|
"Обустройство бойни для кроликов"
| |
pawketzaitsev | Дата: Неділя, 04.01.2015, 14:46 | Сообщение # 1 |
Группа: Видалені
| Просьба ко всем пользователям, в теме общаться по теме. Добавлено (04.01.2015, 13:46) --------------------------------------------- И так! Это призыв к действию! Скептик Вы (обращение к каждому гражданину) или оптимист, много ли, часто ли продаете Мясо кролика так или иначе эта тема вас касается, потому что реалии заставляют задуматься о завтрашнем дне и своем о будущем в кролиководстве в целом. Изначально понимаю, что поднять и внедрить в жизнь такой тяжелый вопрос будет не так легко.. И поверьте, ищу я "однодумців" а не обратное - по балаболить. Надеюсь высветленные нормативные документы, разъяснения ситуаций помогут как мне, так и многим не безразличным людям в организации пункта по убою животных (кроликов). Скажу сразу, что этот вопрос не может не затронуть консолидацию кролиководов отдельных населённых пунктов, регионов для создания полного цикла производства и образования собственного бренда, торговой марки...
|
|
|
|
изюм-кролик | Дата: Неділя, 04.01.2015, 14:50 | Сообщение # 2 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2021
Репутация: 220
Статус: Offline
| pawketzaitsev, Итак ,с чего же начать!
|
|
|
|
pawketzaitsev | Дата: Неділя, 04.01.2015, 15:12 | Сообщение # 3 |
Группа: Видалені
| изюм-кролик, а начинать надо хотя бы с "Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин"Добавлено (04.01.2015, 14:06) --------------------------------------------- изюм-кролик, Роман, хотя я наивный надеялся на поддержку Добавлено (04.01.2015, 14:07) --------------------------------------------- 4. Ветеринарно-санітарні вимоги до бойні 4.1. Бойню розміщують поза населеним пунктом на відстані не менше 1000 м до тваринницьких приміщень з підвітряного боку до пануючих вітрів. Вона повинна мати визначену санітарну зону, підвищений рельєф ділянки з пологими схилами. Забороняється будівництво бойні на території колишніх кладовищ, скотомогильників, звалищ та за наявності високого залягання поверхневих ґрунтових вод. 4.2. Територія бойні повинна мати три основні зони: зона передзабійного утримання - призначена для приймання, ветеринарного огляду та передзабійної витримки тварин. У ній обладнують платформу для вивантаження худоби, ваги, базу передзабійного утримання тварин (відкриті або закриті загони, забезпечені водою), карантинне відділення та ізолятор з окремою ємністю для збору і дезінфекції стічних вод, а також майданчик для складання і біотермічного знешкодження гною та майданчик для Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин санітарної обробки автотранспорту після вивантаження тварин. Карантинне відділення та ізолятор розміщують відособлено і відгороджують; зона основного виробництва - призначена для забою та первинної переробки тварин, ветеринарно-санітарної оцінки продуктів забою, їх охолодження або заморожування та зберігання. Виділяють окреме приміщення, відокремлене від технологічних цехів, обладнане устаткуванням (автоклав, чан для проварювання тощо) для знешкодження (знезараження) конфіскатів, продуктів забою хворих тварин та холодильною камерою для їх зберігання, а також приміщення для первинної переробки кишкової сировини і засолювання та зберігання шкірсировини; зона допоміжних споруд - вміщує адміністративне приміщення, Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин господарські будівлі, склад для кормів тощо. 4.3. Виробничі відділення бойні розташовують з урахуванням послідовності технологічних процесів переробки й обладнують у відповідності з чинними нормативно-технічними документами. При цьому не допускається перетинання зустрічних виробничих потоків: тварин, сировини тощо, що забезпечує мінімальне забруднення м'яса та інших продуктів забою. При вході у виробничі відділення встановлюють постійно діючі дезкилимки. Вікна обладнують захисними сітками від комах. Підлогу у виробничих приміщеннях виготовляють із матеріалів, стійких до агресивного середовища, які легко миються і добре дезінфікуються (бетон, кахель тощо) та дозволені для використання у Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин м'ясопереробній промисловості. Ухил має бути у бік каналізації. Приміщення захищають від проникнення гризунів. На підприємстві також створюється необхідний запас засобів для дезінфекції, дезінсекції та дератизації, а також обладнується кімната для прання спецодягу. 