|
Вірусна геморагічна хвороба кролів.
| |
maksmyxt | Дата: Середа, 26.10.2011, 12:43 | Сообщение # 1 |
Статус: Offline
|
|
|
|
|
annbara | Дата: Понеділок, 23.10.2017, 21:15 | Сообщение # 1576 |
| Руслан74, Добрый вечер!
|
|
|
|
Руслан74 | Дата: Понеділок, 23.10.2017, 21:18 | Сообщение # 1577 |
| Тоже перешол на БТЛ.
|
|
|
|
annbara | Дата: Понеділок, 23.10.2017, 21:21 | Сообщение # 1578 |
| Я очень рада! Обращайтесь по любым интересующим Вас вопросам
|
|
|
|
victor | Дата: Вівторок, 24.10.2017, 14:08 | Сообщение # 1579 |
| Всім доброго дня, а кролям здоров"я. Мене вже всі земляки звинувачують, що через мою писанину не беруть кролів. Але починаючи з минулого тижня, СИТУАЦІЯ ПОЧАЛА ПОГІРШУВАТИСЬ.Добавлено (24.10.2017, 10:04) --------------------------------------------- Почну з себе, кроленята народженні після епідемії досягли віку вакцинаціїї, з 3 виводків вакцинованих один пішов за три доби весь. Симптоми аналогічні симптомам при епідемії, розтин абсолютно однаковий. Вчора не хотів без перевірки писати про інших колег, сьогодні результати зхожі у всіх. Гинуть за одну добу цілими виводками по 10 шт. мама жива. Кроленята абсолютно здорові, про інших не скажу лише про себе, 45 днів полт. срібло мало вагу 1.6...1.7 і одне 1.0 у виводку 8шт. Ні вздуття, ні діареї, ні соплів. Вранці кормушка пуста, до обіду пусто від ранішнього корму а в 16год три трупа, до вечора ще 2. Добавлено (24.10.2017, 13:56) --------------------------------------------- Село Васютинці 10 км. від міста Бар, господар мій друг, під час коли проблеми були в мене, я просив ревакцинувати всіх, і розбити поголівя на дві частини колоти різними вакцинами. Стверджувати не можу, каже що так і зробив. Вакциновані 1.5 міс назад, за 3 дні майже нічого не залишилось. Всі вікові групи вагітні, молодняк - ЖОПА. Добавлено (24.10.2017, 14:08) --------------------------------------------- Місцевий священик, втратив майже все, залишились дві самки і самець. Перші вже бігають, друга народила на минулому тижні. В суботу все гніздо загинуло. Зрозумійте правильно не розтоптала, а вкрито пухом акуратне самка повна молока, народженно було 11. Малюки гарні з повними животами. Мертві усі. Зробили слідуюче, панон у мене привів 14 шт. 5 забрали і підклали туди. Сьогодні 3 доби, годує. Останє що написав можливо і не відоситься до теми, та я за весь час не бачив таких мертвих раптово гнізд. Все вище сказане в моїй голові не вкладається, таких епідемій не помнять старі діди що тримали ще в ямах, качає район третій місяць. Як розводити далі..., повні гнізда сліпих або тільки почали дивитись, уцілівший молодняк, покритий і все починається знов. Гинуть ті що не перенесли серпневу хворобу. Всі хто вижили почувають себе чудово, ПОКИ що.
|
|
|
|
charodei | Дата: Вівторок, 24.10.2017, 14:09 | Сообщение # 1580 |
| victor, добре засіла зараза, не попуськає й досі. Вибачте за банальне питання - скільки часу пройшло після вакцинації? бо я не зрозумів щось коли Ви їх щеплюєте. І ще, Ви кололи саму гемку, чи комплексну?
|
|
|
|
victor | Дата: Вівторок, 24.10.2017, 14:28 | Сообщение # 1581 |
| charodei, Колов тільки гемку у 45 днів, трьом виводкам. Один з них загинув протягом 3 діб. Одне за першу всі інші через дві, всі смерті без якихось ознак. Інші провакциновані виводки поки,що в нормі. Вакцина яка загинули песторін. Я експереметую, кожен виводок колю різною. Живі залишились як від песторіна так і лапімуна. Добавлено (24.10.2017, 14:20) --------------------------------------------- Про свою епідемію не скривав. Через місяць самці (дорогі і покупці знали про минулі проблеми) роз"їхались в Сороки, Харків,Вінницю. Ніяких проблем я не передав, де хто буде скоро батьком. Добавлено (24.10.2017, 14:28) --------------------------------------------- Ще один "козачок" віддзвонився, правда я з ним не дуже....Каже що на минулому тижні лягло за добу 40 малих. Чи правда не скажу не бачив.
|
|
|
|
VovaN | Дата: Вівторок, 24.10.2017, 15:23 | Сообщение # 1582 |
| У мене з 8 виживших невакцинованих минулого тижня теж раптово і без ознак 2 здохли. крім них ще 2 виводка по часу пора вакцинувати, але не знаю що й робити, просто вичікую.
