|
Кокцидиоз
| |
USK | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 12:38 | Сообщение # 3481 |
Статус: Offline
| нагадую - я за натурою, освітою, і професією - технолог. І не важливо що в іншій галузі, це - глобальне розуміння вникающих проблем, і вибір шляху для їх вирішення, і т.д.
- Подужаєте хоча б прочитати, мою писанину? В мене багато назбиралось! На дисертацію вистачить.... (в загальному - це все є тут на форумі, у різних темах, та у різні часи... Я тільки це все зберігав...)
|
|
|
|
charodei | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 12:48 | Сообщение # 3482 |
| Цитата USK (  ) - Подужаєте хоча б прочитати, мою писанину? В мене багато назбиралось! На дисертацію вистачить.... Очень интересно. Где будет , в каталоге статей или в библиотеке кроликовода? Просто на форуме потеряется.
|
|
|
|
USK | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 13:17 | Сообщение # 3483 |
| Цитата victor (  ) Хрен кто даст гарантию. Это всего лишь разрекламированный препарат, продающийся у нас по завышенной цене. - фіг там! Будеш робити по інструкції - буде працювати! Сам перевіряв! Роздавав в знайомим та родичам, де метод та умови утримання- важко назвати Умовами та Методами! Цитата LSergey (  ) ))) Ты хоть сам понял, что написал))) спробуй ще раз прочитати уважно... по-сло-гам... Якщо визначення - "тварини капрофаги" вам не знайомо. 
Цитата victor (  ) як людина тільки почала займатись кролями, не факт що купила найкраще поголівя, як у цій ситуації початківцю побороти кокцидіоз. - Молится чоловік до Господа - Дай мені хорошу, легку, добре оплачувану роботу! День, другий, тиждень, місяць.... Не витримав Господь, зійшов до чоловіка, та й каже: - Ти б хоч газету з оголошеннями купи! Щоб я твої очі направив на правильне оголошення!
Цитата dmi8989 (  ) Сложно начинать , когда на просьбы помочь отвечают : "... - ой-вей... - Кому вы будете говорить? Я только вчера пришел из того же места... По тому-же пути... И стем-же настроением... - И не надо мне говорить, что 4-ре года это много! Это даже соседский сын Яся толком говорить не научился...
Найголовніше - навчіться НЕ боятись помилитись! Кожну помилку треба проаналізувати та взяти з неї науку.
Друзі, в мене справді є що розповісти! Я просто ще не можу визначитись - як цим поділитись...? Тут, в темах - все загубиться, піде прахом. Кожному окремо в прив. повідомленнях - нема часу... (((
Зрозумійте - нема чіткого вирішення окремого питання, коли на це треба дивитись глобально "на все разом". А ще у кожного інші умови, можливості, і що найгірше - свій власний досвід та переконання! Особливо - переконання! Ніхто з вас не зможе легко їх відкласти на другий план "бо Костя так сказав"... У вас був свій шлях, у мене свій...
От до прикладу: як мені тут, в двух реченнях розповісти шановному мною Сергію Володимировичу, про півтори роки потраченого часу на возіння аналізів в Ветакадемію, експерименти, досліди... Курсові роботи студентів на базі мого невеликого господарства...? Він дав кролю Солікокс, Байкокс, чи ще щось... - проявів не бачить... Переконаний що у того кроля кокцидій нема, бо ж він ліки дав і вони помогли, бо ж не хворіють, бо - печінка чиста...Добавлено (08.09.2017, 13:17) ---------------------------------------------
Цитата charodei (  ) Где будет , в каталоге статей или в библиотеке кроликовода? власне із "способом як це організувати" - проблема!
Як на мене - ідеально, це - зібратись десь, та потеревенити "за рюмочкою чаю"... )))
|
|
|
|
victor | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 13:25 | Сообщение # 3484 |
| USK, Я ж казав,що прямо захоплююся вашим баченням проблем. І всеж таки, на етикетках мішків з комбікормом яким годуєте, або годували раніше стоїть "кокцидіостатик+"? За корм власного виробництва мову не веду, це не для початківців.
Добавлено (08.09.2017, 13:25) --------------------------------------------- USK, Цитата USK (  ) Як на мене - ідеально, це - зібратись десь, та потеревенити "за рюмочкою чаю"... ))) О це було б класно.
