|
Обработка шкурок
| |
Mak125 | Дата: Середа, 17.08.2011, 22:09 | Сообщение # 76 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 137
Репутация: 0
Статус: Offline
| Да я же Вам не нежелаю их пройти, они будут Вам во благо. Я лишь выражаю свое отношение, как субъективное и не более.
|
|
|
|
berbek | Дата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 77 |
Группа: Видалені
| давайте о реализации шкурок поговорим.в закарпатье есть фетровая фабрика,принимают сырье по всей Украине. на сайте был номер их телефона,я записал,дозвонился и .....успешно потерял номер.может у кого есть, будь ласка на pronja11@mail.ru вышлете буду премного благодарен.
|
|
|
|
Саша_Черновцы | Дата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 78 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2004
Репутация: 105
Статус: Offline
| berbek, и чо они Вам сказали? почём шкурки? а то я выбрасываю....
|
|
|
|
berbek | Дата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 79 |
Группа: Видалені
| принимают от4-х до 8-ми гр. за штуку ,в зависимости от сортности,главное по всей Украине точки приемки у них. в среднем получается 6гр. за штуку.если сдавать то хоть на кое-какой корм будет.
|
|
|
|
Саша_Черновцы | Дата: Середа, 17.08.2011, 22:10 | Сообщение # 80 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2004
Репутация: 105
Статус: Offline
| berbek, телефончик надо и точки приёмки узнать... если что отпишитесь в личку... модераторы извиняемся что не в тему.
|
|
|
|
SergeyDnepr | Дата: Вівторок, 23.08.2011, 16:31 | Сообщение # 81 |
Группа: Друзья
Сообщений: 1152
Репутация: 101
Статус: Offline
| Quote (berbek) давайте о реализации шкурок поговорим.в закарпатье есть фетровая фабрика,принимают сырье по всей Украине. на сайте был номер их телефона,я записал,дозвонился и .....успешно потерял номер.может у кого есть, будь ласка на pronja11@mail.ru вышлете буду премного благодарен.
вот их объявление http://krol.at.ua/board....-1-0-76
|
|
|
|
Андрій_Бучач | Дата: Четвер, 22.09.2011, 17:20 | Сообщение # 82 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 760
Репутация: 46
Статус: Offline
| ЗАБІЙ і ОБРОБКА шкурки Найкращий час для забою — з листопада до лютого. Саме за холодної пори року хутро кролів буває найбільш густим, міцним, набуває блиску, що пояснюється як фізіологічними особливостями тварин, так і значною кількістю в раціоні годування високобілкових кормів. Маса тушки добре відгодованого кроля становить 60— 65 % ваги живої тварини. У листопаді можна почати вибірковий забій, приготувавши насамперед правилки для сушіння шкурок. При вибірковому забої необхідно звертати увагу на вгодованість кроля та стан його волосяного покриву. Після проведення рукою проти напрям¬ку росту шерсті вона не повинна вилізати, а при роздму¬хувані пуху шкіра кролів, навіть кольорових, повинна бути рівномірно забарвлена й без темних плям. Забивають кролів у такий спосіб: однією рукою підні¬мають його за задні кінцівки, а другою завдають мета¬левим прутом із резиновим шлангом сильний короткий удар по потилиці ззаду. Якщо удар був достатнім, то з ніздрів і вух тварини повинна піти кров, інакше треба повторити процедуру. КОЛИ кров повністю стече, кроля підвішують за допо¬могою шпагату до рейки за задні лапи так, щоб вони були розведені на ЗО см, а хвіст знаходився на рівні пліч кролівника. На підлогу під тушку підставляють клейонку й таріль для внутрішніх органів. Гострим ножем роблять кільцеві надрізи навколо суглобів, уздовж: внутрішнього боку лапок до заднього проходу, де обидва надрізи з'єднуються. Потім треба захопити великим і вказівним пальцем край шкурки і, відтягуючи її та обережно підрізаючи, відділити ножем від тушки . Так повільно відокремлюється шкурка від лапок, хвос¬та, а далі вона знімається на зразок панчохи. Надрізати треба обережно, щоб уникнути порізів шкурки. Досвід¬чені кролівники користуються ножем лише при знятті шкурки з лап до голови. Дійшовши до передніх лап, звільнивши їх, підтягують шпагатом догори, щоб вони не заважали при знятті шкурки з голови.