4.4. Свиней переробляють на лінії забою великої рогатої худоби, а овець та кіз - на окремій ділянці підвісного конвеєра. Для забою птиці, кролів та нутрій бойні дообладнують спеціальними відділеннями. У них передбачають приміщення для приймання та переробки кролів і птиці, обробки і сушки шкурок та пір'я, камеру охолодження, санітарну камеру тощо. ( Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин) 4.5. У холодильниках обов'язково виділяють ізольовану камеру відповідної ємності для зберігання м'яса, зразки якого направлені для лабораторних досліджень у державну лабораторію ветеринарної медицини, а також м'ясопродуктів, які дозволяється використовувати лише після знешкодження. 4.6. На бойні мають бути визначені і відповідно обладнані точки ветеринарно-санітарного контролю для проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою (вішала, столи тощо). Також виділяють окрему кімнату для роботи спеціалістів ветеринарної медицини, де обладнують місце для проведення дослідження на трихінельоз, мікроскопії мазків-відбитків, інших необхідних лабораторних досліджень, ведення документації тощо. Ветеринарно-санітарні правила для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин 4.7. Персонал бойні зобов'язаний проходити медичний огляд у встановленому порядку та мати особисті медичні книжки. 4.8. Роботодавець зобов'язаний забезпечити усіх працівників спеціальним одягом, взуттям за встановленими нормами. Працювати без спецодягу та взуття забороняється. На бойні мають бути шафи з відокремленими відділами для власного та санітарного одягу працівників; душ; рукомийники з підведенням гарячої і холодної води, крани яких не відкриваються руками, а також мило, рушники, аптечка. Уживати їжу та курити у приміщенні бойні забороняється. Добавлено (04.01.2015, 14:12) --------------------------------------------- 5. Організація ветеринарно-санітарного нагляду та контролю на бойні
5.1. Головний державний інспектор ветеринарної медицини району (міста) зобов'язаний вести облік боєнь. Ветеринарно-санітарний нагляд та контроль на бойні проводиться відповідно до Положення про державний ветеринарно-санітарний нагляд та контроль за діяльністю суб'єктів господарювання щодо забою тварин, переробки, зберігання, транспортування й реалізації продукції тваринного походження та інших нормативно-правових актів.
5.2. За необхідності кожна бойня повинна мати погоджений та затверджений у державній установі ветеринарної медицини план забою тварин із зазначенням днів тижня та часу забою.
5.3. Худобу, що надходить на бойню, піддають ветеринарному огляду, вибірковій термометрії, за необхідності биркують. Тварини із зони посиленого радіоекологічного контролю та з населених пунктів, критичних за забрудненням радіонуклідами, підлягають дозиметричному дослідженню згідно з Правилами передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів ( z0524-02 ). До забою допускаються тільки клінічно здорові тварини за наявності відповідних ветеринарних документів, виданих в установленому порядку. Забій тварин здійснюється згідно з вимогами нормативно-правових актів та нормативно-технічних документів.
5.4. Забороняється забій тварин, хворих та підозрілих у захворюванні заразними хворобами, зазначеними у Правилах передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів ( z0524-02 ).
5.5. Туші, внутрішні органи та інші продукти забою підлягають обов'язковій ветеринарно-санітарній експертизі відповідно до діючих правил.
5.6. Облік передзабійного ветеринарного огляду тварин та результатів ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та інших продуктів забою на бойні ведуть у відповідних журналах установленої форми.
5.7. М'ясо та шкури, що випускаються із бойні, підлягають остиганню та клеймуванню згідно з Інструкцією по клеймуванню м'яса, затвердженою наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 12.06.1997 N 19 ( z0447-97 ) і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 25.09.1997 за N 447/2251 (із змінами), та Інструкцією з порядку ветеринарного клеймування шкіряної та хутрової сировини, затвердженою наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 03.07.2001 N 52 ( z0855-01 ) і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 03.10.2001 за N 855/6046.