Сообщение отредактировал victor - П`ятниця, 08.09.2017, 13:26 |
|
|
|
VovaN | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 13:36 | Сообщение # 3485 |
| Цитата USK (  ) Як на мене - ідеально, це - зібратись десь, та потеревенити "за рюмочкою чаю"... ))) без чаю не розібратись
|
|
|
|
charodei | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 13:59 | Сообщение # 3486 |
| Цитата USK (  ) Зрозумійте - нема чіткого вирішення окремого питання, коли на це треба дивитись глобально "на все разом". А ще у кожного інші умови, можливості, і що найгірше - свій власний досвід та переконання!
То ніхто й не перечить.... Хоча .... Декому інструкція, це як істина. Але істину, а особливо в кролівництві, треба шукати свою, і то, вона може бути не постійною. А поспостерігати за чужим досвідом, завжди цікаво і інколи корисно.
PS. Жаль що чай рюмками не п'ю
|
|
|
|
USK | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 14:57 | Сообщение # 3487 |
| Цитата victor (  ) на етикетках мішків з комбікормом яким годуєте, або годували раніше стоїть "кокцидіостатик+"? Відповідаю - прямо! Буду старатись - як-най-стисліше... Якщо розглядати готові КомбіКорма, я перепробував усі можливі у Львівській області! Перепробував - не один-два мішки... Най-жахливіше, в цьому питанні, не - склад КК. А - культура його виробництва! Дотримання тех.процесу! І вміст Людського фактору на процес! Я переконався сам, неодноразово: Кріль - всеядна тварина гризун, швидко звикає до любого корму, й прекрасно себе почуває та росте (з умови наявності в цьому кормі кількості поживних речовин).... (в попередньому реченні головний акцент поставте на слово - звикає) Як сказав мій учитель п.Євгеній Макляк - "Киньте ему полено, он его съест и прекрасно будет чувствовать"! (с) Але є найголовніша умова!!! Тут треба відступити, і звернути увагу на "Природні Умови" проживання кролів - для яких цілей вони створені Богом чи Природою... (ви ж не поїдете на велосипеді в інше місто за 200км, бо велосипед створений для інших цілей, як не поїдете на Майбаху в ліс, поганяти з дітьми між дерев). Отже: - Як живе кріль в природних умовах? Самка - займає певну - обмежену територію, де робить гніздо (переважно нору). Відстоює її перед іншими самками та самцями, і - харчується!!!! Тільки на цій - певній території! Поступово змінюючи раціон в залежності від сезону... - Правильно? - Ну, але ж це - не відкриття! Ми всі це прекрасно знаємо і що не в кожному пості пишемо це один одному...! - А тепер скажіть - Як бідному початківцю виконати це? Коли він купує КК в одного й того самого виробника, в тому-самому мішку... Ось тут і випливає - Культура виробництва, Дотримання тех.процесу, І вміст Людського фактору на процес - У ВИРОБНИКА КК!!! - "Кто скажет что я не прав - может бросить в меня камень" (с) - "Двенадцать стульев" А тепер давайте зробимо висновки - Який виробник може нам забезпечити усе вище перераховане? А саме - Постійну сталу сировину, Постійне дотримання рецептури, процесу, і - виключення Людського фактору на процес???? Хороший друг, колега, бізнесмен, пара бізнесменів, що скинулись на гранулятор та першу партію сировини в 2, 3, 5, 10 чи 20 тон...???? - НІКОЛИ!!!! Бо завтра він знайде - краще, дешевше, зручніше...
Тепер моя відповідь - найкращим, тут біля мене, і по всій Україні є - "Пуріна, для Професійного утримування". Лактуючі самки + підсосні до 45 днів - 42046 (нема кокцидіостатику), Для відгодівлі - 42047 (з кокцидіостатиком). Так - він практично буде і - найдорожчим.... (Але ж ми хочемо - спокій та впевненість?) Попрошу зараз - не плутати мене і читачів з іншими продуктами цієї компанії, наприклад - Універсальним 40001, чи ще якимось... - ЦЕ РІЗНІ ПРОДУКТИ!!! Так це - один з небагатьох найбільших виробників у світі. Який може собі дозволити - Постійну сталу сировину, Постійне дотримання рецептури, процесу, і - виключення Людського фактору на процес!
От, в цьому місці - зараз на мене полетять слюни й каміння, мол - "засланый казачок", або - "продвегатель", "тайный агент".... - як від цього захищатись - я не знаю... Хіба що постояльці форуму можуть заступитись.... Які пам'ятають мої пости, які починались зі слів - Що робити, по вздувались... і т.д.
