|
Кокцидиоз
| |
victor | Дата: Субота, 09.09.2017, 09:32 | Сообщение # 3496 |
Статус: Offline
| Цитата USK (  ) 1) цикл у кокцидии - 7 дней! - для чего нам это помнить? - Для того чтоб дать профилактическую дозу на 6-той день. Чтоб вылуплявшаяся на седьмой день гадость, попала в адскую атмосферу! НЕ - РАЗ От написали багато, а дайте відповідь, кокцидії у вас по числам вилуплуються 1 і 7 цисла, з 2...по....6 іхні родичі близькі чи дальні не розмножуються. Все воно то так а на практиці, не виходить, як припалиш їх місяця три всіх без виключеня і в молоді і в старших. Далі можливо і можна побавитись, а на практиці я не бачив нікого кому б це вдалося. За виключенням вас звичайно.
|
|
|
|
USK | Дата: Субота, 09.09.2017, 11:43 | Сообщение # 3497 |
| Віктор, не розумію вас... Уже два роки тому я викладав в цій темі рекомендації по утримуванні Кокцидіозу "в рамках", дешевими профілактичними препаратами... Який мені рекомендували у нашій Ветакадемії, і взятий не зі стелі, не одну промислову ферму витягнуто таким чином. Люди дисертації захищали...
- Що важкого - Обрати собі 3 дні в тижні, і пропоювати в ці дні одним з трьох обраних препаратів? Наприклад: я собі обрав - п'ятницю, суботу, неділю. Перший тиждень - йод (1куб. на літр води). Другий тиждень - трисульфон (вже не пам'ятаю дозу). Третій тиждень - ще якийсь кокцидіостатик. І далі - щотижня - по колу....
- Ось, за декілька тижнів - отримаєш, що ти встановлюєш кокцидіям - коли їм вилуплюватись, а не вони тобі.
Якщо пропустити - шість господарств, з якими контактую в живу, тут в моєму районі (не рахуючи два моїх)... Можу викласти - надцять Приватних Повідомлень - подяки, з цього форуму...
Так, переважно у всіх, відбуваються всплески - два-три рази протягом першого року. Але це вже 1-2 кролі з виводку, а не увесь виводок!!! (увесь час пам'ятаємо - Четвертий розділ, мого "оповідання"!) З такими всплесками - читаємо Перше речення, "оповідання".!!! - Без найменшого вагання! В цих випадках - час не на нашому боці!!! Ну і як казав вище - такій мамці ставимо - перший мінус. Два, три окроли і ти побачиш, що "стріляє" тільки в певних... - Готуй їй заміну, зі свого ремонту!!!
Поступово, по кроку, по кусочку - боремось за Імунітет!!! Піднімаємо його - з кожним виводком, з кожним поколінням!!!
P.S. Я вже неодноразово писав в цій темі, коли я отямився... Що не ліками й препаратами воювати треба... В 2014 році, був в столиці і їздив на екскурсію в Межигір'я (януковича)... Спеціально роздивитись як там кролів тримають. (задовго до 14-го, в пресі та на TV проскакувала інформація що там тримають...) - Офігів!!! Бо там їх - не тримають!!! Там вони - просто живуть!!! На волі! Усюди де можуть зайти... Є і кролятник на 20 кліток, в літку - пустий... На зиму - що зловлять, посадять в клітки, щоб по снігу не ловити, як замовлять на стіл. А решта - далі собі живе... Ніхто, жодного разу, там кролів - не пропоював, і тим більше - не колов!!! Казали працівники господарства, що переважно господар та гості влаштовували полювання (по п'яній) на тих кролів... ))) То ж і на стіл - рідко коли "в лови" бавились...
От скажи - за рахунок чого вони там прекрасно жили і себе почували? Чи той 6 метровий паркан стримував гемку чи міксу? Як тут часто говорять...
(я там навмисно ходив і придивлявся - кролячі горохи там - усюди, у найвіддаленіших місцях. І - багато!)
|
|
|
|
victor | Дата: Субота, 09.09.2017, 12:21 | Сообщение # 3498 |
| Не знаю що там у Міжгір"ї, я радив би хто хоче побороти кокцидіоз, у господарстві, взяти 3 виводки по інструкції Констянтина, а 3 інших погодувати маму перед заплідненям під час і молодь до 60 днів одним з трех видів корму пуріна, рекорд, кремікс з кокцидіостатиком. І зрівняєте результати. Добавлено (09.09.2017, 12:21) --------------------------------------------- І пофіг, що за порода і де брали. А після того як потримаєте з пів року, то можна бавитись і експериментувати...ставити +1, чи -1.
|
|
|
|
Саня_Добра | Дата: Субота, 09.09.2017, 15:36 | Сообщение # 3499 |
| Цитата USK (  ) Віктор, не розумію вас... Уже два роки тому я викладав в цій темі рекомендації по утримуванні Кокцидіозу "в рамках", дешевими профілактичними препаратами... Який мені рекомендували у нашій Ветакадемії, і взятий не зі стелі, не одну промислову ферму витягнуто таким чином. Люди дисертації захищали...
