|
Вірусна геморагічна хвороба кролів.
| |
maksmyxt | Дата: Середа, 26.10.2011, 12:43 | Сообщение # 1 |
Статус: Offline
|
|
|
|
|
hunter1290 | Дата: Неділя, 12.11.2017, 15:21 | Сообщение # 1921 |
| Цитата Юлия (  ) Что-что, а предполагать БТЛ умеет. І не тільки вони,в нашій країні все так побудовано,що крайніх не знайдеш.Я не кажу про те,що не вміють зробити вакцину,не вміють,бо не мають змоги зробити навіть аналіз,то про що там ще говорити.І скоріш за все,що все лабораторне устаткування це те,що залишилось з часів комуністів,нові хіба пробірки і невелика частина працівників.І наші проблеми залишаються нашими,як це було раніше.
Цитата Юлия (  ) Уверена на все 100% такой же мутный будет и результат по анализам ну на бумажкі вони розпишуть гарно,але це не означатиме,що хтось його робив.
|
|
|
|
sashakd | Дата: Неділя, 12.11.2017, 15:41 | Сообщение # 1922 |
| Юлия, а некоторые форумчане ее Анбару встречали как мессию которая нам поможет-вот и помогла
Сообщение отредактировал sashakd - Неділя, 12.11.2017, 16:01 |
|
|
|
Olya | Дата: Неділя, 12.11.2017, 15:45 | Сообщение # 1923 |
| Цитата hunter1290 (  ) ну на бумажкі вони розпишуть гарно,але це не означатиме,що хтось його робив. А вихід який? Подавати на аналізи в Німеччину, Францію? Мабуть задорого Хоча, якщо скинутись "по світу по нитці",та підключити ветиринарію України,то і можливо. А поки що чекаємо результатів,хоть і не впевнені вїх правильності. Якщо ж навіть підтвердиться ВГХК-2,то що зміниться- вакцини всерівно- нема, треба самим,можливо,методом тику спасати своїх вуханів? Але як?
|
|
|
|
charodei | Дата: Неділя, 12.11.2017, 15:49 | Сообщение # 1924 |
| --vovchik--, а того нзбешки морда в сінник пролазить?  Добавлено (12.11.2017, 14:49) ---------------------------------------------
Цитата Olya (  ) Якщо ж навіть підтвердиться ВГХК-2, То буде чудо
|
|
|
|
sashakd | Дата: Неділя, 12.11.2017, 15:58 | Сообщение # 1925 |
| charodei, та чому ні підтвердять-що нам потрібно то вони і підтвердять навіть раніше чим европейські клініки бумага все витримає
|
|
|
|
Olya | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:02 | Сообщение # 1926 |
| Цитата sashakd (  ) в нас в краіні немає нормальної лабораторїї якій можно довіряти ну напевне що тільки annbara з її БТЛ
А Суми? Там також мабуть є якась лабораторія? Хто, що чув? Я знаю, що після скандалів, скарг там поміняли робочий склад і хто користується їх вакциною-задоволені. Хто із східних регіонів, відгукніться! Як увас справи?
|
|
|
|
USK | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:03 | Сообщение # 1927 |
| Цитата --vovchik-- (  ) Чекаєм далі...
|
|
|
|
sashakd | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:03 | Сообщение # 1928 |
| Цитата charodei (  ) Якщо ж навіть підтвердиться ВГХК-2,
То буде чудо і що це чудо нам дасть-додаткову вакцинацію і гроші з кишені-не буде ніякого чуда від БТЛ пока Європа офіційно не визнає ВГБК-2
Сообщение отредактировал sashakd - Неділя, 12.11.2017, 16:05 |
|
|
|
hunter1290 | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:09 | Сообщение # 1929 |
| Цитата Olya (  ) Якщо ж навіть підтвердиться ВГХК-2,то що зміниться- вакцини всерівно- нема, треба самим,можливо,методом тику спасати своїх вуханів? Але як?
Цитата Olya (  ) вакцини всерівно- нема Значить ніяк.
Цитата charodei (  ) То буде чудо Так точно,чудо із чудес!
|
|
|
|
Olya | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:11 | Сообщение # 1930 |
| --vovchik--, А як Вше поголівя- є падіж? Чи епідем період у вашому господарстві минув? Скільки днів триває? То може щасливчик і житиме!
