|
инструменты, станки, сварочные апараты
| |
lemish | Дата: Неділя, 27.05.2012, 14:33 | Сообщение # 61 |
| на деяких упаковках з таких дисків (кріплення 22,2) є застереження НЕВИКОРИСТОВУИАТИ НА КШМ.Хоча я незустрічав ні одного станка з таким посадочним діаметром.Такі диски заборонено продавати, але ми живемо в Україні.Співробітник на дачі гілочки пиляв таким девайсом-результат смерть.І ще я знаю купу подібних випадків.Техніка безпеки понад усе!
|
|
|
|
Влад_Луцьк | Дата: Неділя, 27.05.2012, 14:44 | Сообщение # 62 |
Статус: Offline
| lemish, на станках 32.2 мм ніби точно не пам'ятаю, бо в мене точило саморобне було там посадочне 22.2 мм (так токар виточив) і я купляв втулку на круг 32,2 мм. Точно не знаю посадочного циркулярного станка. Болгаркою дерево різати це жорстоко! Я особисто тільки раз різав планки, а точніше робив кут 90 і то там круг тільки різав 2 см. А поздовж різати, то не за які гроші не різатиму! Я собі акуратно лобзиком!
|
|
|
|
sanek | Дата: Неділя, 27.05.2012, 23:34 | Сообщение # 63 |
| Quote (Влад_@) на станках 32.2 мм ніби точно не пам'ятаю точнее 32 ровно
санёк
|
|
|
|
levkrol | Дата: Понеділок, 28.05.2012, 09:49 | Сообщение # 64 |
| Влад_@, какая модель сварочного апарата у тебя и как в работе он - проверяли уже?
Сообщение отредактировал okocha - Понеділок, 28.05.2012, 09:53 |
|
|
|
Сергей_Юрьевка | Дата: Понеділок, 28.05.2012, 11:22 | Сообщение # 65 |
| okocha, Юра, исходя из того что Влад_@ 14 лет, он точную оценку дать не сможет, ведь его нужно прогнать нормально, чтобы оценить плюсы и минусы. У меня EDON 160, в работе безотказный, работал ним часами, без перегревов и отказов, дугу держит стабильно. Для всех инверторов опасна сырость.
Сообщение отредактировал AmonRa5 - Понеділок, 28.05.2012, 11:22 |
|
|
|
Влад_Луцьк | Дата: Понеділок, 28.05.2012, 14:04 | Сообщение # 66 |
| okocha, ІІСТ-140 варив хресний ним в більшості і метал не зачищав від іржі в деякий випадках і все добре варилося! Я думаю апарат суперовий:) Так як хресний задоволений, а він варив багатьма сварочними апаратами...
|
|
|
|
levkrol | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 09:43 | Сообщение # 67 |
| AmonRa5, Влад_@, cпасибо.... Добавлено (29.05.2012, 08:43) ---------------------------------------------
Quote (AmonRa5) okocha, Юра, исходя из того что Влад_@ 14 лет, он точную оценку дать не сможет, ведь его нужно прогнать нормально, чтобы оценить плюсы и минусы. У меня EDON 160, в работе безотказный, работал ним часами, без перегревов и отказов, дугу держит стабильно. Для всех инверторов опасна сырость. как он варить тонкий метал? 4-5 електродами тянет? как на счет перегревов?
|
|
|
|
Влад_Луцьк | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 12:45 | Сообщение # 68 |
| okocha, в EDON ММА-165P струм 20-160А, то електродами 2.0 мм - 4.0 мм. На своєму ІІСТ-140 вару електродами 3.0 мм марки Моноліт:) Тонкий метал не пробував але попробую обовязково
|
|
|
|
ViktorUA | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 13:10 | Сообщение # 69 |
| народ! болгарка - самий травмонебезпечний інструмент. різати єю дерево дозволено лише камікадзе.
як власник майже повного арсеналу Фіолент скажу наступне: не фонтан. для дому годиться, для роботи цілий день - ні, помре зразу.
акум. шурупокрути фіолент - гівно повне, викиньте і візьміть щось толкове. у мене Хітач - задоволений як слон. навіть бюджетна серія DVF на голову вище всього дешевого неоптрібу. а DV літій-іонними акум. - взагалі космос. як не як, а шурупокрут таки основний інструмент. а ще на дешевих шурупокрутах такі патрони, що свердління там можливе лише в теорії.
є у мене ще два шурупокрути від розетки, фіолент звичайно, так їх розробникам так вслід врізати по помідорах за те, як придумано кріплення бітки...
лобзики фіолент - біль-менш. особливо ті, шо потужніші. і взагалі, купуючи фіолент вибирайте моделі з найбільшою потужністю. на фігню дорожче, але склепано значно надійніше. як би там не було, а я хочу хітач на акумі. от розбагатію...