- Що важкого - Обрати собі 3 дні в тижні, і пропоювати в ці дні одним з трьох обраних препаратів? Наприклад: я собі обрав - п'ятницю, суботу, неділю. Перший тиждень - йод (1куб. на літр води). Другий тиждень - трисульфон (вже не пам'ятаю дозу). Третій тиждень - ще якийсь кокцидіостатик. І далі - щотижня - по колу....
- Ось, за декілька тижнів - отримаєш, що ти встановлюєш кокцидіям - коли їм вилуплюватись, а не вони тобі.
Якщо пропустити - шість господарств, з якими контактую в живу, тут в моєму районі (не рахуючи два моїх)... Можу викласти - надцять Приватних Повідомлень - подяки, з цього форуму...
Так, переважно у всіх, відбуваються всплески - два-три рази протягом першого року. Але це вже 1-2 кролі з виводку, а не увесь виводок!!! (увесь час пам'ятаємо - Четвертий розділ, мого "оповідання"!) З такими всплесками - читаємо Перше речення, "оповідання".!!! - Без найменшого вагання! В цих випадках - час не на нашому боці!!! Ну і як казав вище - такій мамці ставимо - перший мінус. Два, три окроли і ти побачиш, що "стріляє" тільки в певних... - Готуй їй заміну, зі свого ремонту!!!
Поступово, по кроку, по кусочку - боремось за Імунітет!!! Піднімаємо його - з кожним виводком, з кожним поколінням!!!
P.S. Я вже неодноразово писав в цій темі, коли я отямився... Що не ліками й препаратами воювати треба... В 2014 році, був в столиці і їздив на екскурсію в Межигір'я (януковича)... Спеціально роздивитись як там кролів тримають. (задовго до 14-го, в пресі та на TV проскакувала інформація що там тримають...) - Офігів!!! Бо там їх - не тримають!!! Там вони - просто живуть!!! На волі! Усюди де можуть зайти... Є і кролятник на 20 кліток, в літку - пустий... На зиму - що зловлять, посадять в клітки, щоб по снігу не ловити, як замовлять на стіл. А решта - далі собі живе... Ніхто, жодного разу, там кролів - не пропоював, і тим більше - не колов!!! Казали працівники господарства, що переважно господар та гості влаштовували полювання (по п'яній) на тих кролів... ))) То ж і на стіл - рідко коли "в лови" бавились...
От скажи - за рахунок чого вони там прекрасно жили і себе почували? Чи той 6 метровий паркан стримував гемку чи міксу? Як тут часто говорять...
(я там навмисно ходив і придивлявся - кролячі горохи там - усюди, у найвіддаленіших місцях. І - багато!)
ваша схема - використовую досить довго понад 1,5 року - Народ! - Закінчуйте дурницями займатись!
Значиться - так! Якщо погортаєте цю тему зможете побачити як я (мої кролики) страждали від цієї зарази протягом 2-х років. Я як і більшість новачків вчився від старших - тут, на форумі, і при зустрічах... І ліків багато перепробував, і умови для кролів змінював... А по пів виводка з кожного окролу губив! Надоїло мені це все, прикинув скільки я вже потратив на боротьбу з цим - і вирішив!
Вирішив скористатись територіальною особливістю проживання, так як у Львові одина з найкращих Вет-академій. Звернувся, підказали професора, поговорив... Три тижні до мене приїзджали студенти - брали аналізи калу, мазки з кролів, кліток... Виявили - Три різновиди кокцідій! Правда - заспокоїли, пояснили що це нічого особливого, в загальному їх відомо біля 30-ти. Це - "нормальний фон" тварин капрофагів...
А тепер - УВАГА! саме цікаве! Те, що чомусь тут на форумі я - не бачив! Спора кокцидії - інкубаційний період - 7-м днів!!!
Хто придумав робити пропойку - 1 - 2 рази до віку кролика 3-4 місяці !!!???? Це даремно витрачені кошти, час, нерви... Якими б ліками ви не користувались.
