|
Помогите советом
|
|
| tor | Дата: Середа, 09.03.2011, 12:35 | Сообщение # 91 |
|
Статус: Offline
| Доброго дня! Молода самка ,первокрілка,привела кроленят 7шт всі товстенькі та кругленькі,гарно зробила в маточнику гніздо,але е проблемка,гадить вматочник,не на кроленят,а в протилежному куткуі ще вона агресивна,агресія зявилася з перших днів вагітності,самка вона молочна,діти гарно накормлені та вкриті.Питання:чи буде вона гадити в маточнику і в подальших окролах?
|
| |
|
|
| ВолодимирКС | Дата: Середа, 09.03.2011, 12:39 | Сообщение # 92 |
| Quote (tor) чи буде вона гадити в маточнику і в подальших окролах? Проблема не в кролиці, проблема в маточнику, кролиця гадить туди де є запах, потрібно вичистити та провести дезінфекцію.
Сріблястий
|
| |
|
|
| tor | Дата: Середа, 09.03.2011, 12:54 | Сообщение # 93 |
|
| Перед тим як встановити маточникя його дезінфікував,але в мене е підозра що так вона перебивае мій запах,я оглядаю гніздо раз на добу і зразу після цього вона запригуе у маточник і чутно як гадить помалому
|
| |
|
|
| ВолодимирКС | Дата: Середа, 09.03.2011, 12:59 | Сообщение # 94 |
| Quote (tor) я оглядаю гніздо раз на добу і зразу після цього вона запригуе у маточник і чутно як гадить помалому Руки потрібно мити, можливо ви спочатку оглядаєте гніздо іншої кролиці і на руках її запах.
Сріблястий
|
| |
|
|
| tor | Дата: Середа, 09.03.2011, 13:19 | Сообщение # 95 |
|
| Руки мию перед оглядом гнізда простим милом та щей натераю її запахом(пока з кроленятами одна кролиця інші вагітні)
|
| |
|
|
| Макс | Дата: Середа, 09.03.2011, 20:24 | Сообщение # 96 |
|
| Навіщо лазити у гніздо кожного дня? Кролиця нервує Якщо утримання навколишнє кролів то малі пожуть померзнути без проблем. І взагалі кролиця може відмовитися від малечі, якщо Ви кожного дня будуте туди лазити. Дивитесь у гніздо після окролу(в 1 день.) потім на 2(рідко) і на 3 день. А далі заглянули, ворушаться не пищать і добре. У перші дні дивляться для того щоб визначити чи корме кролиця малечу, чи не холодні у гнізді(цього не трапляється якщо кролиця добра мамка) і т. д. Я дивлюсь через пару годин після окролу. Викладую кроленят на чисту тканину, рахую кілкість, оцінюю розміри кроленят їх якість. Потім скільки потрібно залишаю(інших до іншої кролиці) складую в гніздо, накриваю пухом. І через 15-20 хвилин ставлю маточник до кролиці. Періодично дивлюсь чи неголодні кроленята. Також перевіряю наявність молока.Добавлено (09.03.2011, 19:24) --------------------------------------------- Взагалі з кроликами треба спілкуватися щоб вони не боялися вашої присутності. І запамятали що Ви "друг" а не "хижак".
|
| |
|
|
| tor | Дата: Середа, 09.03.2011, 21:22 | Сообщение # 97 |
|
| Ця кролиця до паровки була геть ручна,спокійно сиділа на руках,а взагали умене ще 3 первокролки вагітні проявляють агресію,аще 2неділі назад все було добре,одна з них так взагалі любила їсти з рук. Що до кожен день лазити у гніздо-майбуть так,хочеться як краще,а виходить як завжди.
|
| |
|
|
| krolikrex | Дата: Середа, 09.03.2011, 21:32 | Сообщение # 98 |
| Саша привіт, нічого в цему кращого немає, ти її нервуєш. Макс тобі все вірно описав. Унеї йде інкстинт замо захесту, от вона і мочеця там щоб тебе відлякати. У мене так теж було.
михаил-Гайсин.0679089061,
|
| |
|
|
| tor | Дата: Середа, 09.03.2011, 21:43 | Сообщение # 99 |
|
| Дякую всім за поради.
|
| |
|
|
| sheva | Дата: Четвер, 10.03.2011, 09:30 | Сообщение # 100 |
|
| Quote (Макс) Періодично дивлюсь чи неголодні кроленята. Також перевіряю наявність молока. Доброе утро! Максим как можно проверить на наличие молока у самки?
|
| |
|
|
| zhentos | Дата: Четвер, 10.03.2011, 10:56 | Сообщение # 101 |
| sheva, привіт. Ти колись бачив як корову доять? Так само провір і кролицю
|
| |
|
|
| anniuta2008 | Дата: Четвер, 10.03.2011, 12:34 | Сообщение # 102 |
|
| Я всегда лазию в гнездо к крольчихам,начинаю в тот же день после родов,постоянно,хоть агрессия у них или нету.они потом привыкают и можно спокойно, прямо при них оглядывать крольчат.Еще я закрываю маточник после каждого кормления до следущего,самка прыгает сразу в маточник и кормит малышей,набравшимся за сутки у нее молоком.выходит из гнезда и я его на ключик.
|
| |
|
|
| zhentos | Дата: Четвер, 10.03.2011, 13:53 | Сообщение # 103 |
| anniuta2008, , у вас що получається, що самка кормить кроленят всього 1 раз на добу? Чи незамало?
|
| |
|
|
| anniuta2008 | Дата: Четвер, 10.03.2011, 16:08 | Сообщение # 104 |
|
| Так точно.Насколько мне известно самка кормит крольчат раз в сутки.
|
| |
|
|
| ВолодимирКС | Дата: Четвер, 10.03.2011, 17:13 | Сообщение # 105 |
| Quote (anniuta2008) Так точно.Насколько мне известно самка кормит крольчат раз в сутки. Це правда. підтримую.
Сріблястий
|
| |
|
|