Середа, 27.11.2024, 08:51
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Содержание кроликов в закрытых крольчатниках - Сторінка 239 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Статистика
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Содержание кроликов в закрытых крольчатниках
andrypganДата: Четвер, 09.02.2017, 23:23 | Сообщение # 3571
Статус: Offline
Цитата USK ()
В двух словах, ще раз про конструкцію: Тентованный ангар, з середини другий шар з поліетилену. Клітки промислового типу, конструкцією "підвісна корзина".

без утеплювача?

USKДата: П`ятниця, 10.02.2017, 00:02 | Сообщение # 3572
Андрію, найкращим утеплювачем у світі є - повітря!
Завдання усіх "матеріалів утеплення" затримати максимальну кількість повітря! (пориста конструкція)
Інше питання - коли необхідно отримати додаткову міцність утеплювача, і термін його служби. Це те - за що ви платите гроші... А тепло у них всіх тримає - повітря. Чим більше повітря затримується в утеплювачі - тим він ефективніший.

У випадку Ангару з тенту, додаткової міцності - не потрібно. відстань між шарами у 20 см діє аналогічно 30 см цегляної стіни.
Але я не врахував, що в тентованому приміщенні відсутній час затримки досягнутої температури.
Я, захопився ідеєю, та про*зівав - два моменти: Температуру нагрівання самого матеріалу та Об'єм повітря в приміщенні для певної кількості тварин.

Згідно вимог, 1 - кролю потрібно: змінювати - 0,5м.куб., в годину, при швидкості - 0,6м.с. Більше для нього - протяг.
Множте на кількість тварин, отримаєте - об'єм комфортного приміщення. Все решта - "приспособлечество"!
наприклад: 200 кролів * 0,5м.куб.=100м.куб. (об'єм приміщення)... 100м.куб. : 2м. (умовна висота приміщення)=50м.кв. Умовно, отримуємо приміщення 5х10 метрів.
У випадку з тентом - множте на три!
Думаю, тоді б мені сподобалось...

LubanДата: П`ятниця, 10.02.2017, 00:11 | Сообщение # 3573
Повністю погоджуюся з USK з приводу площі(чи краще об'єму) і кількості жителів на метр. Якщо перенаселення - питання з аміаком вирішити досить важко. Але як на мене справа не в тенті, а все ж в утепленні, моє перше приміщення - це каркасна дерев'яна будівля, стіни утеплені 100 мм вата, стеля 200 мм вата, обшита з двух сторін банером. Тепло держе супер при -20 кілька днів підряд витяжку і приточку не виключав, мешканці самі себе нагрівали. Тому, andrypgan, рахую ви правильно акцентували увагу на утеплені тенту чи профілю. Як написали вище пінополіуретоном утепленя досить не погане, так як стіна виходить одношарова, але це при умові достатньої товщини і гарної вентиляції, щоб не утворювався конденсат.
Кілька фото мої пілотної фермочки

Добавлено (09.02.2017, 23:11)
---------------------------------------------
andrypgan, і ще як ви хочте поставити промклітки при ширині будівлі у 7 м та ще й при арочній конструції приміщення?
Прикрепления: 7964986.jpg (387.4 Kb) · 8257475.jpg (393.9 Kb)

Сообщение отредактировал Luban - П`ятниця, 10.02.2017, 00:12

andrypganДата: П`ятниця, 10.02.2017, 00:32 | Сообщение # 3574
Цитата Luban ()
при ширині будівлі у 7 м

розрахунок такий:секція ширина 2,2м-2шт+1 прохід центральний 1м і по краях 2 по 0,8м.при висоті посередині 3,5м людина зростом 1,80-1,85 проходить .

andrypganДата: П`ятниця, 10.02.2017, 00:43 | Сообщение # 3575
Цитата USK ()
Об'єм повітря в приміщенні для певної кількості тварин.

Костянтин в даному ангарі 140м2 по підлозі і 423 м3 обєм повітря-на вашу думку яку кількість кролів там можна розмістити.

maksmyxtДата: П`ятниця, 10.02.2017, 09:34 | Сообщение # 3576
andrypgan,

USKДата: П`ятниця, 10.02.2017, 11:07 | Сообщение # 3577
Цитата andrypgan ()
яку кількість кролів там можна розмістити.

Не приймайте мене як супер-пупер експерта в кроликівництві, це буде неправильно.
Я сам більше навчаюсь,,, ніж....
Вище, виклав з чим стикнувся, і що зрозумів сам.
А ідеал, він десь там - за горизонтом! wink

chehoviyДата: П`ятниця, 10.02.2017, 11:11 | Сообщение # 3578
USK, побільше б таких експертів як Ви! respect Котрі всіма напрацюваннями діляться з людьми)))))

andrypganДата: П`ятниця, 10.02.2017, 11:30 | Сообщение # 3579
Цитата USK ()
Об'єм повітря в приміщенні для певної кількості тварин.

Цитата USK ()
виклав з чим стикнувся, і що зрозумів сам.

от і цікавить думка людини яка щось зрозуміла з того з чим стикнулася

USKДата: П`ятниця, 10.02.2017, 14:48 | Сообщение # 3580
Цитата andrypgan ()
цікавить думка

в нас завдання створити максимально сприятливі умови для кроля.
під тентом, зробити це дуже і дуже важко. Найменші коливання погоди миттєво відбуваються і в середині.
Я, щось був впевнений, що мені буде достатньо якщо "тент" захистить від вітру та перепадів вологості.
На жаль, з вологістю він не справляється. Як на дворі так і в середині....
(це тепер я розумію, що вологість йде з низу - від землі)
В мене біля дому кролятник з дошки (50мм) і підлога - стяжка (цементно-вапняна), і це вже набагато краще працює.

