Понеділок, 02.12.2024, 19:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Кролівництво як бізнес! - Сторінка 14 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Статистика
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Кролівництво як бізнес!
ЛантанаДата: Субота, 12.11.2011, 20:58 | Сообщение # 196

Может кому будет интересна моя статистика. Не шибко породистые калифорнийцы. Так как это мои первые кролики, было интересно поиграться и понять сколько они набирают за неделю.
самочка 250,382,208,138,280,147,170.
самец 265,143,225,98,150,150,310
возраст 2,5 - 4 мес.
взвешивала на кухонных электронных весах (мах вес 5 кг), поэтому думаю что они достаточно точные.

Сообщение отредактировал Лантана - Субота, 12.11.2011, 20:58

РомаДата: Субота, 12.11.2011, 21:02 | Сообщение # 197
Статус: Offline
Quote (Лантана)
самочка 250,382,208,138,280,147,170.
самец 265,143,225,98,150,150,310
возраст 2,5 - 4 мес.
- Це прям як шоу "зважені та щасливі" тілки там првіряють хто скільки скинув а тут скільки набрав. Молодець
up

ЛантанаДата: Неділя, 13.11.2011, 00:08 | Сообщение # 198

ну насчет счет "Щасливi" не знаю. Мне сказали, что каждое взвешивание для них стрес. Я их больше не мучаю

HYPLUSДата: Неділя, 13.11.2011, 00:49 | Сообщение # 199

е дуже не реальна статистика, Нагадуе прислівья "Чую дзвін не знаю де він".
Порахуємо в 70 днів кріль важить 3,850кг це фантастика

ДорослІ наче люди, а поводитеся як діти. Я так зрозумів відписалися всі, хто не читав гілку про Хайплюс.Там все це жувалося про нашу методику контролювання привісів. Є різні методики вираховування середньодобових привісів, але ми що 10діб привіси контролюємо тільки від моменту відлучення кроленят від мамки. До того тільки в місячному віці зважуємо. У тому є сенс, адже у кожної мамки може бути різна кількість кроленят, і молочність різна, тому показники не репрезинтативні, хіба про молочність самиці можна зробити висновки. І скільки хто з"їв важко зрозуміти, адже годівничка у них з мамкою спільна. А от від моменту відлучення різні виводки потрапляють в однакові умови(у мене безнормативна годівля), і тому цікаво щось контролювати. Про період від 42 діб до 80-90 діб іде мова, якщо когось цікавить, і в цьому періоді привіси тримаються в межах 50гр/доба. Окремі приплоди були , що давали 55 гр/доба. Далі привіси падають , але далі ми і не контролювали особливо, хлопців забиваємо від 80 до 90 діб , вага від 3400 до 3700, а тих дівчаток, що лишаємо собі або на плем"я переводили на зерносуміш, привіси падали до 30гр/доба, тоді ми переставали їх жорстко контролювати, але дівчаток, що продавали на плем"я важили у 138 днів (4,5міс) вага була 4800-5100. Коли дівчаток купували самі, їм було близько 100 днів, вага була 4,4- 4,5-4-4,5 кінцева вага тепер близько 5,5кг. На кролікофф забій проводять від 77 діб , тушки від 1,4 (певно дівчатка) до 1,9кг- (мабуть хлопці). Крім того, головний спеціаліст мені підтвердив аналогічні показники. Задавайте питання, тільки без тупих звинувачень і без мхатовьких "нєвєрю!".
До речі, були вибили 2 виводки по 10 кроленят у віці 2місяці 5 діб (не привили вчасно , зловили ВГХК, 2 голови втратили), то найменша тушка була 1,1кг, найбільша 1,5 кг (без печінок), дуже рентабельні були кролі, не встигли багато з"їсти.
Я читал где-то что средньосуточный привес составляэт 17 грамов.
то книга 1812року певно. Навіть якщо брати період в перший місяць, то вага наших кролів від 900 до 1100 грамів. Я так думаю ми не одні такі, так що про дзвін не треба.
Так как это мои первые кролики, было интересно поиграться и понять сколько они набирают за неделю.
Це був перший наш сезон самостійного кролівництва, до того тільки рідні допомагав з ними(тримали завжди тільки безпорідних), так що гралися ми з ними досить. Ваги теж електронні , дискретність 2гр. Зараз важимо не так часто, цілими виводками у мішку на великий безмін shy
Відношення до того "лабораторного мікробізнесу" у нас серйозне, бо з нього можна виростити більший.(або не можна). Приміщення 1100кв є у власності, половина пуста стоїть, електрика і вода від пуза. Люди є. Якось так.

