Вівторок, 07.10.2025, 02:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Вірусна геморагічна хвороба кролів. - Сторінка 7 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Вірусна геморагічна хвороба кролів.
maksmyxtДата: Середа, 26.10.2011, 12:43 | Сообщение # 1
Статус: Offline

jijiДата: Вівторок, 22.11.2011, 15:38 | Сообщение # 91
olegzb, Сочуствую... Крепись... Наверное вакцина в аптеке хранилась не соответственно... Свет отключили на сутки летом или еще что-то... sad

catkyivДата: Вівторок, 22.11.2011, 17:14 | Сообщение # 92
Блин, хреново то как. Алик сочувствую. Откуда эта гадость берется?Миксу комары разносят, а это откуда берется? Новых кроликов не покупали?

0957865369

olegzbДата: Вівторок, 22.11.2011, 20:40 | Сообщение # 93
Ну що сказати вам друзі. Провів зранку ревакцинацію. Давав звичайну дозу. На обід десь год 2гу, падеж 1 самочка.
Що залишилося.
2 кролематки, дві самочки 3 з копійками місяці і відсадочний молодняк в віці 45-50 днів-13 голів.
Проводив сьогодні цілий день уборку і дезинфікацію. Кролематок тимчасово коли чистив і обробляв їхні клітки, закинув в клітки самців-небіщиків. Ви б бачили як вони зраділи і порізвішали. Таке відчуття, якби привид мав їх тра....ти. biggrin Наблюдав за ними, аж 2 сигарети скурив.
Не скажу що все гуд, але кролематки почали реагувати на сіно, моркву і трошки помямляли корму. Одна самочка, дивлюся, вийшла. Насторбовчує вуха, легенько почала їсти. Друга, ще сидить надута, хоча вже реагувала на сіно і моркву. До корму чомусь не підійшла. пити, практично не пьють.
По молодняку.
Як на зло, той відсадочний молодняк з лисих biggrin , весь вижив. Ви б побачили які то дістрофіки, вколоти нема куда. Але скачуть як навіжені. Їх 6 шт. Ввечері-вночі не міг точно порахувати, такі несчасні.
Думаю на цьому, моя біда закінчилась.
Не бажаю такого нікому.

Добавлено (22.11.2011, 18:40)
---------------------------------------------
Тепер, хотілося б обсудити все на тверезу голову, розкласти все по полочках, вислухати всі думки, і розтавити крапки над і.
1. Вакцинував планово відсадочний молодняк.18.11 Заодно вакцанув кролематок. Були вакциновані початок червня, точно не скажу, не буду піднімати записи.
2. Ті що йшли на забій, як і ремонтні, були провакциновані 4.10, тобто півтора місяця назад, також по плану, або схемі.

3. 3 самці також були вакциновані і ревакциновані.
4. В моїй окрузі, як сусіди, так і дальше, також мають кролів. Найближчий через дорогу. В нього все ОК (тьфу-тьфу)

Питання. Чому вспишка пробила іменно в мене, а не там, де взагалі сидять навіть не вакциновані(є і такі) і по вуха в гімні, в яких імунітед ослаблений кокцидіями і гельмінами, і з корму бачать тільки сіно і кормовий бурак.

Ось в цьому питанні, мені хочеться дуже розібратись, щоб знати наперід, як діяти.

Які будуть версії?

Алик 067 4831281, 0936838655 http://кормушки.com.ua

РомаДата: Вівторок, 22.11.2011, 20:51 | Сообщение # 94
Quote (olegzb)
Які будуть версії?

-Хто його знає у мене слава Богу уже 4 рік неодного нашестя хоч кролі деякі й були невакциновані або не ревакциновані.Бувало канешно шо там пару штук здохне но восновном от здуття.Колись привезли нам даром кроля і кролицю які були брат і сестра.А ми тоді незнали шо воно таке и шо зним робить. biggrin ми їх злучили раз потім ще раз ну вобщем получили від них 20 кроленят все було гуд а потом кроленнята виросли до 4-6 місяців і за неділю здохли всі кролі.Ви впевнені на всі 100% що у ваших кролів небуло родствених звязків?

ovcharukДата: Вівторок, 22.11.2011, 20:53 | Сообщение # 95
Quote (olegzb)
Питання. Чому вспишка пробила іменно в мене, а не там, де взагалі сидять навіть не вакциновані(є і такі) і по вуха в гімні, в яких імунітед ослаблений кокцидіями і гельмінами, і з корму бачать тільки сіно і кормовий бурак.

Ось в цьому питанні, мені хочеться дуже розібратись, щоб знати наперід, як діяти.

Які будуть версії?

Алик, вот сам тоже над этим думаю, у друга такая же ситуация....

ВолодимирКСДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:04 | Сообщение # 96
Quote (olegzb)
Вакцинував планово відсадочний молодняк.18.11 Заодно вакцанув кролематок. Були вакциновані початок червня, точно не скажу, не буду піднімати записи.

А падіж почався 21.11, можливо вакцина якимось чином перетворилась в розсадник вірусу, можливо навіть нового штаму.
Хоча можливо просто щур, кіт, собака або горобець притаскав прямо до кліток (сіна, зерна, буряка...). Може бути все, що завгодно.
Quote (olegzb)
В моїй окрузі, як сусіди, так і дальше, також мають кролів. Найближчий через дорогу. В нього все ОК (тьфу-тьфу)

Сусідам і друзям, ніхто не приніс вірус.

Щиро співчуваю. sad

Сріблястий

Manichka78Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:05 | Сообщение # 97
Вчера мне звонил представитель компании Биотест лаборатории, предлагал продукцию их производства, и сказал такую фразу, что якобы Покровская вакцина последней партии была запорана и заводу запретили продажи на год. Понятное дело что каждый хвалит свое болото, но может быть что то нахимичили с вакциной. В нашей стране удивляться не приходится.
olegzb, Вы же кололи Покровской по моему.
Это не реклама, передаю суть разговора, как говорится за что купила за то и продаю.

Серебро

Руслан74Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:11 | Сообщение # 98

olegzb, Алік на даний час дуже багато кролівників почали пічкати кролів ліками, адже ліки теж послаблюють імунітет кролика всякі ревакцинації, кокцидії, пропойки, випойки і та далі і тому подібне.

olegzbДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:24 | Сообщение # 99
Quote (Рома)
.Ви впевнені на всі 100% що у ваших кролів небуло родствених звязків?

Це виключено. Кролематки київські, самеці місцеві з промислової ферми.ферми.

Добавлено (22.11.2011, 19:18)

Quote (ВолодимирКС)
А падіж почався 21.11, можливо вакцина якимось чином перетворилась в розсадник вірусу, можливо навіть нового штаму. Хоча можливо просто щур, кіт, собака або горобець притаскав прямо до кліток (сіна, зерна, буряка...). Може бути все, що завгодно

падіж почався в суботу, тобто 19 числа. Грішу на вакцину. Правда в ветаптеці ще морду не бив, але попробую. biggrin
щур, кіт, собака-виключено. Горобці-можливо, їх зараз зграї літають, як і синичок.

Добавлено (22.11.2011, 19:20)

Quote (Manichka78)
Вы же кололи Покровской по моему.

Так. Колов Покров, і сьогодні ревакцинував покровом. Не було іншого варіанту їхати в другий кінець міста .Був дорогий час.

Добавлено (22.11.2011, 19:22)

Quote (Броня)
olegzb, Алік на даний час дуже багато кролівників почали пічкати кролів ліками, адже ліки теж послаблюють імунітет кролика всякі ревакцинації, кокцидії, пропойки, випойки і та далі і тому подібне.

Тоже версія, яка має право на життя. Але тоді, як піде падіж(не дай Бог), коло роздумів буде ще ширше.

Добавлено (22.11.2011, 19:24)
Добре.
Такий варіант.
Хай погана вакцина. Простріл, або зараження вакциною.Алеж не всіх вакцинував і ревакцинував. Де ж той імунітет, у тих, які були вакциновані півтора місяця назад?

ovcharukДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:27 | Сообщение # 100
Manichka78, мой знакомый тоже покровской раздельной прививал....

ВолодимирКСДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:39 | Сообщение # 101
olegzb, чесно кажучи, після такого випадку вже біля 5 років, колю тільки чеську біовета та купую в одній ветаптеці.

Сріблястий

olegzbДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:40 | Сообщение # 102
ВолодимирКС, та й і я вже над таким подумую.

Руслан74Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:46 | Сообщение # 103

Після такого випадку яка вакцина краща, чешська чи як її дітько, і якою рекомендуєте вакцинувати.

РомаДата: Вівторок, 22.11.2011, 21:49 | Сообщение # 104
Quote (Броня)
Після такого випадку яка вакцина краща, чешська чи як її дітько, і якою рекомендуєте вакцинувати.
-Необовязково чекать випадку просто треба брати вакцину в одному місці і ту яка вже перевірена місцевими кролівниками.

nik20093Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:58 | Сообщение # 105
Точно не можу сказати чи то вакцина чи просто збіг обставин але Цього року в мене був падіж тих кроликів яких я проколював покровською вакциною, а ті що проколені чешською залишились всі до одного. (всі кролики знаходились в одномі приміщенні).

0962071220

Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2025