|
|
|
|
KROL | Дата: Середа, 25.10.2017, 10:46 | Сообщение # 1583 |
| Доброго здоров'я всім кролиководам та вашим кроликам. Добавлено (25.10.2017, 10:23) --------------------------------------------- Розводжу кроликів 3-й рік. Перші 2 роки нормально. Добавлено (25.10.2017, 10:27) --------------------------------------------- У цьому році в кінці серпня ударила геморагічка. Сам винний. Узяв у сусідки малих 5 днів кроленят після того як вмерла кролиця і підселив до своєі кролички. Добавлено (25.10.2017, 10:34) --------------------------------------------- І через 3 дні почалося. Було у мене 100 дорослих і 30 малих. Почало валить як книжка пише тих кому 3,5 місяці, потім трошки старших і трошки менших. Самих дорослих 5-6 місяців не трогало і малих до 1 місяця не трогало. Було таке що одна самка народила абсолютно здорових кроленят і сама вмерла, я прихожу вранці а малеча мертву самку сосуть, пересадив до іншоіі. Добавлено (25.10.2017, 10:40) --------------------------------------------- Тих кого вспів зарізав десь 60 штук. Близько 30 штук загинуло. Та малеча що 30 штук було теж повилазили з маточників і у віці 1-1,5 місяці всі загинули це вже був кінець вересня. Добавлено (25.10.2017, 10:46) --------------------------------------------- Кстаті ті кроленята яких я відсадив від мертвоіі самки досягнувши 2 місяців благополучно всі протягом тижня загинули. У всіх мордочка в крові.
|
|
|
|
victor | Дата: Середа, 25.10.2017, 10:57 | Сообщение # 1584 |
| KROL, Не винуйте себе і тих кроленят, як сусідка поряд то накриє полюбому. Чим і коли вакцинували?Добавлено (25.10.2017, 10:57) --------------------------------------------- ПІПЕЦ, по всій Україні тутілька в тютільку.
|
|
|
|
KROL | Дата: Середа, 25.10.2017, 11:17 | Сообщение # 1585 |
| Признаки такі 1- мордочка в крові але не в усіх 2- при розтині печінка легко рветься світло коричневого кольору наче варена де неде видно кровяні вогнища( нагадаю що колір здоровоіі печінки коричневий білш до темного) 3-почки темні та збільшені, характерно що при розтині почки виливається незначна кількість незапеченоіі крові( здорові почки біль світлішого кольору та без крові що не дивно адже при забоі вся кро спксухкається). Характерна риса кровяний та мочовий канали утворюють єдиний темно вишневий жгут. 4 -легені взагальному блідовато світло червоного кольору. Характерна відзнака кровяні вогнища та виділення слизі при натисканні( при смерті від іншоіі хвороби тільки одна легеня буде нагадувати геморагічку так як кров збігається у ту легеню на якій лежить кролик коли ви його знайшли, інша ж легеня буде абсолютно біла та без крові у кройньому разі дуже сильно відрізняється.) При геморагічці вони майже одинаково уражені. 5-серце я почки темно вишневого кольору і трохи збільшене. Характерна ознака при відрізанні серця від легенів та трахеіі виливається значна кількість запеченоіі та рідкоіі чорно-червоноіі крові, особливо потрібно звернути увагу на колір.Добавлено (25.10.2017, 11:10) --------------------------------------------- Також у той період коли епідемія тільки починалась у мене було близько 7 самок вагітних. Понароджували нормально. Зараз ім близько 1 місяця. Незнаю що й робить У півмісячному віці я ііх проколов по пів кубіка песторін чеська Зараз думаю ще по кубіку уколоти, чи не потрібно? Підкажіть? Я вже й не знаю . ч до двох місяців ждать потім по кубіку. Чи зараз та ще через місяць? Добавлено (25.10.2017, 11:17) --------------------------------------------- З тих пір як гемка почалась із кролиць тільки дві згинуло. Зараз іх близько 10 жруть на дурня бо я іх не парую, боюсь, та й парувать особо чим нема бо гемка забрала мого папашу а цей що був йому на заміну щось не дуже активний, чи ще молодий 8 місяців.
|
|
|
|
USK | Дата: Середа, 25.10.2017, 11:19 | Сообщение # 1586 |
| Цитата victor (  ) по всій Україні тутілька в тютільку. Минула субота й неділя, їздив по родичам на Бродівщині (Львівська обл.), був в 5 селах, які досить далеко одне від одного. Картинка - трохи по іншому виглядає. Кролі гинуть в багатьох, але не поголовно, якось - вибірково, різного віку, періодичність 1шт на 3-5 днів (на господарство). Всі господарі дивуються, що жодних симптомів немає! Зранку бігають, їдять, а на вечір трупик знаходять... В Ясині, в одного якраз і виявили свіжачок... Стали, зробили розтин, жодних ознак гемки - не бачив. Легені чисті, розмір - відповідний, шлунок - заповнений, кішківник в нормі, печінка - нормального кольору без відхилень, нирочки - в нормі, міхур.... Жодних виділень... Єдине до чого можна домахатись, це - серце, дуже жидиньке... Я так нічого й не зрозумів.