Я тут декого покликав з форум"ян до себе на гостини, то повірте, брехати сенсу нема, та і вік не пацанячий вже. Так що шануймося, егеж?

Добавлено (12.11.2011, 22:49)
---------------------------------------------

Quote (vovikKVV)
ФАНТАСТИКА
Это не фантастика! правильно сказал SergeyDnepr,
Quote (SergeyDnepr)
"Чую дзвін не знаю де він".
Если розсматривать породу "Серебристый". Гнездовой крольчонок набирает 20г. привеса за сутки,увеличивая его с каждым днём и к 35-40-дню суточный привес крольчонка достигает 50г., этот фантастический привес длится дней 40 после чего постепенно уменьшается и к 120-130-дню становится не рентабельным его содержание, а если-бы они набирали как пишет HYPLUS, то мы тогда держали бы каких то слонокроликов biggrin

Дмитро, тобі найпершому у гілку про Хайплюс, твої показники збігаються з нашими, але знову погано зрозуміло скільки у тебе в приплоді кроленят і коли віднімаєш від цицьки, це ж важливо, чи не так?

Сообщение отредактировал HYPLUS - Неділя, 13.11.2011, 00:45

Дима_ВознесенскДата: Неділя, 13.11.2011, 01:07 | Сообщение # 200
Quote (HYPLUS)
Дмитро, тобі найпершому у гілку про Хайплюс, твої показники збігаються з нашими, але знову погано зрозуміло скільки у тебе в приплоді кроленят і коли віднімаєш від цицьки, це ж важливо, чи не так?
Пока HYPLUS меня не интересует, вполне устраивает Серебристый,окролы у них 8-10крольчат привесы я выставил крольчат которые кормились мамкой до 60-го дня.

0666613931

HYPLUSДата: Неділя, 13.11.2011, 12:21 | Сообщение # 201

Отож, у нас приплоди через 45-46діб, тому віднімаємо кроленят на 42й день, а паруємо кролиць на 15й добі після окролу.На гілку про хайплюс я тебе направляв ,аби ти переконався, що я не сповзаю "коряво", показники ті самі, що вже були з усіх боків обмусолені , заперечені і визнані. Ніякої реклами, хайплюсів через форум я не продаю. bye

Добавлено (13.11.2011, 10:21)
---------------------------------------------
FireMan

Ну в принципі ,якщо ви хочете один одному лапшички на вуха накрутити для розваги ,то я не заперечую.

Це і зветься тупим звинуваченням.:cranky:

Я ні в чому ні кого не звинувачую, нікого ні на чому не ловлю та нікому нічого доводити не збираюсь....Якщо моя думка не цікава просто ігноруйте її,а ви бризгаєте слиною,навіть через монітор.Не можна так хвилюватись.Держіть себе в руках.

