Понеділок, 02.12.2024, 10:49
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Обработка шкурок - Сторінка 6 - Форум | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск по сайту
Мини-чат
Статистика
Украинский форум кролтководов
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Обработка шкурок
Mak125Дата: Середа, 17.08.2011, 22:09 | Сообщение # 76
Группа: Проверенные
Сообщений: 137
Репутация: 0
Статус: Offline
Да я же Вам не нежелаю их пройти, они будут Вам во благо. Я лишь выражаю свое отношение, как субъективное и не более. biggrin
 
berbekДата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 77
Группа: Видалені





angry давайте о реализации шкурок поговорим.в закарпатье есть фетровая фабрика,принимают сырье по всей Украине. на сайте был номер их телефона,я записал,дозвонился и .....успешно потерял номер.может у кого есть, будь ласка на pronja11@mail.ru вышлете буду премного благодарен.
Прикрепления: 0228666.jpg (243.2 Kb)
 
Саша_ЧерновцыДата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 78
Группа: Друзья
Сообщений: 2004
Репутация: 105
Статус: Offline
berbek, и чо они Вам сказали? почём шкурки? а то я выбрасываю....
 
berbekДата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 79
Группа: Видалені





принимают от4-х до 8-ми гр. за штуку ,в зависимости от сортности,главное по всей Украине точки приемки у них. в среднем получается 6гр. за штуку.если сдавать то хоть на кое-какой корм будет. smile
 
Саша_ЧерновцыДата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 80
Группа: Друзья
Сообщений: 2004
Репутация: 105
Статус: Offline
berbek, телефончик надо и точки приёмки узнать... если что отпишитесь в личку...
модераторы извиняемся что не в тему.
 
SergeyDneprДата: Вівторок, 23.08.2011, 16:31 | Сообщение # 81
Группа: Друзья
Сообщений: 1152
Репутация: 101
Статус: Offline
Quote (berbek)
давайте о реализации шкурок поговорим.в закарпатье есть фетровая фабрика,принимают сырье по всей Украине. на сайте был номер их телефона,я записал,дозвонился и .....успешно потерял номер.может у кого есть, будь ласка на pronja11@mail.ru вышлете буду премного благодарен.


вот их объявление http://krol.at.ua/board....-1-0-76
 
Андрій_БучачДата: Четвер, 22.09.2011, 17:20 | Сообщение # 82
Группа: Проверенные
Сообщений: 760
Репутация: 46
Статус: Offline
ЗАБІЙ і ОБРОБКА шкурки
Найкращий час для забою — з листопада до лютого. Саме за холодної пори року хутро кролів буває найбільш густим, міцним, набуває блиску, що пояснюється як фізіологічними особливостями тварин, так і значною кількістю в раціоні годування високобілкових кормів.
Маса тушки добре відгодованого кроля становить 60— 65 % ваги живої тварини. У листопаді можна почати вибірковий забій, приготувавши насамперед правилки для сушіння шкурок. При вибірковому забої необхідно звертати увагу на вгодованість кроля та стан його волосяного покриву. Після проведення рукою проти напрям¬ку росту шерсті вона не повинна вилізати, а при роздму¬хувані пуху шкіра кролів, навіть кольорових, повинна бути рівномірно забарвлена й без темних плям.
Забивають кролів у такий спосіб: однією рукою підні¬мають його за задні кінцівки, а другою завдають мета¬левим прутом із резиновим шлангом сильний короткий удар по потилиці ззаду. Якщо удар був достатнім, то з ніздрів і вух тварини повинна піти кров, інакше треба повторити процедуру.
КОЛИ кров повністю стече, кроля підвішують за допо¬могою шпагату до рейки за задні лапи так, щоб вони були розведені на ЗО см, а хвіст знаходився на рівні пліч кролівника. На підлогу під тушку підставляють клейонку й таріль для внутрішніх органів.
Гострим ножем роблять кільцеві надрізи навколо суглобів, уздовж: внутрішнього боку лапок до заднього проходу, де обидва надрізи з'єднуються. Потім треба захопити великим і вказівним пальцем край шкурки і, відтягуючи її та обережно підрізаючи, відділити ножем від тушки .
Так повільно відокремлюється шкурка від лапок, хвос¬та, а далі вона знімається на зразок панчохи. Надрізати треба обережно, щоб уникнути порізів шкурки. Досвід¬чені кролівники користуються ножем лише при знятті шкурки з лап до голови. Дійшовши до передніх лап, звільнивши їх, підтягують шпагатом догори, щоб вони не заважали при знятті шкурки з голови.