А далі, мушу повідомити - що тепер, коли я впевнений в здоров'ї своїх тварин, я - не переймаюсь кормами, їдять усе! І свіжо зірвану траву, й зерно-суміш з любих регіонів зерна, й сіно з любої місцевості, і - все що знайду... Дотримуюсь лиш звички - Мамкам з малечею до 25 днів - 42046. Мені подобається впевненість, що мамки мають широкий і визначений набір корисних речовин. Самому мені важко, й не зручно - вираховувати склад та кількість. А потім переходять на будь що є... Ну але - вводжу нові корма - 1 тиждень (+/-)...Добавлено (08.09.2017, 14:52) --------------------------------------------- А про "великого виробника" - не я придумав!!! Це не я сказав.... Я тільки "почув" у мого шановного вчителя - Євгенія Макляк. Рекомендую початківцям - декілька разів - уважно, переглядати його не дуже велику відеотеку з інтерв'ю та виступами.! Можете не брати - все від нього. Можете - взагалі нічого не взяти що він радить...!!! Візьміть - суть, розуміння фізіології та підходу! Добавлено (08.09.2017, 14:57) ---------------------------------------------
Цитата dmi8989 (  ) Сложно начинать , когда на просьбы помочь отвечают : "... тебе еще курить и курить эту тему." На жаль - друже... Це твій кролятник, кролі, корма... - Читай! - Багато читай! До тошноти...! Тільки маючи об'єм знань - зможеш щось взяти для себе, те що твоє, підійде - тільки тобі...
Сообщение отредактировал USK - П`ятниця, 08.09.2017, 14:46 |
|
|
|
LSergey | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 15:21 | Сообщение # 3488 |
| Цитата USK (  ) спробуй ще раз прочитати уважно... по-сло-гам... Якщо визначення - "тварини капрофаги" вам не знайомо. Прочти еще раз
|
|
|
|
timoramb | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 15:25 | Сообщение # 3489 |
| Цитата USK (  ) власне із "способом як це організувати" - проблема!
Цитата USK (  ) Друзі, в мене справді є що розповісти! Я просто ще не можу визначитись - як цим поділитись...? Тут, в темах - все загубиться, піде прахом. Кожному окремо в прив. повідомленнях - нема часу... ((( с удовольствием почитал бы, или послушал. здесь действительно затеряется. если проблемы технического плана - помогу, разбираюсь в сайтостроении. из прочитанных 233 страниц темы я понял, что все зависит от санитарного состояния крольчатника. если клетки на улице со сплошным полом, который чистят раз в месяц, или просто соломки подстилают пока головой в потолок не упрутся, а рядом навозная куча - то никакие кокцидиостатики не помогут, или придется кроликов сделать нариками. я, решив, что этот метод содержания тупиковый сразу (почти сразу) сделал сетчатые клетки в помещении. чтобы не гадили в корм и воду - ниппельное поение, бункерные кормушки. делаю систематическую дезинфекцию помещения. наличие мух/комаров свожу к нулю. пока поголовье небольшое попробую в качестве эксперимента обойтись минимумом лекарств. не получится - придется делать так, как делает большинство. кроликов содержу около года, про пропойки чем-то кроме йода или молочной кислоты узнал 3 мес назад, когда попал на этот форум. кокцидиозом не болели ни разу, но начитался и подумал: не сильно ли я рискую? решив, что надо делать "как все" купил биоацид, но как оказалось это тоже не "как все") кстати, в качестве профилактики кокцидиоза кроме биоацида даю еще листья грецкого ореха (по 1-2 листа в день) и зеленые орехи по 1 шт в неделю по сезону. читал, в них много полезностей кроме йода, хотя и пишут некоторые что их давать нельзя. едят хорошо, чувствуют себя тоже.
|
|
|
|
victor | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 15:41 | Сообщение # 3490 |
| USK, Бачте я не читав ваших "дисертацій" і вгадав, для спокою потрібно всім одне і теж. І пуріна мені подобаеться дуже, і на її преміксі готую корм. От тільки -1 не люблю ставити.Добавлено (08.09.2017, 15:39) --------------------------------------------- timoramb, От ви з часом вирішите бути як всі, чи якось по своєму господарювати. Мене і Констянтина, бачте, пуріна об"єднує. А все інше різне. Добавлено (08.09.2017, 15:41) --------------------------------------------- А спокій у крольчатнику любим усі, от і вибирайте чи+, чи "біоацид".
|
|
|
|
timoramb | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 15:51 | Сообщение # 3491 |
| Цитата victor (  ) от і вибирайте чи+, чи "біоацид". я реально сейчас в растерянности, как иван-дурак на раздорожье.. т.к прикупил породистых (раньше были простяки), и 5 самок на днях разродятся. я уже думал, может это у меня только с "дворянской" породой так все гладко проходило без кокцидиоза, а с паннонами, калифами и серебром и не получится...
