Gulchiy_Ruslan, Могу посоветовать покупать зарыбок одного возраста и веса,потому как рыба побольше "грабит" малышню И малышня так и остается малышней,то есть плохо набирают вес,(как у кроликов )а вот 180 грм зарыбок запущенный ранней весной будет осенью по пол кило минимум,а такого тянуть удочкой неимоверное удовольствие,да и на грамм 300 так упирается,что мама не горюй....Эх,когда я уже попаду на рыбалку...
nova, Я, так розумію, що потрібно виловити частину риби, щоб на зиму зменшити густоту зариблення? І ще ряд запитань, як до профі у цій справі: - що робити взимку, щоб запобігти вимиранню риби від нестачі повітря? - порадьте корм для риби. - Скільки малька в кілограмах, можна зарибити на площі в 1.1 га?
Gulchiy_Ruslan, да ,Вы правильно понимаете.Причем если в ставке карась,то можете оставлять сколько Вам угодно,коропа надо вылавливать почти всего на гектар плеса,можно оставить на следующий год штук 50-НЕ ЬОЛЬШЕ!!!и то нежелательно.Правильно выпустить ставок,выловить всю рыбу и оставить вымораживаться на зиму.Весной запустить воду и зарыбок,но я понимаю,что Вам жалко и делать Вы так не будете (пока) Руслан,что бы рыба не морилась ее должно быть мало и она должна быть не большой иначе мор по любому будет Проруби-очень тяжело и малоэффективно. про корм,если рыбы у Вас не много в пруду и не кормя Вы видите что она неплохо набирает вес,то зачем Вам ее кормить??А судя по тому как у Вас подрос коропчик то с кормлением у Вас все нормально Мы кормили макухой,которую брали на маслобойнях-не пресованную.Но там так,кинеш больше ляжет на дно и гниет,а при таких маленьких объемах воды как у ВАс-это все!!!Рыба просто задохнется.Малек Вам надо запускать не в килограммах,а поштучно.
Количество зарыбка зависит от площади и ГЛУБИНЫ става.Рекомендовано,если достаточная естественная кормовая база, при средней глубине 2 метра 3000 шт.зарыбка(по 150 грамм) на гектар,кто советует 5000-брехня Вообще много всяких вариантов-шаг влево,шаг вправо и уже другой расчет.Но в любом случае-не жадничайте,не запускайте большое количество и не запускайте сильно маленький малек.И все будет хорошо
Добавлено (21.08.2014, 20:10) --------------------------------------------- Gulchiy_Ruslan, Чем позже ,тем лучше ,что бы не успела вырасти на дне трава,потому что весной запустите воду и она начнет гнить...Вымораживают став для того,что бы не было болезней(типа глист,клещ и т.д)
В цій темі йшла мова про охорону ставків. Ніхто не цікавився способами охорони периметру ставу засобами електронної сигналізації?
Ось про що йде мова:
Системи охорони периметрів з підземними сенсорами мають цілий ряд привабливих особливостей, які викликають стійкий інтерес у найрізноманітніших потенційних користувачів. Інтерес до проблеми використання підземних датчиків для охорони периметрів обумовлений особливостями їх застосування, до яких можна віднести наступні: ¦ Підземна установка датчиків забезпечує їх ефективне маскування, роблячи сенсори практично невидимими для потенційного порушника. ¦ Вмонтовані в ґрунті датчики дозволяють захищати периметри, на яких установка традиційних «наземних» охоронних датчиків не є можливою в силу природно-кліматичних умов (схили гір, берега річок, лісові масиви тощо). ¦ Підземні охоронні системи практично незамінні на об'єктах, де установка огорож або бар'єрів неможлива за естетичними критеріям - музейні комплекси, пам'ятки архітектури, історичні об'єкти і т.п. ¦ Прихована установка чутливих елементів забезпечує ефективний захист самої охоронної системи від навмисних пошкоджень або саботажу. Всі периметральні охоронні системи, в т.ч. і системи з підземними сенсорами, можна умовно розділити на дві великі групи. До першої групи належать системи з протяжними (розподіленими) чутливими елементами. Другу групу складають системи з дискретними сенсорами. Спектр сучасних систем, що відносяться до першої групи, досить широкий. В якості розподілених підземних сенсорах в таких системах успішно застосовуються волоконнооптичні кабелі, вібраційно чутливі кабелі «мікрофонного» типу (трибоелектричними, електромагнітні, п'єзоелектричні кабелі), протяжні радіохвильові сенсори (кабелі витікаючої хвилі), кабельні магнітометричні сенсорні елементи, лінійні барометричні датчики.