Дійшовши до вух, підрізають хрящі й продовжують білування. Знявши шкурку, видаляють вушні хрящі й на¬тягують шкурку на правилку. Кінці шкурки задніх лап міцно прив'язують шпагатом до рейок, щоб шкурка не опускалася з правилки, і вішають сушити. Потім при¬ступають до потрошіння тушки.
Спочатку треба відрізати передні лапки, а потім голо¬ву. Якщо тушки призначаються для здавання торговель¬ним організаціям, то голова й одна задня ніжка не зрі¬заються. До речі, кроляча голова дуже м'ясиста. Вона містить багато клейковини, тому дає чудовий навар для супів і холодцю.
Сушити шкурки треба в добре натопленій кімнаті, а влітку — на повітрі в затінку. Треба слідкувати, щоб вони добре висохли, але не пересохли, інакше будуть ламатися. При визначенні сортності, крім густоти й міц¬ності волосяного покриву, враховуються наявність плі¬шин, чистота й товщина міздрі (зворотний до волосяно¬го покриву бік шкурки). На ній не повинно бути темних пігментних плям, які вказують, що линяння не було пов¬ністю закінчене. Не повинно також бути порізів і розривів шкурки.


Сообщение отредактировал Андрій - Четвер, 22.09.2011, 17:29
 
BesoДата: Неділя, 09.10.2011, 23:16 | Сообщение # 83
Группа: Друзья
Сообщений: 1212
Репутация: 144
Статус: Offline
Всем привет !
Интересно, по чем "Кроликофф" принимают шкуры ?
Кто-то уже узнавал ?
Кроликофф - Придбаємо шкурки кролів

В Днепре закупщики уже по 6-8грн дают.
 
Саша_ВознесенскДата: Неділя, 09.10.2011, 23:33 | Сообщение # 84
Группа: Видалені





У нас принимает какая то фирма по 50 гр кило высушеных
 
Андрій_БучачДата: Неділя, 09.10.2011, 23:40 | Сообщение # 85
Группа: Проверенные
Сообщений: 760
Репутация: 46
Статус: Offline
saha48, Це я думаю нормальна ціна.
 
Саша_ВознесенскДата: Неділя, 09.10.2011, 23:45 | Сообщение # 86
Группа: Видалені





если одна шкурка весит 250-300 грам
 
МарусяДата: Вівторок, 11.10.2011, 17:29 | Сообщение # 87
Группа: Друзья
Сообщений: 646
Репутация: 22
Статус: Offline
Я не знаю кто по чем принимает, зато пробую вычинить сама. Пока провела только мездрование, сейчас шкуры плавают в растворе воды с пищевой содой для окончательного обезжиревания. Потом допишу, что в результате этого получилось. Но в принципе сам процесс трудоемкий и отнимает много времени.
 
nik20093Дата: Вівторок, 11.10.2011, 23:30 | Сообщение # 88
Группа: Проверенные
Сообщений: 355
Репутация: 25
Статус: Offline
Маруся, шкурка кролика не такая уж и простая в выченке, намного проще вычинить скажем лису, норку, куницу. Если с первого раза не получится, не расстраивайтесь попробуйте снова, особое внимание обратите на процесс мездрения, шкурка кролика очень жирная, постарайтесь не подрезав корни волос и не порезав саму кожу удалить ножом весь жир (убрать все молочко). Процесс трудоемок, не спешите, наберитесь терпения и у Вас все получится. Удачи.

0962071220
 
МарусяДата: Середа, 12.10.2011, 15:29 | Сообщение # 89
Группа: Друзья
Сообщений: 646
Репутация: 22
Статус: Offline
Спасибо за напутствие. Я особо и не спешу никуда. у меня всего то 4 шкурки завалялось вот и решила попробовать. уже дошла до процесса дубления.

Добавлено (12.10.2011, 14:29)
---------------------------------------------
Итак, процесс дубления завершон, могу сказать, что в принципе что-то где-то в какой-то степени и получается. в некоторых (хорошо очищенных местах) шкурка даже похожа на натуральный замш.

 
ЛантанаДата: Понеділок, 17.10.2011, 00:22 | Сообщение # 90
Группа: Видалені





Когда-то давно хотела меховую безрукавку, подруга привезла из села шкурки (дедушка кролей держал). Выделывала по книжке. Одну подпортила (слишком сильно скребла). Безрукавку успешно сносили biggrin
Наверное по-этому мне так рексов хочется завезти.


Сообщение отредактировал Лантана - Понеділок, 17.10.2011, 00:23
 
Пошук:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright krol.org.ua ©2010-2024