Сообщение отредактировал timoramb - П`ятниця, 08.09.2017, 16:02 |
|
|
|
victor | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 16:08 | Сообщение # 3492 |
| timoramb, Получится получится....
|
|
|
|
USK | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 17:04 | Сообщение # 3493 |
| Цитата victor (  ) як людина тільки почала займатись кролями, не факт що купила найкраще поголівя, як у цій ситуації початківцю побороти кокцидіоз. - БЕЗЖАЛЬНО! [БЕСПОЩАДНО] - других способов с заразой - нет! Лекарства, окислители - это новые технологии, а это - много денег... Да - они бьют в точку. Здесь, и сейчас... Убери его - останешься там где был, и с тем же результатом. Они не делают иммунитет твоего поголовья - лучше. Иммунитет нужно - заложить!
Когда я влез в эту проблему, рассмотрел с разных сторон - понял! Первым делом - понять! - Не кокцидия опасна! Они у кроля есть и будут - всегда! - А их количество в организме! Отравляют организм - продукты их жизни.
Второе - бить нужно в корень, в зародыш! - Не мальков нужно лечить и спасать всех и сейчас. А - маточное поголовье!!! Все остальные - только увеличивают скорость разносимости заразы, и процент возможности заражения других еще большим количеством. Поэтому - не тратьте время и деньги - всех остальных, при малейших признаках - в расход!
Третье - разрываем "замкнутый круг" в цикле развития колонии кокцидий. Уменьшаем их количество. Сделайте их жизнь - не выносимой. Это они про нас не знают, нам про них известно - практически все!!! Тут способов - уйма! Банальный йод - и тот работает!!! Помним только три аксиомы; ИСПРАВЛЯЮСЬ - ЧЕТЫРИ! (простите, чуть не забыл) 1) цикл у кокцидии - 7 дней! - для чего нам это помнить? - Для того чтоб дать профилактическую дозу на 6-той день. Чтоб вылуплявшаяся на седьмой день гадость, попала в адскую атмосферу! НЕ - РАЗ НА МЕСЯЦ!!! НЕ ОДИН РАЗ В ЖИЗНИ КРОЛЯ - В 30-40-50 ДНЕЙ!!! 2) Иммунитет кроля - наш самый главный ДРУГ! Лучше его, не способен справится - никто и не-что! Поэтому работаем с - мамками и папками. У них есть уже хоть какой-то иммунитет. 3) СТРЕС - злейший враг иммунитета! - для начала это нужно просто принять за Аксиому! А кто не первый день с кролями знает о чем я. И догадатся не трудно... 4) Кокцидии, за два цикла (две недели) - привыкают к профилактическим препаратам!!! Проверено лабораторно, лично мной, способом микроскопии количества шизонтов или ооцист в мазках. Поэтому - меняем профилактические препараты - каждую неделю, регулярно! Рекомендую, подобрать - три или четыре препарата. Четвертое - не стремитесь получить мгновенный результат! Хоть кроли и развиваются быстро, и обмен веществ у них проходит в сотню раз быстрее нашего... Но все-же - нужно время! Выбрав лучших из лучших, от первого поколения - у их потомства, с нашей помощью, потомство будет - еще лучше!!! А у третьего - еще!!!
Пятое - как помогаем потомству? - Да так-же как вы приспособились и научились помогать маточному! Не покладая рук - боремся за иммунитет! Немного помогая - теми же - профилактическими лекарствами. Помня - об аксиомах!!! Поэтому - тут в теме все время, все неустанно твердят - ПРОФИЛАКТИКА!!!
Поэтому, уважаемый Сергей Владимирович, получается - что ACIDOMID, являясь - новым, профилактическим подкислителем, и с составом из банальных, простых кислот, + применяя его по инструкции - работает лучше всего! Он создан и нацелен на это. Хотя я еще раз утверждаю - йод ничем не хуже! 
И далее - с новым маточным поголовьем - все по кругу! Уверяю Вас - уже в третьем поколении - вы увидите не просто большую - а КОЛОССАЛЬНУЮ РАЗНИЦУ, с тем что имели...!
- НО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (как же без него? ))) - жирного и все присущего) - Как вы считаете - В этом деле - Можно ли пренебречь санитарной обстановкой в крольчатнике и клетках? - Конечно же - нет!