Дійшовши до вух, підрізають хрящі й продовжують білування. Знявши шкурку, видаляють вушні хрящі й на¬тягують шкурку на правилку. Кінці шкурки задніх лап міцно прив'язують шпагатом до рейок, щоб шкурка не опускалася з правилки, і вішають сушити. Потім при¬ступають до потрошіння тушки. Спочатку треба відрізати передні лапки, а потім голо¬ву. Якщо тушки призначаються для здавання торговель¬ним організаціям, то голова й одна задня ніжка не зрі¬заються. До речі, кроляча голова дуже м'ясиста. Вона містить багато клейковини, тому дає чудовий навар для супів і холодцю. Сушити шкурки треба в добре натопленій кімнаті, а влітку — на повітрі в затінку. Треба слідкувати, щоб вони добре висохли, але не пересохли, інакше будуть ламатися. При визначенні сортності, крім густоти й міц¬ності волосяного покриву, враховуються наявність плі¬шин, чистота й товщина міздрі (зворотний до волосяно¬го покриву бік шкурки). На ній не повинно бути темних пігментних плям, які вказують, що линяння не було пов¬ністю закінчене. Не повинно також бути порізів і розривів шкурки.
Сообщение отредактировал Андрій - Четвер, 22.09.2011, 17:29 |
|
|
|
Beso | Дата: Неділя, 09.10.2011, 23:16 | Сообщение # 83 |
Группа: Друзья
Сообщений: 1212
Репутация: 144
Статус: Offline
| Всем привет ! Интересно, по чем "Кроликофф" принимают шкуры ? Кто-то уже узнавал ? Кроликофф - Придбаємо шкурки кролів
В Днепре закупщики уже по 6-8грн дают.
|
|
|
|
Саша_Вознесенск | Дата: Неділя, 09.10.2011, 23:33 | Сообщение # 84 |
Группа: Видалені
| У нас принимает какая то фирма по 50 гр кило высушеных
|
|
|
|
Андрій_Бучач | Дата: Неділя, 09.10.2011, 23:40 | Сообщение # 85 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 760
Репутация: 46
Статус: Offline
| saha48, Це я думаю нормальна ціна.
|
|
|
|
Саша_Вознесенск | Дата: Неділя, 09.10.2011, 23:45 | Сообщение # 86 |
Группа: Видалені
| если одна шкурка весит 250-300 грам
|
|
|
|
Маруся | Дата: Вівторок, 11.10.2011, 17:29 | Сообщение # 87 |
Группа: Друзья
Сообщений: 646
Репутация: 22
Статус: Offline
| Я не знаю кто по чем принимает, зато пробую вычинить сама. Пока провела только мездрование, сейчас шкуры плавают в растворе воды с пищевой содой для окончательного обезжиревания. Потом допишу, что в результате этого получилось. Но в принципе сам процесс трудоемкий и отнимает много времени.
|
|
|
|
nik20093 | Дата: Вівторок, 11.10.2011, 23:30 | Сообщение # 88 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 355
Репутация: 25
Статус: Offline
| Маруся, шкурка кролика не такая уж и простая в выченке, намного проще вычинить скажем лису, норку, куницу. Если с первого раза не получится, не расстраивайтесь попробуйте снова, особое внимание обратите на процесс мездрения, шкурка кролика очень жирная, постарайтесь не подрезав корни волос и не порезав саму кожу удалить ножом весь жир (убрать все молочко). Процесс трудоемок, не спешите, наберитесь терпения и у Вас все получится. Удачи.
0962071220
|
|
|
|
Маруся | Дата: Середа, 12.10.2011, 15:29 | Сообщение # 89 |
Группа: Друзья
Сообщений: 646
Репутация: 22
Статус: Offline
| Спасибо за напутствие. Я особо и не спешу никуда. у меня всего то 4 шкурки завалялось вот и решила попробовать. уже дошла до процесса дубления. Добавлено (12.10.2011, 14:29) --------------------------------------------- Итак, процесс дубления завершон, могу сказать, что в принципе что-то где-то в какой-то степени и получается. в некоторых (хорошо очищенных местах) шкурка даже похожа на натуральный замш.
|
|
|
|
Лантана | Дата: Понеділок, 17.10.2011, 00:22 | Сообщение # 90 |
Группа: Видалені
| Когда-то давно хотела меховую безрукавку, подруга привезла из села шкурки (дедушка кролей держал). Выделывала по книжке. Одну подпортила (слишком сильно скребла). Безрукавку успешно сносили Наверное по-этому мне так рексов хочется завезти.
Сообщение отредактировал Лантана - Понеділок, 17.10.2011, 00:23 |
|
|
|
|
|