Що мені порекомендували: Враховуючи, що кокцидіоз кроленя отримує в спадок, після першого прикладання до цицьки, але його в цей період захищає імунітет мамки - не має сенсу боротись з цим до поки кролики в гнізді. Як тільки кролики починають братись за основні корма, його ЖКТ зазнає змін, що супроводжується зниженням імунітету. Ось тут час йому допомогти і підтримати, так як додаткове отруєння виділенями життєдіяльності кокцидій може завдати великої шкоди.
Метод: Бачимо що кролики почали приймати основні корма, 1) перестаєм експерментувати з кормами, утримуємся від соковитих та мокрих кормів (корнеплоди, бульба і т.д.) на 1-н тиждень. 2) вибираємо зручні для себе - 3 дні в тижні, 3) добавляємо до води - профілактичні дози та ліки (перелелік тут в темі більш ніж широкий) 4) чередуємо їх, змінюючи що-тижня інший. Так як коцидії вміють звикати до всіх ліків. ОСЬ ЧОМУ ВСІ КОКЦИДІОСТАТИКИ, ЩО ДОДАЮТЬСЯ ДО КОРМІВ, З ЧАСОМ ПЕРЕСТАЮТЬ ПРАЦЮВАТИ! 5) до віку кролика 2,5 місяці! Надалі імунітет здорового кролика справиться сам.
Наприклад (як я роблю, тобто навчили мене): В п'ятницю починаю, й по неділю - додаю в воду Солікокс (3-дні). На наступну п'ятницю - додаю Байкокс (3-дні) Ще через неділю - Йодована вода (1мл йоду 5% на - 1 літр води). Нема ліків (не встиг купити - або ще щось...) даю - Йодовану воду...
Що ми отримуємо? Спори, що були вдкладені до попередньої пропойки, вилупляться в непридатне середовище та гинуть, не встигаючи розмножуватись! Так як ми заздалегідь почали пропойку. На жаль вилікувати кролика повністю (щоб він був стерильний від кокцидій) - не можливо!
Я вже перевірив цей метод протяком 3-х місяців. Загальна кількість кроликів, що вже пішли на забій +/- 50шт. Жодного ураження органів.. (нирок, печінки) Було зауважено лише одного кролика, що трошки вздувся + рідкі виділення, після того як затримав пропойку на 1-н день (був у відрядженні). Ніякого додаткового лікування не надавав.
Після початку застосування цього методу, без зміни кормів (сіно + зерносуміш "6-злаків" + вода + 2 рази в тиждень морква), відмічаю збільшення середньої маси тушки на 250-300 гам! Що погодьтесь - дуже тішить! 
- Хай ваші кролики будуть здорові!
Сообщение отредактировал Саня_Добра - Субота, 09.09.2017, 15:37 |
|
|
|
LSergey | Дата: Субота, 09.09.2017, 17:40 | Сообщение # 3500 |
| Ну наконец-то!!! Молодцы ребята!!!
Цитата Саня_Добра (  ) до віку кролика 2,5 місяці! Надалі імунітет здорового кролика справиться сам. А вот это немного не так. Не совсем иммунитет. Кислотность в ЖКТ тому виной.
|
|
|
|
USK | Дата: Неділя, 10.09.2017, 12:58 | Сообщение # 3501 |
| Цитата LSergey (  ) А вот это немного не так. Не совсем иммунитет. Кислотность в ЖКТ тому виной А якщо, як писав вище, замінити слово [Кокцидіоз], словом [Риніт]???
Тобто, у мене постійно 1 - 2 кроля, з виводку доводилось лікувати від Реніту. Нічого специфічного не виконував, а смаркачів вже й не пам'ятаю... - Куди поділись?
Та сама історія з Пододерматитом... Нові клітки, підлога - сітка, трапіки з фанери, щотижня мию, обробляю різними препаратами... Кролям натоптиші - обробляю, мажу, пластирем замотую компреси... - все було в пусту, даремно час та гроші тратив. Самки під час сукрольності до крові набивали лапи, що аж плакати над ними хотілось... Одного разу самка 4 дні після окролу перестала вставати, бо та зараза аж між пальцями була... Жодні мазі, пшикалки, антибіотики - не допомагали... Розклав мальків в інші гнізда і добив самку...
Теж, нічого не змінюючи - нема тепер!
