Середа, 27.11.2024, 03:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Опалення в крольчатнику. - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Статистика
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Опалення в крольчатнику.
УниКролДата: Неділя, 03.12.2017, 18:07 | Сообщение # 1
Статус: Offline
Думаю дана тема має право на життя, оскільки обігрів крольчатника одне із ключових питань, на ряду із утепленням і вентиляцією із приходом морозів.
Особисто у мене стоїть задача не підтримувати "мікроклімат" а тримати плюсову температуру зимою, в межах +5-10 градусів, щоб вода в системі напування не замерзала.
Вже кілька років використовую для опалення "бубофаню" - котел верхнього горіння. Плюс у неї один - довгий час горіння на одній заправці 8-12 годин. Але й мінусів вистачає. Враховюючи цикл, треба пізно ввечері валити в крольчатник, тушити остатки золи, вигрібати все і заряджати по новому. такий самий процес повторюється і щоранку, при цьому ви смачно прокомчуєтеся, як якісна рублена ковбаска домашнього приготування biggrin В придачу до всього, вам як не крути, треба провітрювати крольчатник, а значить щодня наганяти холодного повітря у приміщення. Мінуси переважили і я надумав щось міняти.
минулого року поставив електричний котел (саморобний, 3кВт) і два радіатори на приточку свіжого повітря. Задумувалося як повноцінний обігрів із постійною вентиляцією. Виявилося - 3кВт для постійного, повноцінного обігріву замало, а щось потужніше ставити, то без штанів залишитися можна biggrin
тому вирішив встановити повноцінне водяне опалення з котлом на дровах (благо у нас із ними проблем ніяких). Дровами палимо весь день, а на ніч запускаємо електрокотел для "підтримки штанів" до ранку. Вентиляцію підігрітим повітрям включаю всього на 1-2 години, що суттєво зекономить ел-енергію.
Питання встало із котлом. Який, де, чому, скільки? Зваживши всі за і проти, переважило одне проти - зажав викидати 8-10 тисяч за штуку, яка можливо і небуде відповідати моїм потребам biggrin Ну і одне за - я любитель майструвати щось нове і не просто копіювати (мы не ищем легких путей biggrin ), а робити по своєму biggrin що, чесно признаюся, не завжди видає очікуваний результат...але зато цікаво, свої граблі все таки ж biggrin
Ну досить писанини, переходжу до суті biggrin зупинив я свій погляд на котлі, який досить недавно появився на просторах світової павутини, а саме "ракетний котел". переглянув кілька відео, почитав теорію і почав робити. Само собою, робити почав по своєму biggrin
Ну по перше, нерозумію, чому всі роблять його із квадратної труби і обов'язково 120мм. Закупив круглих і 160мм biggrin порізав, зварив, провірив на життєздатність спочатку "голий" котел, без ковпака вторинної камери згоряння...працює.

Прикрепления: 5485477.jpg (296.6 Kb) · 1480838.jpg (295.8 Kb) · 5022120.jpg (273.8 Kb)

УниКролДата: Неділя, 03.12.2017, 18:07 | Сообщение # 2
Прикрепления: 2795664.jpg (437.9 Kb)

УниКролДата: Неділя, 03.12.2017, 18:18 | Сообщение # 3
Далі приманьдячив ковпак вторинної камери догоряння. тут якраз найбільше переживав, щоб була нормальна тяга, тому що площа каналу між ковпаком і трубою получилася на 1/4 менша ніж діаметр самої труби. Але проблем ніяких, навіть я так думаю тепер, що цей фактор працює ще й в плюс, оскільки у вторинній камері створюється надлишковий тиск газів, що сприяє створенню вищих температур і більшій віддачі тепла. Спалив два поліна діаметром +/- 8см за 30-40хв, ковпак прогрівся до "синього". Гази згоряють повнястю, диму практично ноль.

Добавлено (03.12.2017, 17:17)
---------------------------------------------
Далі по плану встановлення водяних сорочок, автоматики і т.п.

Добавлено (03.12.2017, 17:18)
Пишіть, розказуйте варіанти свої, радьте.

Прикрепления: 9593644.jpg (349.9 Kb) · 7857818.jpg (339.4 Kb) · 0849504.jpg (364.9 Kb)

charodeiДата: Неділя, 03.12.2017, 18:22 | Сообщение # 4
УниКрол, у мене були цікаві наробки... Ось пориюсь, може знайду.

УниКролДата: Неділя, 03.12.2017, 18:52 | Сообщение # 5
Цитата charodei ()
Ось пориюсь, може знайду.