циркулярки - мона юзати. маю дві штуки. в однієї вже редуктор погримує, але ріже. єдине, що столик фіксується хліпкувато.
у перфа шось дуже швидко щітки накрились, але схоже що у фіолента це тенденція. видно китайці виготовляючи якоря десь не допрацювали, але китайцяв воно й не дивно. є ще дебелий перф, самий потужний. лупе, правда важкий, чорт. брендові аналоги і легші, і енергію удару мають кращу, але для дому - конає.
болгарки, ті шо 2 кВт - нормальні. менші не знаю. в мене менша болгарка - якесь китайське лайно, але якусь дрібничку можна перетерти, ножі культиватора до мотоблока точу...
от шо цілком пристойне у фіолента, так це дрилі. дрилять. але важкі. правда з появою проф. хітача необхідність у дрилях відпала зовсім. хіба-що фарбу розбовтати.
міксер фіолентівський - вєщь. забадяжити трохи якого розчину - саме те. і потужний, і тримати зручно.
фреза - так собі. не для всього згодиться.
цепна електрична пилка - так собі. а всі дешеві - фігня. масло у всіх протікає. у боша - не протікає. загадка природи. той цеп, що йде з фіолентом відразу викидаємо і купуємо пару нормальних. а тим хіба-що піноблоки різати.
рубанки - так собі. регулювання глибини стругання зроблено трохи коряво, як на мене. маю два штуки з різними типами ножів, чорновий/чистий струг.
шліфмашинки двох типів - пока не напрягали, нормально. але знову ж, важкі, холера. так бува нашліфуєшся, шо року відпадають.
http://electromotor.com.ua/video/stanki-stanok/3292-md-250-85-r-120 в цьому верстаті реалізація деяких функцій викликає питання. 1. кріплення лінійки трохи гавайське. таке було на савєцьких верстатах. у баті харківський верстат, так ми так заколопувались пересувати лінійку... 2. реалізація торцювання також викликає сумніви, але тра дивитись на місці. по відео не оціниш, наскільки точно витримується кут при повторному різанні. конструкція виглядає хліпкувато. 3. і шо, щоб щось стругнути, тра знімати пилку? а не геморрр?
у мну отака штука http://www.mirelectro.kiev.ua/index.php?productID=4828 близький родич того енергомаша, що згадувався вище. працювати дуже зручно. але... накрилась якась байда в кнопці "пуск" і от тепер тра її випаяти і морочитись шукати заміну. є підозра, що параметри електроживлення у мене трохи того...
ЗІ. це так коротко і весело про електроінструмент.Добавлено (29.05.2012, 12:10) --------------------------------------------- додам про інвертори.
приглядайтесь до ТТХ зварювальників. є агрегати на понти дорожче, але з корисними релюхами на борту. реле, яке регулює струм, якась мулька, що допомагає запалити дугу, подаючи збільшений струм, ще там щось. навіть у такого ламера як я виходило варити. а мій тесть, газоелектрозварювальник, каже шо це цяця. маска хамелеон - окрема цяця.
|
|
|
|
levkrol | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 14:42 | Сообщение # 70 |
| http://zhitomirskaya-obl.prom.ua/p422626....ok.html - вот это вещь и нашого производства, если брать то лучше такой станок.
Сообщение отредактировал okocha - Вівторок, 29.05.2012, 14:43 |
|
|
|
ViktorUA | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 14:53 | Сообщение # 71 |
| о, а я і не знав, що в Новограді таке клепають. з виду досить просто, а значить надійно. але з приводу ціна/функціональність думаю будуть питання.
|
|
|
|
levkrol | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 15:06 | Сообщение # 72 |
| Quote (ViktorUA) але з приводу ціна/функціональність думаю будуть питання. думаю він буде працювать досить довго, а до такої станини як там можно доробити що завгодно - це не станки вагою по 50-100 кг, що руку боїшся покласти, щоб не зігнути щось, головне основа, що одна направляюча лінійка коштує в цьому станку....
|
|
|
|
ViktorUA | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 15:14 | Сообщение # 73 |
| але є ще один жирний мінус, який я відразу не вгледів. 380 вольт. тому це скоріше для підприємств, аніж для приватного використання.
|
|
|
|
levkrol | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 15:16 | Сообщение # 74 |
| Quote (ViktorUA) але є ще один жирний мінус, який я відразу не вгледів. 380 вольт. тому це скоріше для підприємств, аніж для приватного використання. вони можуть зробити і на 220 вольт чи продати взагалі без мотора я звонив.....
|
|
|
|
ViktorUA | Дата: Вівторок, 29.05.2012, 15:31 | Сообщение # 75 |
| тоді це гарний варіант. йому б ще рухому платформу для торцювання...
|
|
|
|
|
|