5.8. Реалізація та перевезення продукції тваринного походження, отриманої на бойні, проводиться з відома офіційного лікаря ветеринарної медицини або іншого спеціаліста державної установи ветеринарної медицини з дотриманням діючих ветеринарно-санітарних вимог транспортними засобами, що мають санітарний паспорт. { Пункт 5.8 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства N 558 ( z1627-12 ) від 12.09.2012 }
5.9. Після забою тварин та їх первинної переробки проводять санітарну обробку приміщень та обладнання згідно з Інструкцією щодо миття і профілактичної дезінфекції на підприємствах м'ясної і птахопереробної промисловості, затвердженою Міністерством м'ясної та молочної промисловості СРСР від 15.01.1985.
5.10. Ємності для твердих відходів після кожної їх очистки, а також стоки, забруднені кров'ю та канигою, після закінчення зміни дезінфікують (2% розчин формальдегіду, 2% гарячий розчин їдкого натру, освітлений розчин хлорного вапна із вмістом 2-3% активного хлору тощо) згідно з чинними вимогами під контролем спеціаліста ветеринарної медицини.
5.11. Конфіскати, отримані на бойнях, направляють на завод з переробки відходів тваринного походження або знищують після знешкодження автоклавуванням чи проварюванням у спеціально обладнаних для цього місцях, про що складається акт.
5.12. У разі виявлення на бойні тварин, хворих особливо небезпечними заразними хворобами, при яких їх забій забороняється, всі заходи проводять відповідно до Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів ( z0524-02 ) та діючих інструкцій щодо заходів боротьби із даним захворюванням.
|
|
|
|
изюм-кролик | Дата: Неділя, 04.01.2015, 15:45 | Сообщение # 4 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2021
Репутация: 220
Статус: Offline
| pawketzaitsev, Паша знаю я все это у меня бойня есть.Поддержать чем ты скажи я поддержу?
|
|
|
|
Нельсон | Дата: Неділя, 04.01.2015, 16:22 | Сообщение # 5 |
Группа: Друзья
Сообщений: 8841
Репутация: 402
Статус: Offline
| Цитата pawketzaitsev ( ) вопрос не может не затронуть консолидацию кролиководов отдельных населённых пунктов, регионов для создания полного цикла производства и образования собственного бренда Вааще ни фига ни поал! Паша, можешь своими словами объяснить чего ты хочешь? Мы поддержим по любе.
|
|
|
|
изюм-кролик | Дата: Неділя, 04.01.2015, 16:36 | Сообщение # 6 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2021
Репутация: 220
Статус: Offline
| Нельсон, Я тоже не очень понимаю цель((
|
|
|
|
Нельсон | Дата: Неділя, 04.01.2015, 16:53 | Сообщение # 7 |
Группа: Друзья
Сообщений: 8841
Репутация: 402
Статус: Offline
| изюм-кролик, цель-то понятна, он хочет организовать совместную, соответствующую всем нормативам, бойню, чтобы таким образом облегчить в будущем жизнь кролиководам, которые войдут в эту ассоциацию. Но я не понимаю - каким образом это будет выгодно?! Понятно, если б мы жили все вокруг Одессы, и создали такой кооператив. Но мы разбросаны везде и повсюду. Единственное, я думаю, ему и всем было бы интересней , чтобы он сам построил "Евро-бойню", и просто скупал у нас кроликов по взаимовыгодной цене. Но опять же - отправка!!!
|
|
|
|
АМАТОР | Дата: Неділя, 04.01.2015, 17:14 | Сообщение # 8 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 442
Репутация: 31
Статус: Offline
| Цитата Нельсон ( ) Единственное, я думаю, ему и всем было бы интересней , чтобы он сам построил "Евро-бойню", и просто скупал у нас кроликов по взаимовыгодной цене. Но опять же - отправка!!! А девал бы он куда их?
|
|
|
|
Нельсон | Дата: Неділя, 04.01.2015, 17:22 | Сообщение # 9 |
Группа: Друзья
Сообщений: 8841
Репутация: 402
Статус: Offline
| панон, Ты наверное удивишься моему ответу, но я все-таки скажу: продавал бы.
