Дайва Ribikauskiene. Институт животноводства науки Литовской ветеринарной академии, Р. Zebenkos 12, Baisogala, LT-82317 Радвилишкис обл., Литвы, daiva@lgi.lt
Алик 067 4831281, 0936838655 http://кормушки.com.ua
|
|
|
|
HYPLUS | Дата: Четвер, 07.07.2011, 22:56 | Сообщение # 47 |
| Алик +1 .
Про те мова і йде, що періодично треба поновляти покоління кролів, з рештою ,як і з НЗБ , калифами та з іншими породами. То яка різниця, ми ж не для виставки тримаємо, а на м"ясо. Не забувайте про таку первагу , як постійний гарантований доступ до поповнення батьківського стада ГАРАНТОВАНОГО ГАТУНКУ. Я так розумію, коли береш на маленькій племінній фермі кроля, завжди (або майже завжди) беруть сумніви в якості та чистопородності "пацієнта" та чистопорЯдності заводчика . В випадку купівлі HYPLUS ризик мінімальний- окрім HYPLUSа виробник інших кролів не має на продаж.
Щодо диєтичних показиків, то в одному м"ясі на 3% більше сала ніж в іншому- жоден гурман того не розпробує, до речі я так і не зрозумів в якому м"ясі більше, в якому менше.
У хайплюсів повинно бути меньше жиру, якщо при решті рівних умов він дає більший привіс, ніж чистопородні кролі, бо на нарощування м"яса йде в рази меньше корму, ніж на виробництво сала. Таким чином, селекція кролів (як і інших тварин на м"ясо) повинна рухатися в бік порід з меншим вмістом жиру в м"ясі. Тобто, якщо мої припущення правильні,, то м"ясо HYPLUS повинне бути більш дієтичним (менш масним), ніж у чистопородних кролів. До речі, нас попередили, що в різі перекорму дорослі кролі набирають сало дуже швидко, тож Арнольд на дієті- комбікорму має 40гр на добу. Трава без обмежень.
Сообщение отредактировал HYPLUS - Четвер, 07.07.2011, 23:07 |
|
|
|
bi_ba | Дата: Четвер, 07.07.2011, 23:07 | Сообщение # 48 |
| Quote (HYPLUS) Щодо диєтичних показиків, то в одному м"ясі на 3% більше сала ніж в іншому- жоден гурман того розпробує, а не скажи у меня дедушка сосед кушает только диетическое мясо, у него год назад удалили желчь. если некоторым пофиг что продавать то мне нет!
Сообщение отредактировал bi_ba - Четвер, 07.07.2011, 23:08 |
|
|
|
olegzb | Дата: Четвер, 07.07.2011, 23:45 | Сообщение # 49 |
| Та в хіплюсыв меньше. Просто гугл так перекладає, що деколи і сміятися хочеться. Та і 3%, то не така велика різниця, хоча поважні інститути і таке досліджують. Там ще про сперму хіплюсів писалося, що вона більш продуктивна, але це вже інша тема.Добавлено (07.07.2011, 22:45) --------------------------------------------- HYPLUS, на двох фермах, де я брав кролів, в один голос сказали, правда з різним проміжком яасу, що самичок хіплюсів можна парувати в 100 днів. Фізіологічно вони вже повністю сформовані і готові до продуктивності. Ти як вважаєш? Я вже двох спарував. по 2 садки. Навть не пручалися. Думаю, що задоволенні.
|
|
|
|
bi_ba | Дата: П`ятниця, 08.07.2011, 00:22 | Сообщение # 50 |
| olegzb, а я слышал что по весу, набрала самка 3.5кг можно случать, как раз хиплюсу будет три с половиной месяца, все сходиться
|
|
|
|
HYPLUS | Дата: П`ятниця, 08.07.2011, 14:13 | Сообщение # 51 |
| Про 3,5кг- неправда.Можна то можна, але не треба того робити. То тільки цигани своїх дівчат в 12років заміж віддають. Що, кролів-велетнів теж в 3,5кг злучати? Ми своїх коли купували- поважили. У літературі почитали, що в 5 місяців можна злучати, тож нашим було по 3,5 місяці, вага самичок була 4,4-4,5-4-4,5кг. Самець важив 5,9кг. Через місяць самички набрали по 500-600гр (сала на них майже не було), самець 400грам (йому нормували комбікорм)тоді й злучили всіх з першого разу без проблем.Тобто я би злучав тоді, коли інтенсивний приріст закінчився. Для HYPLUS це, мабуть 4-4,5 місяці , вага самички близько 5кг. Хоча одна з кроличок у мене була на момент злучки 4,5кг, кормить 11 кроленят, чудова мамаша. Quote не скажи у меня дедушка сосед кушает только диетическое мясо, у него год назад удалили желчь. если некоторым пофиг что продавать то мне нет! 3% різниці- дріб"язок.Якщо в тушці молодого кроля , припустимо , 50гр жиру, то в "менш дієтичному" кролику АЖ 51,5гр . Ніхто тої різниці не помітить,і Ваш, Миколо, дідусь-сусід, теж, і його сусід, і сусід його сусіда... Крім того, ми так і не розібрали в тому перекладі, котре ж таки м"ясо "дієтичніше", аж на 3%. Я ставлю на своїх кролів проти Ваших "чистопородних", чому- читайте попердній пост. Добре, що зараз не середньовіччя, а то би ви, Миколо, мене на ватрі спалили... Quote 3.5кг можно случать, как раз хиплюсу будет три с половиной месяца, все сходиться За всіма розрахунками, йому буде 3 місяці, або меньше(для самців).На "кролікофф" кролі в середньому набирають 40грам на добу, у нас була декада, коли "гибриди від гибридів" набрали по 45-50грам на добу.Тоді тільки я їм повірив. Загалом, вже писав, у 2 місяці 2 кролі з того приплоду (світліші на колір) важать близько 2500гр. В 3 місяці повинні бути 3,5кг, або більше, тут їм шашлик і настане .