Питання, чи хтось таким цікавився і які фірми таким займаються?
Сообщение отредактировал Оптрон - П`ятниця, 22.08.2014, 02:26
Оптрон, Самая лучшая охрана-хозяин днюющий и ночующий. Gulchiy_Ruslan, Совсем забыла о таком моменте.Если став для рыбалки, запустите карася и пару десятков судачка.,если Вы хотите мяса рыбы,то карася,леща,плотвы и другой "сорной" рыбы,там быть не должно,так как они достаточно прожорливые,то есть выедают всю природную кормовую базу,а растут не то что медленно,а можно сказать-не растут.Для примера карась весом 300 грм-это 5 годичный карась,а на 150-200грм.-2,3 года,причем ест как не в себя.Короп-это бройлер рыбного мира!!1 :D
Сообщение отредактировал nova - П`ятниця, 22.08.2014, 10:33
Согодні був на річці натягав окунців на джиг. Хоть душу відвів. в общому зачоті 4 кг риби. окремі екземпляри по 500 гр. річка розтала бере дуже класно. такщо за вудку і вперед на рибку.
Кто знает как сохранить рака выловленого летом до зимы да еще чтоб он в весе не потерял. Если вырыть не большую копаночку искуственную метров 5*5, грунт глиняный, + есть возможность постоянно добавлять воду из скважины, будут они там жить или нет , сколько их можно туда закинуть, будут ли они есть корм (ведь выловленный всетаки рак будет в речке)? Как влияет сезонность на цену раку? Gulchiy_Ruslan, завидую вам (но подоброму, от души так сказать), это моя мечта, жаль только не осуществима. Давно уже хотим выкопать, но у нас вода первая на глубине 8-9 метров
панон, А я завидую Вам, через те ,що у Вас немає. Це звісно жарт, але все частіше, ловлюсебе на думці:"Нащо воно , мені було?". Це все великі розтрати, а віддачі ще не має, і думаю, що на 100% ніколи не буде.Але на зад дороги не має ,тож треба працювати, і рухатися тільки в перед. З весни буду організовувати платну рибалку, то хоча б на корма щось повернеться.
Цитатапанон ()
но у нас вода первая на глубине 8-9 метров
Вода обовязково повинна бути протічною.Без достатнього обміну води, букет хворіб забезпечений.
Вода обовязково повинна бути протічною.Без достатнього обміну води, букет хворіб забезпечений.
А як же тоді в сагах вода не протічна і стоїть по скільки років чиста як сльоза? Та ще й риби повно (поки звісно ніхто з волоком там не погуляє ). Ну вовсяком случае в нашей местности так
Сообщение отредактировал панон - Понеділок, 22.12.2014, 13:56
А як же тоді в сагах вода не протічна і стоїть по скільки років чиста як сльоза? Та ще й риби повно
Ну , це , напевно не штучно вирите водоймище, тай ще чи малої площі.Там в будь-якому випадку відбувається якийсь природній процес по водообміну та очищенні.У Вашому випадку, в невеличкій ямі , цього не досягнути. В мене вода потрапляє з річки , що пробігає рядом, і опісля проходження через ставки, знову впадає в неї.