|
|
|
|
KROL | Дата: Середа, 25.10.2017, 11:42 | Сообщение # 1587 |
| І дезинфекцію зробив вогнем та дезинфікантом окропив. Думаю ще з роботи ОКСОНІЙ взять та продезинфікувати То може не тільки гемка здохне а й кролки теж. Доречі підкажіть як там правильно димовуху робить з йоду та алюмінія?Добавлено (25.10.2017, 11:23) --------------------------------------------- При гемці серце сильно кровенаповнено що аж тверде. Добавлено (25.10.2017, 11:25) --------------------------------------------- Зараз псіхонув роблю вентиляцію витяжку та приточку. На 7000. Побачу чи буде толк. Жінка каже що запах зменшився. Добавлено (25.10.2017, 11:27) --------------------------------------------- У приточці поставив канальний нагрівач. Ще думаю згодом туди вмонтувати кварцову лампу щоб повітря перед тим я поступмти було чистішим від бактерій. Добавлено (25.10.2017, 11:32) --------------------------------------------- Ловіть свіжу інфу. Зараз на великих кроликофермах вакцинація маточного поголов'я проходить кожного кварталу тобто 4 рази на рік, щоб у кроленят був стійкий імунітет до 2 місяців. Добавлено (25.10.2017, 11:34) --------------------------------------------- А я до цієіі епідемііі коло лише раз ну деяким щастило два рази отримувати. Добавлено (25.10.2017, 11:38) --------------------------------------------- Я підозрюю що із за цих крупних кролокофермів вірус уже мутував і він такоіі сили що і нам потрібно колоти 4 рази на рік щоб якось боротись з ним А може вони спеціально це роблять і некому не кажуть щоб кролик із села не створював конкуренцію. Бо моя ціна 110-120 а братец кролик у новусі 190. Добавлено (25.10.2017, 11:40) --------------------------------------------- Доречі я з Броварського р- ну Киіівськоі області с. Тарасівка. Добавлено (25.10.2017, 11:42) --------------------------------------------- Прохання до всіх коментувати моіі вислови та дати відповіді на моі запитання. Жду з нетерпінням. Всім бажаю успіхів на наихнення у цій нелегкій справі 
|
|
|
|
annbara | Дата: Середа, 25.10.2017, 11:55 | Сообщение # 1588 |
| Цитата KROL (  ) Зараз на великих кроликофермах вакцинація маточного поголов'я проходить кожного кварталу тобто 4 рази на рік, щоб у кроленят був стійкий імунітет до 2 місяців. Добрый день! Хочу ответить по поводу больших хозяйств. Вакцинацию от ВГБК они проводят исходя из цикла самки, так как на этих хозяйствах уплотненные окролы и иммунитет животных изнашивается быстрее, проводится вакцинация раз в 3 месяца от миксоматоза и раз в 5-7 месяцев от ВГБК. крупные кроликофермы также периодически проверяют уровень защитных антител к ВГБК и миксоматозу, и определяют тем самым кратность вакцинации. Вакцинацию проводят круглогодично, откормочное поголовье вакцинируют в возрасте 28 дней.
|
|
|
|
KROL | Дата: Середа, 25.10.2017, 12:02 | Сообщение # 1589 |
| А нам як перевірять рівень захисних антитіл. Може він у мене такий що мені щомісяця потрібно колоть? Добавлено (25.10.2017, 12:02) --------------------------------------------- Ну хоч точно вже буду знать що я мало колов і треба частіше. Дякую за любу корисну інфу Ані.
|
|
|
|
annbara | Дата: Середа, 25.10.2017, 12:22 | Сообщение # 1590 |
| Цитата KROL (  ) А може вони спеціально це роблять і некому не кажуть щоб кролик із села не створював конкуренцію. не переживайте по этому вопросу. на начало 2017 года общая численность поголовья по Украине составляла около 5 млн, при этом всего 2%- это хозяйства. Выводы делайте сами. Никто не будет заражать ваших кроликов специально.Добавлено (25.10.2017, 12:22) --------------------------------------------- KROL, К сожалению, эти анализы дорого обходятся. и не в каждой лаборатории есть все необходимое для проведения данных исследований. Вообще, работая консультантом рекомендую маточное поголовье вакцинировать раз в 5-7 месяцев от ВГБК. При этом следует учесть и придерживаться рекомендаций производителя о дозе вакцины на каждое животное.
|
|
|
|
|
|