|
|
|
|
hunter1290 | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:16 | Сообщение # 1931 |
| Цитата Olya (  ) Я знаю, що після скандалів, скарг там поміняли робочий склад і хто користується їх вакциною-задоволені. Міліцію в нас теж поміняли на поліцію,але все залишилось по старому.Не бийте так сильно на сполох про вгбк2,бо помогти всеодно вухатим ми не маємо чим.Добавлено (12.11.2017, 15:16) ---------------------------------------------
Цитата sashakd (  ) і що це чудо нам дасть-додаткову вакцинацію і гроші з кишені-не буде ніякого чуда від БТЛ пока Європа офіційно не визнає ВГБК-2
Золоті слова і правильний хід думок,я з Вами згідний на всі 100
|
|
|
|
d_egor | Дата: Неділя, 12.11.2017, 16:48 | Сообщение # 1932 |
| Читаю тему і моторошно стає. Ламаємо голову яка вакцина краще, яка підробка, шукаємо безліч причин, звинувачуємо всіх і вся, чекаємо часу Ч, коли ж вона припиниться ця клята гемка. На мою думку, ще довго вона буде гуляти по теренах України, і в першу чергу, винні ми в цьому самі, а потім вже виробники вакцин, ветеринарні служби і т.д. Поясню причини. Не дивлячись на складну епідеміологічну ситуацію по ВГБК в багатьох регіонах України, кролі маршрутками, автобусами, машинами, потягами продовжують емігрувати із одної області в іншу. Дошка об'яв забита оголошеннями з продажу кролів. Виставки- ярмарки як проходили щосуботи, так все і продовжується, багато кролівників везуть туди своїх вуханів, що не продалось, повертається в господарство. Не встигла гемка відгуляти, бігом завозимо нових кролів, авось пронесе. Як на мене, перебіг подій значно можна було спростити, якби кожен з нас тільки почув про гемку, ворота свого кролятника на замок на пів року, вхід новим кролям заборонено, вихід теж, можна тільки м'ясом. На проведення екскурсій для колег-кролівників теж накласти тимчасове табу, пів року почекають, нічого не станеться. Причому це прописні істини, є таке слово карантин, санітано-епід. служби давно це все прописали в нормативних документах ще за часів союзу, форму 1 і форму 2 ветеринари теж не просто так видумали. Тільки як завжди в нашій країні все робиться через Ж, хто ті документи читає, хто тих кролів перед продажем оглядає, всі сподівання на авось. Не знаю, може я в чомусь не правий, але дивлюсь на цю всю картину приблизно так.
|
|
|
|
hunter1290 | Дата: Неділя, 12.11.2017, 17:22 | Сообщение # 1933 |
| Цитата d_egor (  ) форму 1 і форму 2 ветеринари теж не просто так видумали. Тільки як завжди в нашій країні все робиться через Ж, хто ті документи читає, хто тих кролів перед продажем оглядає, всі сподівання на авось. Ці форми видумали,щоб грошенята рубати,бо як їдеш в вет лікарню по справку для якоїсь виставки-ярмарки,то ніхто тих кролів не бачить і бачити не хоче.А коли стоїш на базарчику,то лязять з касовим апаратом і питають про справку,якщо нема,то платиш гроші і дають непонятну бумажку і йдуть далі от Вам і вся правда.
|
|
|
|
Юлия | Дата: Неділя, 12.11.2017, 17:41 | Сообщение # 1934 |
| sashakd, Александр в прошлом году я с ней на форуме в переписке общалась, только в другой теме (миксоматоз). В итоге темку почистили, а ветеринар-практик испарился на целый год. От БТЛ в прошлом году получила только кучу предположений и рекомендацию срочно перевакцинировать все поголовье двойной дозой. До этого 5 лет пользовалась Песторином, в прошлом году после семинара решила поддержать отечественного производителя, о чем очень пожалела. Знаю точно, что в радиусе 30 км есть падеж от ВГБК, она подтверждена сельскими вет.врачами не одного села, хоть в этом году и не типичная. Мгновенных смертей почти нет, кролей шатает 3-5 дней потом мучительная смерть. При вскрытии увеличена селезенка, почки, печень светло-коричневая легко рвется. Раньше "зрителей" в крольчатник пускала, в данный момент 1,5 года живем без "зрителей". Желающим поглазеть как и что сделала подборку видео и фото на телефон. Все продажи за воротами.
У меня пока все тихо. Вакцинация проводилась Песторином в марте и в июле. В данный момент необходимость вакцинации согласно графика во второй половине ноября.
Сообщение отредактировал Юлия - Неділя, 12.11.2017, 17:45 |
|
|
|
victor | Дата: Неділя, 12.11.2017, 18:12 | Сообщение # 1935 |
| Дорогие друзья, хотим мы или не очень но без ветеринарии не обойдемся. Не вырастим без кокцидиостатиков, антибиотиков, антиоксидантов и т.п. Если кто то не дает а кормит ПК то за вас там уже об этом побеспокоились и для положительного результата все ввели. Что касается Анны то общаться по несколько часов по телефону выслушивать проблемы ни кто не обязан. Лично я сильно благодарен что выслушали, посмотрели видео и взялись, бесплатно, сделать анализы. Я собирал и отправлял печень со всего района, к тому времени падежа дома уже не было.Есть хоть какой то маленький шанс разобраться почему так все идет, что случилось с проклятой болячкой в этом году. Мы все не микробиологи сделать лучше не можем, а уже высказываемся не совсем хорошо. А ВГБК 2, Европа вызнала уже давно. И наверное что бы вызнать нам, самым грамотным людям, нужно похоронить 60 -90% поголовья.Добавлено (12.11.2017, 17:12) --------------------------------------------- d_egor, Гемка стартувала у цьому році в серпні в пік жари, ні виставок ні ярмарок не було. Не передавалося автобусами по причині спеки. Одиничні покупки з рук в руки. І що...??? Минулі роки також були покупки, виставки і гемка яка приходила на дві три доби забирала десяток і йшла. Сотню малюків до місяця за добу ніхто не закопував. Щось не так...
|
|
|
|
|
|