Цитата victor (  ) одним з трех видів корму пуріна, рекорд, кремікс з кокцидіостатиком. Віктор, за два тижні той кокцидіостатик, що йде в кормі, кокцидіям - до лампочки! Звикають вони до нього... Пуріна, для лактуючих та старт 42046 (який я використовую) - без кокцидіостатиків!!! І від нового року, ніякими пропойками, вже - не бавлюсь... Не потрібно воно здоровій тварині... А підсосним, які хоч раз в день зловлять цицьку - тим більше!
Цитата victor (  ) І зрівняєте результати. Господарство №1 (біля дому): маточне поголів'я - 20 голів (16 робочих, 2 ремонт, 2 самця) щотижня - 2 самки кроляться. Годування: зарносуміш (6-7-8 злаків) + сіно (переважно люцерна) + морква + вода + сіль (розвішані брикети).
Господарство №2 (15км від дому): Маточне поголів'я - 38 голів (32 робочих,, 4 ремонт, 2 самця) щотижня - 4 самки кроляться. Годування: Пуріна 42046 + морква + вода - до 25 днів малькам, Пуріна 42047 + морква + вода - всім решта...
Графік і там і там однаковий, по системі Макляк... 56 денний цикл (напів-плотний) фото - давнє (2016 рік)... що було під рукою.

Середня вага тушки без лап та голови, в 3 місяці, що там що там - 1,630 кг (середньомісячна цифра). - Що ще зрівняти?
Сообщение отредактировал USK - Неділя, 10.09.2017, 13:02 |
|
|
|
LSergey | Дата: Неділя, 10.09.2017, 17:52 | Сообщение # 3502 |
| Цитата USK (  ) А якщо, як писав вище, замінити слово [Кокцидіоз], словом [Риніт]??? До лампочки. Кокцидии все равно, сильный, или слабый имунитет. Это ни как не влияет на её развитие.
|
|
|
|
USK | Дата: Неділя, 10.09.2017, 20:46 | Сообщение # 3503 |
|
|
|
|
|
Усар_Юрій | Дата: Неділя, 10.09.2017, 21:30 | Сообщение # 3504 |
| USK, LSergey, та багато інших користувачів за період часу від коли зареєструвався на сайті вам і всім активним відвідувачам цього сайту зробив свої висновки толтрасан рулить випойку роблю в 28-30 днів одноразово потім через 90-100 ремонтним КРАСОТА Це по моїх кролях протягом 2 років
Сообщение отредактировал Усар_Юрій - Неділя, 10.09.2017, 21:35 |
|
|
|
LSergey | Дата: Неділя, 10.09.2017, 21:33 | Сообщение # 3505 |
| USK, таки да, таки да Возможно мы с тобой по разному трактуем понятие иммунитет.
|
|
|
|
Nikola16 | Дата: П`ятниця, 06.10.2017, 12:28 | Сообщение # 3506 |
| Доброго всім дня. Хочу пропоювати кроленят 1 тиждень розчином йоду (1 кубик на 1 літр води) протягом 3 днів, а на наступний тиждень препаратом Солікокс. Питання: як краще давати його кролям (у воді чи шприцом прямо в рот) для профілактики і у якій дозі (у інструкції стоїть 0,4 кубика на 1кг)? Добавлено (06.10.2017, 12:28) --------------------------------------------- Хто може, напишіть, будь-ласка, ефективні і недорогі кокцидіостатики. Буду дуже вдячний.
|
|
|
|
storozhv | Дата: П`ятниця, 06.10.2017, 13:40 | Сообщение # 3507 |
| Цитата Nikola16 (  ) Хто може, напишіть, будь-ласка, ефективні і недорогі кокцидіостатики. Буду дуже вдячний Йод, молочна кислота для випойки, діакокс порошок в корм.
|
|
|
|
Nikola16 | Дата: Субота, 07.10.2017, 18:31 | Сообщение # 3508 |
| А яке співвідношення молочної кислоти до води потрібно брати? Добавлено (07.10.2017, 18:31) --------------------------------------------- Підскажіть, будь-ласка: купив порошок Бровафом новий, та не знаю, як йгго застосовувати при лікуванні. При профілактиці там написано, скільки чого потрібно, а при лікуванні ні. Може хтось знає, то підкажіть, як правильно?
|
|
|
|
storozhv | Дата: Субота, 07.10.2017, 19:19 | Сообщение # 3509 |
| Цитата Nikola16 (  ) А яке співвідношення молочної кислоти до води потрібно брати? Як хто дає, я даю 2 мл на л. води.
|
|
|
|
Nikola16 | Дата: Субота, 07.10.2017, 20:11 | Сообщение # 3510 |
| А Бровафом новий?
|
|
|
|
|