Ждемс

charodeiДата: Неділя, 03.12.2017, 18:57 | Сообщение # 6
Не можу знайти, мабуть пішли прахом biggrin . та трохи пам'ятаю, ось спробую змалювати, однаково креслення з розрахунками вам придеться робити свої, якщо звісно сподобається.

charodeiДата: Неділя, 03.12.2017, 20:13 | Сообщение # 7
Ось щось приблизно таке. Певен запитань буде багато biggrin
Прикрепления: 1665106.jpg (304.0 Kb)

uzikДата: Неділя, 03.12.2017, 20:32 | Сообщение # 8
УниКрол, Не могу вставить ссылку.Ракетная печь из газового баллона, металлический форум, много интересного. smile

УниКролДата: Неділя, 03.12.2017, 20:39 | Сообщение # 9
Цитата charodei ()
Ось щось приблизно таке.

Я так розумію, котел верхньої загрузки з піролізним догоранням? Хоча, при такій компоновці, супніваюся що там той піроліз буде.

charodeiДата: Неділя, 03.12.2017, 21:08 | Сообщение # 10
Цитата УниКрол ()
супніваюся що там той піроліз буде.

Ну сперечатись не буду, бо це застило на проекті.
А чому Ви так думаєте ?
Цікаво бо таки думаю його може колись зробити.

Александр68Дата: Неділя, 03.12.2017, 21:08 | Сообщение # 11
набери меня! mobile

Гедзь_ВалентинДата: Неділя, 03.12.2017, 21:48 | Сообщение # 12
https://youtu.be/XViaiWeqvjg
А що думаєте про такі котли, там говорить про загрузку раз в 10-20 днів.

novaДата: Неділя, 03.12.2017, 21:57 | Сообщение # 13
Ось вона!!!Гравицапа!!! biggrin biggrin

Добавлено (03.12.2017, 20:57)
Люди добрЇ,ВКОПУЙТЕСЬ!! biggrin smile

УниКролДата: Понеділок, 04.12.2017, 00:19 | Сообщение # 14
Цитата Гедзь_Валентин ()
А що думаєте про такі котли, там говорить про загрузку раз в 10-20 днів.

Та ж сама стропува, тільки горить не вверху а внизу. На рахунок 10-20 днів, думаю, що казочки.

Добавлено (03.12.2017, 22:45)

Цитата charodei ()
Ну сперечатись не буду, бо це застило на проекті.
А чому Ви так думаєте ?
Цікаво бо таки думаю його може колись зробити.

Ну на схемі я небачу взагалі камери другого ступеня горіння (піролізного). Взагалі сама суть піролізного горіння, це догоряння самих газів у окремій камері завдяки високим температурам (помоєму починається після 680 градусів) і додатковому збагаченню киснем.

Добавлено (03.12.2017, 23:19)
Взагалі то котли можна поділити на три основних типи (з грубшого)
1) Звичайні - грубо кажучи проста буржуйка у якій згоряння відбувається відразу цілої закладки у одній камері згоряння і вилітає в прямомму смислі в трубу. Такі котли мають найменший КПД і великий розхід + часта загрузка.
2) Котли верхнього/нижнього горіння. Плюс цих котлів у тому, що горить тільки шар закладки беспосередньо у зоні горіння, а значить однієї загрузки вистачає на дуже довго.
3) Піролізні котли. Це практично класичний котел, але з додатковою камерою зрогяння піролізних газів. Завдяки чому сильно збільшується енергоефективність спалюваних дров, як наслідок їх менший розхід.

У "ракетному котлі" використані принципи 2 і3-го типу котлів одночасно, тому я і вирішив його попробувати.

charodeiДата: Понеділок, 04.12.2017, 09:02 | Сообщение # 15
УниКрол, взагалі, цим проектом я не хотів зробити щось подібне до чогось, якщо так вийшло, то це випадковість. Мав мету зробити довгограючий і ефективний твердопаливний котел. Головною "фішкою" у цьому проекті вважаю засувку регулювання газово/повітряної суміші. Чим далі від колосників, тим бідніша суміш. Відсутність цього регулювання в котлах, вважаю великим недоліком, що призводить при бідній суміші - не повному згоранні, та подачі змішаного з холодним повітрям газів в теплообмінник. При багатій суміші - теж не повне згорання, вихід у теплообмінник з газами великої кількості сажі, яка осідає на теплообміннику і мінус кпд.
Ще по ідеї та засувка повинна утворити вихор, в якому буде більш якісно змішуватися суміші газів, утворюючи таке собі "сопло" для якісного згорання.
Недоліком може бути ( не факт) розміщення колосників. Можливо потрібно буде їх підняти, або змінити кут.
Решту Ви мабуть зрозуміли, бачу що вже "підковані" biggrin

• Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2024