|
|
|
|
olegzb | Дата: П`ятниця, 08.07.2011, 15:15 | Сообщение # 52 |
| Ну вибачайте. Я вже спарував. Аборт робити не буду. Та ви правильно підмітили, хіплюси -то цигани(хоча цього і не говорили). Добавлено (08.07.2011, 14:12) --------------------------------------------- Взагалі то, хіплюси - гібриди, є не тільки французької лінії . Дуже поширена іспанська лінія селекції, також є аргентинська, бразильська, алжирська, але вони на нашому ринку не присутні. Також дуже поширені хіплюси в Китаї та Вьетнамі, де кролиководство розвивається дуже швидкими темпами. Над хіплюсами працюють селекціонерскі інститути Чехії, Венгрії та Італії, де висока споживча потребність кролячого мяса. Добавлено (08.07.2011, 14:15) --------------------------------------------- Про 3,5кг- неправда.Можна то можна, але не треба того робити. То тільки цигани своїх дівчат в 12років заміж віддають. Що, кролів-велетнів теж в 3,5кг злучати? Ми своїх коли купували- поважили. У літературі почитали, що в 5 місяців можна злучати, тож нашим було по 3,5 місяці, вага самичок була 4,4-4,5-4-4,5кг. -------------------------- Скажу через місяць про результати. Все ж таки буду притримуватися думки тих кролеферм, які мені продали поголівья.
|
|
|
|
HYPLUS | Дата: П`ятниця, 08.07.2011, 16:04 | Сообщение # 53 |
| Алік, прошу на ти. У нас, українців, Ви говорили тільки татові та мамі, ну ще хіба ковалю та бабці-повітусі, а решті людей -" ти", хоч і гетьманові.
Чекаймо результатів, цікаві в нас цигани- білі з червоними очима Мені цікаво, по скільки приведуть, яка вага твоїх малих буде у місячному віці.
Сообщение отредактировал HYPLUS - П`ятниця, 08.07.2011, 16:06 |
|
|
|
olegzb | Дата: П`ятниця, 08.07.2011, 22:04 | Сообщение # 54 |
| Казали що первістки будуть мати не меньше 5 шт. але і не дуже багато. До семи максимум.
|
|
|
|
HYPLUS | Дата: П`ятниця, 08.07.2011, 23:18 | Сообщение # 55 |
| Мої привели 11-13-12-16 кроленят. То за перший приплод був. Зразу вибракував дрібніших, жаль, звісно, але не було кому підкласти. Лишив 9-10-11 під кожною. Через два дні вибракував ще раз тих що дрібніші, лишилося 37 на 4 кролиці. Через 10 днів відлучатиму вже. Не знаю, що то за Хіплюси у тебе, але явно не того кроса, що мої.
|
|
|
|
HYPLUS | Дата: Субота, 09.07.2011, 00:27 | Сообщение # 56 |
| мої цигани. До речі вже викладав трохи фото.
|
|
|
|
HYPLUS | Дата: Субота, 09.07.2011, 23:10 | Сообщение # 57 |
| Найн, не паннон. Брав у нас в черкаській обл. Конкретно вже писав, не хочу ,щоб мене звинуватили в рекламі певного виробника. Стукайте в приват, напишу все по-чєсному. За оцінку дякую, правда фото не дуже вдалі. Не хочеться для фотосесії кролиць з кліток тягти, вони на 20му дні зараз.
Сообщение отредактировал HYPLUS - Субота, 09.07.2011, 23:13 |
|
|
|
Alex | Дата: Субота, 09.07.2011, 23:46 | Сообщение # 58 |
| Quote (HYPLUS) правда фото не дуже вдалі Ждем класснинькие фото и динамику роста малышни
0933043016
Сообщение отредактировал Alex - Неділя, 10.07.2011, 00:07 |
|
|
|
olegzb | Дата: Субота, 09.07.2011, 23:52 | Сообщение # 59 |
| Як мені казали, кажу зі слів тих в кого брав своїх, що кожна порода має ще до десятка підвидів. Так що промисловий крос може вийти з будь якої традиційної промислової породи. А це каліфорнія, НБЗ(не виставочний) панон і терман. Хоча по поводу панона, думки розішлися.
|
|
|
|
olegzb | Дата: Субота, 09.07.2011, 23:59 | Сообщение # 60 |
| На фермі "Добрянм" де брав самця, взагалі сказали, що такого поняття як панон немає. Є каліфорнія, НБЗ і терман французкий. Я не спорив, так як немає сенсу. Києвлянин же. як почав мене заводити "в ліс" по всіх підгрупах, то як , говорили в "Бандитском Питербурге" -информацией можно отравится, если ее на один раз слишком много.
|
|
|
|
|
|