Помогите советом
|
|
USK | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 15:08 | Сообщение # 1936 |
Статус: Offline
| Цитата УниКрол ( ) Аномальна жара -сильно впливає як на охоту, так і на запліднюваність (прохолости), так і на фізичну кондицію мамок і новонароджених. Думаю кліматичні "качелі" і є основною причиною таких негараздів. Що відчуваю і в своєму господарстві вже другий сезон, і чув від багатьох знайомих. - кількість прохолостів - на звичному рівні... Не можу сказати що стало більше... "Кондиція новонароджених" - турбує... Факт!
Цитата arharovec75 ( ) ...щільність окролів. Попередні роки - не впливало? (крім старих самок...)
Цитата maksmyxt ( ) пересмотрите кормление - на що саме вартує звернути увагу? Який параметр переглянути?
Корма використовую - комбіновано. В основі - зерно-суміш (6 злаків), сіно люцерни, морква, сіль в лизунцях, вода.... Пропорцію - підбирав давно, по таблиці поживності. + приглядався до реакції тварин (щоб не вигрібали). Хоча про вигрібання - більше впливає якість зернових...
За тиждень до окролу - самок перевожу на Повнораціонний КК "Пуріна 41046" (для лактуючих). На ньому самка з малишнею сидять до 45 днів. Подобається що малеча на ньому швидше міцніє... Потім добавляю у другу кормушку - зерно-суміш... (двох-камерні кормушки). Сіно люцерни, лизунці, морква (порційно) - присутні завжди.
Переходять на зерно-суміш - добровільно. За два тижні, практично самі відмовляються від КК. Вірніше - починають використовувати його як десерт... )))
Набір ваги "відкомочних" мене - задовольняє... Маточне - не жиріє...
|
|
|
|
maksmyxt | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 15:14 | Сообщение # 1937 |
| Цитата USK ( ) - на що саме вартує звернути увагу? Який параметр переглянути? у вас низко протеиновое кормления с недостаточным содержанием витаминов и минералов, при полу уплотненных окролах самки не успевают полностью востановиться
|
|
|
|
arharovec75 | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 15:30 | Сообщение # 1938 |
| USK, Цитата USK ( ) Попередні роки - не впливало? Я Вам написав речі,які МОЖУТЬ впливати на Вашу ситуацію,а maksmyxt, красиво її зформулював.
Цитата maksmyxt ( ) низко протеиновое кормления с недостаточным содержанием витаминов и минералов, при полу уплотненных окролах самки не успевают полностью востановиться
Сообщение отредактировал arharovec75 - Вівторок, 19.12.2017, 15:35 |
|
|
|
USK | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 15:39 | Сообщение # 1939 |
| Цитата maksmyxt ( ) низко протеиновое кормления с недостаточным содержанием витаминов и минералов якщо вірити таблицям поживності, по протеїнам повинно бути в нормі... Вітаміни й мінерали.... - можу погодитись. Сам над цим думав...
Максим, чи можеш щось порекомендувати добавити, в моєму випадку, з натур-продуктів? Розумію, що в даному місці рекомендація "про повний перехід на КК" буде самою вірною. Але, в цьому, мене лякає лиш одне - повна залежність від виробника кк. - "Нет веры в нашем отечестве" (с). Неодноразово обпікся... При зерно-суміші - сам можу керувати складом та контролювати якість... (хоч трохи...)
|
|
|
|
maksmyxt | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 15:44 | Сообщение # 1940 |
| USK, самое простое решение для подтверждение теории это ввести дополнительную выпойку витамино-минерального комплекса(например аминовитол) минимально на 14 дней, с 15 дня пустить самок в случку, а результат будет через месяц и там уже вам решать что делать....
Цитата USK ( ) якщо вірити таблицям поживності, по протеїнам повинно бути в нормі.. очень сомневаюсь киньте ваш состав - гляну
|
|
|
|
maksmyxt | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 16:24 | Сообщение # 1941 |
| Цитата USK ( ) по протеїнам повинно бути в нормі 11-12% протеина общего С НАТЯЖКОЙ!
|
|
|
|
USK | Дата: Вівторок, 19.12.2017, 17:21 | Сообщение # 1942 |
| Після т. розмови - почало прояснятись... Дякую всім, та особливо - Максиму! Будем виправлятись... )))
|
|
|
|
dmi8989 | Дата: Четвер, 21.12.2017, 08:09 | Сообщение # 1943 |
| Цитата USK ( ) В основі - зерно-суміш (6 злаків), сіно люцерни, морква, сіль в лизунцях, вода.... Здравствуйте ! Поделитесь , пожалуйста , своим составом зерносмеси !
|
|
|
|
USK | Дата: Четвер, 21.12.2017, 11:03 | Сообщение # 1944 |
| Цитата dmi8989 ( ) ...своим составом зерносмеси... Як бачите "по розмові" (пости вище) - мій склад до добра не призводить, і зараз на перегляді... Тому кількість не вказую: Ячмінь, овес, пшениця, кукуруза, горох, соняшник. - не меншу важливість, в мому випадку, відіграє - сіно люцерни. Тому будьте уважні... Ну і, згідно рекомендацій, буду вводити - соняшниковий шрот. Від того який знайду і буде залежати кількість інших складників, перерахованих вище.
|
|
|
|
dmi8989 | Дата: Четвер, 21.12.2017, 12:39 | Сообщение # 1945 |
| Спасибо и на этом.
|
|
|
|
maksmyxt | Дата: Четвер, 21.12.2017, 12:44 | Сообщение # 1946 |
| dmi8989, на форуме есть тема по зерносмесям http://krol.org.ua/forum/17-2156-2#332931
|
|
|
|
Elena2015 | Дата: Неділя, 25.11.2018, 11:01 | Сообщение # 1947 |
| Добрый день всем знатокам. Вопрос больше касается тех, кто имеет дело с "баранчиками". Кроликами занимаюсь не первый год, но вчера дёрнуло купить "баранчиков" (ранее с этой породой не имела дел). Их проблемы прочитала уже дома. А теперь вопрос:"Некоторые утверждают, что поскольку баран – результат мутации, их организм плохо приспособлен к воспроизведению рода. И если первые роды самки прошли удачно, то во время вторых ей понадобится помощь." Прошу отозваться тех, кто уже оказывал помощь. Интересует, в чём она заключается и как происходит. Буду благодарна за ответы.
|
|
|
|
Ігор83 | Дата: Четвер, 05.11.2020, 16:30 | Сообщение # 1948 |
| Підходящої теми не знайшов,тому напишу тут.Підскажіть - чи можна залишати на плем'я кролів після першого окролу,чи краще із пізніших окролів ? Може десь обговорювалось на форумі,дайте ссилку на тему.
|
|
|
|
tolianchik77 | Дата: Четвер, 05.11.2020, 19:27 | Сообщение # 1949 |
| Цитата Ігор83 ( ) чи можна залишати на плем'я кролів після першого окролу,чи краще із пізніших окролів ? Лично мое мнение- куда важнее оставлять себе самок на ремонт от хороших мамок. Спокойная, молочная и при отсадке ровный молодняк. А из какого окрола, это второстепенно. Ну и конечно не из десятого окрола самки.
|
|
|
|