|
|
|
|
АМАТОР | Дата: Неділя, 04.01.2015, 18:34 | Сообщение # 10 |
Группа: Проверенные
Сообщений: 442
Репутация: 31
Статус: Offline
| Цитата Нельсон ( ) Ты наверное удивишься моему ответу, но я все-таки скажу: продавал бы. Так я и спрашиваю, куда б он продавал и цель всей этой затеи? Я просто не могу досих пор понять.
|
|
|
|
изюм-кролик | Дата: Неділя, 04.01.2015, 19:17 | Сообщение # 11 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2021
Репутация: 220
Статус: Offline
| Нельсон, А самый главный вопрос кто на это даст денег. Добавлено (04.01.2015, 18:17) ---------------------------------------------
Цитата панон ( ) цель всей этой затеи? Цитата pawketzaitsev ( ) потому что реалии заставляют задуматься о завтрашнем дне и своем о будущем в кролиководстве в целом.
|
|
|
|
Нельсон | Дата: Неділя, 04.01.2015, 19:37 | Сообщение # 12 |
Группа: Друзья
Сообщений: 8841
Репутация: 402
Статус: Offline
| панон, продать в то время будет уже не проблема. По идеи и цены должны будут стать нормальные, да и при количестве проще ориентироваться.
Цитата изюм-кролик ( ) кто на это даст денег Это да. Опять же: если бы все были рядом, т можно было бы скинуться. Это типа того, если бы вокруг тебя были бы такие же фермеры, как и ты, и кто-то предложил бы построить консервный завод, чтобы не мучиться со сбытом.Добавлено (04.01.2015, 18:37) --------------------------------------------- pawketzaitsev, да и раз уж на то пошло - то можно и Изюмскую бойню всем использовать.
|
|
|
|
Валерий_Макеевка | Дата: Неділя, 04.01.2015, 19:48 | Сообщение # 13 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2674
Репутация: 183
Статус: Offline
| Цитата Нельсон ( ) Изюмскую бойню всем использовать. Ха Ха ХА !!!! Вот это насмешил
|
|
|
|
изюм-кролик | Дата: Неділя, 04.01.2015, 19:52 | Сообщение # 14 |
Группа: Друзья
Сообщений: 2021
Репутация: 220
Статус: Offline
| Нельсон, Нафиг нафиг У меня своего трипера хватает Добавлено (04.01.2015, 18:52) --------------------------------------------- Нельсон, У меня бойня внутрихозяйственная.а это 2 большие разницы с общественной
|
|
|
|
индикатор | Дата: Неділя, 04.01.2015, 19:54 | Сообщение # 15 |
Группа: Друзья
Сообщений: 536
Репутация: 123
Статус: Offline
| И шоб это все реализовать - 1.Первое - землеотвод. Или покупка, но земли Не жилфонда - а сельхоз или неудобицы. По решению поселкового совета.... 2.Серьезную сумму составят очистные сооружения. Если раньше можно было к-то слить в канализацию, то сейчас только со своими очистными. Только эти 2 пункта сразу дают такую сумму, что любые граждане (не депутатского кармана) просто отдыхают. С нашими деньгами хватит купить только двери в помещение. А если "пацаны" дают деньги, то и ... Хто платит тот и музыку танцует 3. Энергетика. Кто сталкивался с РЭСами по поводу выделения мощностей - тот меня поймет. Для бойни надо будет от 20кВт до 50кВт??? +тянуть линию+скорее всего отдельный трансформатор такой мощности. У них расценки за установку столба - как ракету в космос запустить. Дальше мне считать уже неохота - у меня на калькуляторе нулей не хвататит И еще момент - те, кто имел деньги на это - не очень-то спешили строить эти самые бойни. Видимо закон принимался попугать людей или показать европе, что у нас есть такая норма. Ведь НИ ОДНОЙ такой бойни на Украине не построено (возможно я ошибаюсь - поправьте) за время, когда была раскачка закона.
Прежде, чем начинать этот головняк - надо ПРОЕКТ, который стоит дорого, делают его долго, типовых не существует (надо привязку к местности). Короче, граждане, не пытайтесь поднять для вас неподъемное... как бы это обидно не было, но надо быть реалистом.
Сообщение отредактировал индикатор - Неділя, 04.01.2015, 20:04 |
|
|
|
|
|