а це хамство, тролінг і засирання теми. blahblah

без поваги

Сообщение отредактировал HYPLUS - Неділя, 13.11.2011, 01:18

MabifДата: Неділя, 13.11.2011, 17:00 | Сообщение # 202
Quote (sahon61)
Mabif, у меня стоит шнековый гранулятор состав такой
сечка пшеница, сечка ячмень, шрот подсолнечный, сенная мука, отрубя, а теперь посчитаем:
пшеница- 1,60грн идет 1кг - 1.60грн
ячмень- 1.80грн идет 1кг -1.80грн
шрот подс.- 3.00грн идет 2кг - 6.00грн
сенная мука-1.00грн идет 2кг - 2.00грн
отрубя 1.10грн идет 4кг- 4.40грн
Итого- 15.80грн цена за 10 кг КК
стоимость одного кг - 1.58грн
так что как видишь еще меньше получается, ну плюс до двух рублей минеральные добавки, все сходится, ни где не обул biggrin biggrin biggrin

Ну все правильно, меньше получається. за що?
Як я й писав Ви робите ГРАНУЛьований КОРМ назвем його ГК з 4-5 складниками. а де рибне борошно? Ви не відповіли на п.3 - про вітміни і пробіотики. та ін. мікроелементи

Андрій

HYPLUSДата: Неділя, 13.11.2011, 17:39 | Сообщение # 203

Вставлю свої 5 коп. Синтетичний лізин коштує 22 грн/кг, вітамінно-мінеральний премікс коштує 12грн кг. або близько того, пребіотики ніхто не вносить, виробників в україні нема, так що завозять щось, а може просто не паряться. Думаю, бактерії можуть передохнути при гранулюванні. Щоб к/к назвати комбікормом, можна взяти з книжки рецепт, там з десяток складників, не важче ніж борщ зварити, був би гранулятор.

До речі, в мене основний вид діяльності -бетон, то добавки вносимо (окрім основних складників бетону) по 3-4 найменування, так що нічого складного, ваги потрібні і записаний правильний рецепт.

sahon61Дата: Неділя, 13.11.2011, 22:25 | Сообщение # 204
Quote (Mabif)
Ну все правильно, меньше получається. за що?
Як я й писав Ви робите ГРАНУЛьований КОРМ назвем його ГК з 4-5 складниками. а де рибне борошно? Ви не відповіли на п.3 - про вітміни і пробіотики. та ін. мікроелементи

ну я рыбную муку не даю, один раз сделал с ней кроли ели хуже, пробиотики я в корм не добавляю, пропаиваю чиктоником

http://sahon.jimdo.com/

HYPLUSДата: Неділя, 13.11.2011, 22:30 | Сообщение # 205

Десь читав, що рибна мука кролям не смакує, для того щоб нормально їли, вводять ароматично-смакові добавки , щоб було солодке , пахло ванількою, а не дохлою рибою. Але то хімія, без якої можна обійтися, тому краще рибну муку не брати, я так собі думаю.

sahon61Дата: Неділя, 13.11.2011, 22:53 | Сообщение # 206
Quote (HYPLUS)
Десь читав, що рибна мука кролям не смакує, для того щоб нормально їли, вводять ароматично-смакові добавки , щоб було солодке , пахло ванількою, а не дохлою рибою. Але то хімія, без якої можна обійтися, тому краще рибну муку не брати, я так собі думаю.

я во многих хозяйствах был, никто рыбную муку не применяет кроликам, а вот перепелов я держал там да, без рыбной муки не несутся хорошо

Саша_ВознесенскДата: Неділя, 13.11.2011, 23:01 | Сообщение # 207

Quote (sahon61)
я во многих хозяйствах был, никто рыбную муку не применяет кроликам
потому что применяют метионин, лизин

sahon61Дата: Неділя, 13.11.2011, 23:03 | Сообщение # 208
Quote (saha48)
потому что применяют метионин, лизин

может и так...

Руслан74Дата: Неділя, 13.11.2011, 23:04 | Сообщение # 209

saha48, Рибну муку додаю в мішанку їдять без проблем.

Саша_ВознесенскДата: Неділя, 13.11.2011, 23:07 | Сообщение # 210

Руслан привыкли вот и едят biggrin

Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2024