Цитата chehoviy ()
всіма напрацюваннями діляться з людьми

все дуже просто...
Коли мені кролі впали "як сніг на голову", у спадок, я дуже багато черпнув звідсіля.
Якщо в мене є каміньчик, який згодиться на цій купі, мені - не шкода! ))) Хай служить!
bye

УниКролДата: П`ятниця, 10.02.2017, 15:07 | Сообщение # 3581
USK, Ох нема на тебе корово-хлопця biggrin він би тебе скоренько на місце поставив щоб не "умнічав" cool biggrin

Коротше, дядьку, кажи вердикт. Не варто морочити собі голову із тентовими ангарами?

USKДата: П`ятниця, 10.02.2017, 16:08 | Сообщение # 3582
Так, в тому й вся суть, що - про який Ангар йде мова!???

Якщо Ангар на кап-підлозі, з запасом об'єму й площі - це одне. То тут варто задуматись.
Маса прикладів в неті- коровників, коне-ферм, курей, і т.д.

А якщо, так як я собі придумав, маючи 4х10 метрів вільної площі (ангар 3х7), підлогу- залив тільки стежки між клітками, і запхав туда 160 кролів, однозначно - ні!
Якщо, район розташування в вологих місцинах - ні!

От як повів себе 2-гий, внутрішній шар - дуже сподобалось. Особливо коли зробив його вентелюємим, з можливістю регулювання... З вентиляційними отворами в ньому... Я вже було подумав - ось воно! Золота ниточка!!!
Але - висока вологість під час дощів, відлиги, це просто - капець! В парі з різкими перепадами температури... - Половина стада - хрипить і шмаркає... Добре що клітки нові, був би на них кокцидіоз, молодняк би вже понадувався.

По тому що я рахував, і побачив, думаю для моїх потреб (10 самок, з них 8 робочих + 2 самці,,, що тижня 1 окрол = 120-150 молодняку) потрібно Ангар, що-найменше - 60 м.квадратних. Підлога - суцільно залита, можна залишити ями тільки під клітками, щоб вичищати 1 раз на рік.

З ямами, теж - сподобалось! Я викопав - 1,2 метри. Літом смороду - нема, взимку - від них йде тепло.
Однозначно - Рекомендую!

Добавлено (10.02.2017, 15:03)

Цитата УниКрол ()
Ох нема корово-хлопця

тю на тебе - в св'яту годину нечисту згадуєш... )))

Добавлено (10.02.2017, 15:08)

Цитата УниКрол ()
щоб не "умнічав"

... Тебя я понял, умолкаю! Не то по шее получу и подвиг свой не совершу! (с) /Кузнечик/ из к.ф. "В бой идут одни старики"

kuich_77Дата: П`ятниця, 10.02.2017, 16:28 | Сообщение # 3583
Цитата chehoviy ()
побільше б таких експертів як Ви! Котрі всіма напрацюваннями діляться з людьми)))))

+100
Цитата USK ()
я дуже багато черпнув звідсіля.

Черпнули з відсиля 90% форумчан,але ж начерпавшись, деяким звєзда на лобі виступає,і починають мзду просить biggrin

УниКролДата: П`ятниця, 10.02.2017, 17:32 | Сообщение # 3584
Цитата USK ()

З ямами, теж - сподобалось! Я викопав - 1,2 метри. Літом смороду - нема, взимку - від них йде тепло.
Однозначно - Рекомендую!

А як же їх чистити, клітки забирати? А літом, то ж розсадник для мух і комарів буде. wacko

На рахунок 60м.кв. на 10 самок, то щось Ви дядьку теж намудрували biggrin . Мій старий крольчатник 120 м.кв. і десь 360м.куб., в ньому утримую 70-100 кролематок і відкорм. Зимою взагалі ніяких проблем, літом, при теперішніх температурах, обов'язкове кондиціонування. cool

USKДата: П`ятниця, 10.02.2017, 20:11 | Сообщение # 3585
Цитата УниКрол ()
як же їх чистити

яма - 1,2м. + клітка над землею 0,5м = 1,7м - чуть-чуть згинався щоб пройти... wink
Цитата УниКрол ()
то ж розсадник для мух і комарів буде

от сам перевір десь - смороду ані трохи нема, мух та комарів в ямі - жодного разу не бачив.
Біля хати сарай, там по бункерам все в відра стікає, шаріки згрібаю раз або два на тиждень. От там - сморід та мухи!!!
Цитата УниКрол ()
60м.кв. на 10 самок

так- дядьку - так! Тент влітку, не залежно що він світло сіренький, в середині робить духовку. Об'єм повітря дозволить трохи розтягнути час нагріву і не потрібно буде вентиляцию включати до стану протягу, щоб принаймні вирівнятись з вулицею.
Цитата УниКрол ()
Мій старий крольчатник

Дах, там з чого? Якийсь шар напевно є?
В мене біля хати - дошка 50мм на стінах і стелі (з верху шифер) - зовсім по інакшому працює! Не до порівняння!
- Отож-бо!

В загальному то воно як? - Тримати то - можна. Я ж тримав, від травня й до сих пір...
Але ж ви пораду просили... То от вам і порада - хреново!
Я кролів давно не лікую, то поки до 3-х місяців відгодую, в осени як дощі йшли, по пів виводка - добивав, бувало...

Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2024