- Можно ли получить хорошее, с сильным иммунитетом потомство, от самки которой сделали вакцину от гемки или миксы. И ее иммунитет как минимум три месяца борется с этим? А вы пустили ее погулять с папкой - или перед вакциной, или месяц-два после...??? - А еще перед этим она сидела на полу-уплотненном режиме окролов, и вся - измотанная...??? - Мой однозначный ответ - НЕТ!!! То что все так делают, и это проходит, потому что организм кроля выкарабкиваться за счет быстротечного обмена веществ - не значит что это норма! - Как униженный иммунитет способен породить сильнее себя? - нету в природе этого!
Вот и вышло, что - Для начала я отказался от прививок - мясу... Не хочу жрать вакцину. И не хочу стрессовать мальков.... Потом - у меня не оказалось места для вакцинации мамок. Так как у них цикл - 56 дней (полу уплотненный). А их состояние здоровья - категорически отказываюсь портить вакциной.
От же ш мене понесло, та ще й по мо...кх-кх...руски... ))) Сорі - захопився... )))
Як бачите, мої шановні колеги - не придумував я абсолютно нічого нового! Не йшов "іншим шляхом" від Вас. Я тільки - уважно читав Вас, і хотів виконати Ваші рекомендації. Для цього, тільки, довелось - розкласти все по полочкам, і - відкинути сміття.
Рекомендую, в тексті вище, до слова /кокцидіоз/ - доставляти або заміняти, слова - Реніт, Пододерматит, Вушний Кліщ.... - зрозумієте, що це все поруч та одне й те саме. З одного поля ягодки... Тільки в даному моменті стрільнуло - це.... А все решта - екзотика! На яку вже точно - не вартує витрачати час та зусилля. Найменьша підозра - в зупу!!!! :D 
Удачі Вам усім! - Я не прощаюсь, а - щиро Вам бажаю! Буду радий, якщо зміг вам допомогти знайти відповідь, та "розкласти на полиці" те що вже маєте, в своїй голові..
P.S. Велике уточнення - Я НЕ ПРОТИ ВАКЦИНАЦІЙ КРОЛІВ, в загальному! Вона ОБОВ'ЯЗКОВО потрібна - якщо кролі планується перевозити на - виставки, базари, покази мод, чи тримати в зоопарку де купа людей шляється.
P.P.S. Перший же день, як потрапив на цей форум - отримав по шапці від адмінів, що не дотримуюсь теми. ))) Так до сих пір і не можу зрозуміти - як можна спілкуватись в такому широкому, й глобальному питанні, виключно по темам? Сподіваюсь - мене пробачать цього разу... )))
!!! - добавив дуже важливий 4 пункт в розділі "Аксіоми"!
Сообщение отредактировал USK - П`ятниця, 08.09.2017, 17:21 |
|
|
|
LSergey | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 18:47 | Сообщение # 3494 |
| Цитата USK (  ) Поэтому, уважаемый Сергей Владимирович, получается - что ACIDOMID, являясь - новым, профилактическим подкислителем, и с составом из банальных, простых кислот, + применяя его по инструкции - работает лучше всего! Он создан и нацелен на это. Не знаю кому это адресовано, но коль имя и отчество совпадают с моими отвечу, а точнее повторюсь: 1. Это всего лишь разрекламированный препарат, продающийся у нас по завышенной цене. Есть сходные препараты по более приемлемой цене и проверены довольно большим кругом кролиководов. 2. Ни кто не даст гарантии, что применяя только его кролики не будут болеть. Только комплекс мер.
Цитата USK (  ) Сам перевіряв! Это всего лишь чье-то мнение.
Цитата USK (  ) робуй ще раз прочитати уважно... по-сло-гам... Якщо визначення - "тварини капрофаги" вам не знайомо. Капрофаги здесь ни причем. Разговор был абсолютно о другом... А в остальном готов похлопать в ладоши. Я помню твои первые посты и помню как они менялись со временем. Человек думающий всегда внушает уважение. Браво!
Сообщение отредактировал LSergey - П`ятниця, 08.09.2017, 18:48 |
|
|
|
USK | Дата: П`ятниця, 08.09.2017, 21:37 | Сообщение # 3495 |
| Останнє речення - не дозволяє мені сперечатись з колегою у якого не раз питав поради, і як ви сказали, та й направду - "виріс" на них...  Шкодую, що не порозумілись... Дякую! фото з назвою - "Завтра субота - генеральна уборка"
Сообщение отредактировал USK - П`ятниця, 08.09.2017, 21:41 |
|
|
|
|
|